rain777 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 krugerheini jutro będę robić porządki w "pomieszczeniu pełnym gratów"A jako że kiedyś miałem g3 jg to pozostałości po body tam być powinny jutro /pojutrze poślę ci pw jak to znajdę Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Będę wdzięczny. Onegdaj wymieniłem body JG na metalowe CA, ale w komplecie body CA zatrzasku nie było. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 (edited) Co do zatrzasku magazynka, nie możesz go sobie dorobić? Nie wiem jak on wygląda w tej replice. Przyjrzyj się mechanizmom i sam spróbuj zrobić. Jest to co prawda bardzo trudne. Albo kup do np AK i po ingeruj pilnikiem. W ostateczności Kropelka... i magazynek nieruchomy (porąbane :D ) W jakiej cenie chodzi metalowe body? Znalazłem jedno za ~550zł. Edited December 30, 2009 by Piotrek94 Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Cały zatrzask składa się z 4 elementów, awykonalne. Na razie czekam, w końcu wyślę replikę do G&H, oni by pewnie dorobili. Ja swoje body kupiłem w ASG Shopie za 460 zł. Teraz kosztuje stówę więcej. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek94 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 awykonalne. Bynajmniej. Są tacy co ci to dorobią (tzw ,,Złote rączki") Boże! jak ja się ciesze że mieszkam nie daleko Krakmanów! Zamęczę ich pytaniami. Zresztą sprzedawca jest od tego... A właśnie jak z przyzwyczajeniem do machania tym ,,metrowym" G3? Ciekawe jak to będzie na hali? Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Witam. Mam pytanie: Jakie są wymiary magazynka do G3 (długość, wysokość i szerokość) ? Quote Link to post Share on other sites
Ziemniok Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 długość 76 szerokość 25 wysokość 130 - 140 (z jednej strony jest wyższy) Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 OK, dzięki :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Skiper Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Mam takie małe pytanie. Przymierzam się do kupna G3 SG1 i chcę ją wyposażyć w ten kolimator: http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory...em_acm-399.html Czy tą szynę RIS dam radę założyć na replikę a następnie kolimator http://www.allegro.pl/item874244822_szyna_ris_warszawa.html Z góry wielkie dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Nie, musisz kupić szynę do G3. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Na upartego da się. Zrobiłem tak w MP5 bo mi się szyna walała po domu, a doszedł holo. Musisz przykręcić, zrobić dziurę w rurze gazowej... Będziesz mieć nisko bardzo [chwalę sobie]. Lepiej kupić zwykłą. Czasem można dostać poniżej 30PLN. Kolimator do G3 to tak dziwnie trochę, jakby doszedł maginifier to ładnie by wyglądało ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Skiper Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 A jeśli chodzi o SG 550? Niewiele z wyglądu różni się od G3 SG1 i dodatkowo posiada górną szynę RIS na montaż optyki. Co do lunety jakoś niespecjalnie ją trawię ^^ Kojarzy mi się raczej z osprzętem snajpera/strzelca wyborowego którym ja nie jestem. Z tego względu bardziej podchodzi mi kolimator który umożliwia szybsze celowanie. Staram się ograniczyć kupno repliki do 500zł gdyż chcę jeszcze dodatkowo kupić broń boczną i pare innych przydatnych badziewi :D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 A inny kaliber w oryginale? Bierz G3 naprawdę Ci się spodoba. Tylko sprawa montażu... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Skiper Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) No właśnie, sprawa montażu. Gdybym chciał mieć porządną oryginalnie pasującą szynę RIS to musiałbym wydać te minimum 110zł bo za tyle widziałem takie szyny. Chyba że na razie kupię, a dopiero później zainwestuję w kolimator i resztę... Edit. Taka szyna powinna chyba pasować: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...2d462e4e84d9d21 Edited January 16, 2010 by Skiper Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Nie kupuj tam. Ten sklep już nie istnieje praktycznie. http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._g3_cm-928.html Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Skiper Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) Ok Ostatnie pytanie :D Więc chodzą mi po głowie takie kombinacje 1) Ta szyna: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._g3_cm-928.html i na nią kolimator Następnie szyny boczne: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...g3_sas-183.html ewentualnie http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...s_src-1549.html i na to wszystko takie pierścienie: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori..._a_c_m-435.html żeby założyć latarkę taktyczną. Będzie miało to ręce i nogi? :D 2) Taka szyna: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...33e_g3-184.html na nią kolimator i na bok pierścienie wraz z latarką Która wersja byłaby lepsza. Zależy mi żeby podpięta była latarka taktyczna :-F Edited January 16, 2010 by Skiper Quote Link to post Share on other sites
Ziemniok Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Z szynami bocznym, jak z górną szyną ris... Nie ma jak tego zamontować, bez przewiercania frontu, potrzebna konwersja o ile się nie mylę, ale to już droga impreza. Co do pierścieni, to są one przeznaczone pod lunetę, zapytaj/sprawdź minimalną średnicę jaką obejmują, sprawdzałem ten patent przy innej broni z montażem od lunety i nie wyszło, montaż nie trzymał latarki bo miała za małą średnicę. No ale można to wyklepać chałupniczym sposobem. Co do drugiego montażu to weź pod uwagę, że jest on strasznie wysoki, będzie to dość dziwnie wyglądać. Ja na tym mam lunetę x40 i uważam, że aby to tak strasznie nie odstawało od reszty potrzeba niskiego albo lunety x56. Jak chcesz mieć jakiś pogląd to mogę dać foty. Tak więc może lepiej niski... Na pewno taniej :) Quote Link to post Share on other sites
ir95 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Witam mam jedno pytanie czy oplaca sie kupic tą replike z tej strony czy lepiej od KRAKMANA? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4892 Quote Link to post Share on other sites
ir95 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 panowie replika zamówiona.:D teraz tylko chce tuniongowac replike tak aby miala wiecej fps.:D 8-) za miesiac szyna ris górna + luneta = moja wymarzona replika.:D panowie dzięki pomoglo mo te 30 stron "lektury" :wink: zamowilem ze specshopu za 399 więc chyba się opłacało.:D Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Jeśli cena niższa, to się opłacało :) Z doświadczenia wiem, że tak długa replika może ciążyć w łapkach. Akurat biegałem z wersją SG1 więc nie miałem frontu RAS do którego mógłbym sobie rączkę taktyczną dołączyć, a to wygodę zwiększa. Z czasem wymieniłem front na drewniany i do niego przymocowałem szynę a do szyny - rączkę. O wiele wygodniej - więc i tobie polecam. Quote Link to post Share on other sites
ir95 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 ja kupilem werje z szynami. 8-) rączke mam w zestawie. a mozesz mi powiedziec jeszcze raz coradzisz wymienic w GB i jaka gumke i lufe(firma) bo z tego co widze to juz dlugo masz ta replike.:D :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 (edited) Lufę precyzyjną 6,04, firmę wybierz sam wedle swych możliwości i tego co ci się podoba. W stocku jest 469 mm, 510 mm wchodzi bez problemu. Gumkę Systemy silikonową. A w GB... nic nie wymieniaj. Zajedź replikę, po 2-3 miesiącach się rozszczelni trochę i wtedy zanieś do tuningowania. Będziesz wiedział jakie masz możliwości finansowe to ci powiedzą co wymienić. Na pewno nie ma sensu wymieniać szkieletu, zębatek i silnika, bo są niezłe, chyba, że będziesz robił tuning na 500 fps, ale wtedy to cały GB trzeba wymienić. Edited January 19, 2010 by krugerheini Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Z szynami bocznym, jak z górną szyną ris... Nie ma jak tego zamontować, bez przewiercania frontu, potrzebna konwersja o ile się nie mylę, ale to już droga impreza. Co do pierścieni, to są one przeznaczone pod lunetę, zapytaj/sprawdź minimalną średnicę jaką obejmują, sprawdzałem ten patent przy innej broni z montażem od lunety i nie wyszło, montaż nie trzymał latarki bo miała za małą średnicę. No ale można to wyklepać chałupniczym sposobem. Co do drugiego montażu to weź pod uwagę, że jest on strasznie wysoki, będzie to dość dziwnie wyglądać. Ja na tym mam lunetę x40 i uważam, że aby to tak strasznie nie odstawało od reszty potrzeba niskiego albo lunety x56. Jak chcesz mieć jakiś pogląd to mogę dać foty. Tak więc może lepiej niski... Na pewno taniej :) :roll: :???: Jakie konwersje... jakie przewiercanie... jaka latarka, jaka luneta 56x :-o Taśma dwustronna nie istnieje? Istnieje. RIS na taśmę, do frontgripa i problem z głowy. Konwersje? Do czego? Latarka to do pierwszego problemu. Luneta x56. x zazwyczaj informuje o przybliżeniu, więc nie wiem czy być chciał mieć coś takiego. Żeby było lepiej i nie używać swoich enigmatycznym, bóg jeden wie oznaczeń, użyj następnym razem milimetrów [mm]. Chińskich lunet nie kupuj o dużej średnicy, ponieważ patrzy się przez nie dużo gorzej niż na 40mm dla przykładu. Polecam sklepik tarcza.pl Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ir95 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Nie ja chciałbym osiągnąc okolo 450 fps i chcailbym zamontowac lunete ale to na dluzsza mete moze za 4 miesiace. Może troche odejde od tematu ale gdzie mam zanieść replike do tuningu? Quote Link to post Share on other sites
ir95 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Panowie w czyje ręce oddać replike do tuningu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts