swiety Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Prosze o odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 dużo :P Spring m130 Lub spring 120 + dobre uszczelnione czesci a najlepiej boreup O baterii nie wspomnę lub wymiana silnika Po co Ci w PMie taka szmoc ?? To są zabawki do budynków Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Przy takiej mocy TMie to wszystko z GB powinno pójść do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
swiety Posted December 28, 2007 Author Report Share Posted December 28, 2007 Ponieważ lubię mp5 i nie zamierzam zmieniać mojej na nic innego :) Jestem w ekipie która zajmuję się taktyką zieloną i 400 fps w terenie mi nie wystarcza :D Zamierzam zamontować BU Systemy, M120 Prometheus'a, wzmocniona i łożyskową prowadnicę sprężyny.Oczywiści nie pomiojając baterii 9.6v Aha i myślę że wymiana zębatek nie jest konieczna... Rozmawiałem z 2 sprzedającymi w specshopie i powiedzieli że wszystko będzie si :) Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 (edited) No to ja robiłem podobny tuning tylko w G36C z TM. I tu kilka spraw. 1. Musisz wymienić szkielet GB bo M130 szkielet z TM nie wytrzyma. Kilka serii i murowane pękniecie. Do tego w MP5 jest GB v.2 a ja miałem v.3 i tez mi doradzali wymienić. I tak też zrobiłem i wsio do teraz hula. 2. Przy M130 i BU będziesz miał około 460-470fps. Trochę to dużo jak na pistolet maszynowy. Obowiązkowo przy takim czymś dobra precka bo rozrzut nawet przy HU z TM może być okrutny. 3. Wymień sobie zębatki. TM-owskie są dobre tak do M110. Bałbym się obciążać je mocniejszą sprężyną. Po prostu je przemieli. 4. Jeśli masz tam silnik Hyper 1000 to go zostaw. Spokojnie powinien uciągnąć M130. Według mnie potrzebowałbyś taką konfiguracje. 1. Nowy GB wzmocniony na 7mm łożyskach. 2. Zębatki TU lub według mnie najlepiej STU np od CA. 3. Spring M130 Guarder 4. Zestaw cylindra BU Typ 2 z Guardera. 5. Łożyskowana prowadnica np Deep Fire. Możliwe, że sam tłok wytrzyma. Ja go wymieniłem. Edited December 28, 2007 by _Arczi_ Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 400 fps w terenie mi nie wystarcza :D To znak że czas się ruszyć i poćwiczyć podchodzenie do wroga a nie ładowanie kosmicznych tuningów i to jeszcze do MP5 :wink: Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Kurcze z 450 fps w mp5 to jeszcze się nie spotkałem :) .Moim zdaniem jakbyś zrobił tuning do 400 fps ze wstawioną prec lufą to byłbyś na bank zadowolony :) gwarantuje. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Musisz wstawić preckę i to dobrą, bo inaczej kulki będą fruwać wszędzie, tylko nie w cel. Możesz też pomyśleć o walnięciu tłumika i w nim dłuższej precki. W drugim wypadku nie będzie mieć znaczenia czy biegasz z Mp5, M4, G36k czy jeszcze czymś innym. Ja bym został przy M120 + borku, jednak zębatki na pewno musisz zmienić, gb w późniejszym czasie też (jeżeli nie chcesz sprzedawać części, możesz zmieniać jak coś walnie). Pozdro Quote Link to post Share on other sites
swiety Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 Z tymi 450 fps-ami to troszkę przesadziłem ( wystarczy 400-420 fps ) :) Wymieniłem zębatki na stokowe od M4 PJ ( są dużo mocniejsze od TMowskich ), zamontowałem BU Systemy, wzmocnioną i łożyskowaną prowadnicę sprężyny i sprężynę M120 Prometheusa. Czy będzie si ??? :) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Wymień jeszcze szkielet gearboxa i łożyska na stalowe, cierne i otrzymasz może nawet więcej niż te 420F/S. Quote Link to post Share on other sites
swiety Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 No zamierzam wymieni szkielet GB na BOYI z metalowymi łożyskami- podobno jest good :) oczywiście precka z czasem też będzie zamontowana Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 (...) oczywiście precka z czasem też będzie zamontowana Dżizas. Typowy stok mazowiecki, ochnaście trylionów fpsów i na kiego precka? Z czasem może się założy, normalnie żal.pl. Po kiego w marujcu takie cuda? Mamy u siebie P90 marujowskie co to po tuningu ma maks 397 fps na .2g i zasięg zbliżony, a celność lepszą, niż SWD z JG, które to po tuningu ma 470 fps mierzone na .28g. Preca, spring max 120, borek i styka w TM. :). Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Dżizas. Typowy stok mazowiecki, ochnaście trylionów fpsów i na kiego precka? Z czasem może się założy, normalnie żal.pl. Po kiego w marujcu takie cuda? Mamy u siebie P90 marujowskie co to po tuningu ma maks 397 fps na .2g i zasięg zbliżony, a celność lepszą, niż SWD z JG, które to po tuningu ma 470 fps mierzone na .28g. Preca, spring max 120, borek i styka w TM. :). W 100% zgadzam się ze zdaniem Tuksiaka. Akurat w TM najbardziej brakuje precki, a dobra precka + HU z TM = zasięg porównywalny z dużo mocniejszymi replikami. Quote Link to post Share on other sites
swiety Posted January 5, 2008 Author Report Share Posted January 5, 2008 Z czasem mam na myśli za około miesiąc bo wiem że precka to podstawa!!! 400-420 fps to jest kosmiczny tuning? ... chyba raczej nie... Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Dla TM 400-420fps to już silny tuning i raczej czeka Cię dużo do wymiany (zębatki, łożyska, prowadnica sprężyny...). Quote Link to post Share on other sites
swiety Posted January 5, 2008 Author Report Share Posted January 5, 2008 Prowadnicę już mam i to łożyskowaną i wzmocnioną 8-) ,łożyska też wymieniłem na metalowe, teraz mam zamiar wymienić szkielet GB i zamontować preckę :) i wcześniej napisałem że wymieniłem prowadnice sprężyny!!!!!!!!!!!! Ludzie czytajcie ze zrozumieniem a nie później się mądrujecie!!!!! :) Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 taka moc w mp5 ? Moi zdaniem jest to wywalanie kasy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts