Drakeus Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Używam 0,28 Madbulla. Nie wiem czy Systema to dobry wybór raz że na tą lufę a dwa na tą prędkość.... Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 (edited) ...trzy że będziesz miał dublety, chyba że się pobawisz w zwężenie kołnierza. "raz że na tą lufę" - tego nie rozumiem, co w lufie DF jest innego niż w przypadku innych producentów, że gumka systemy ma być nieodpowiednia? Lufa ma większą średnice zewnętrzną? Edited August 19, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 będzie oki lecz wziałbym czarnego guardera lepiej :) kosztuje 30zł a wytrzymały drań z niego :) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Miałem kiedyś przeźroczystego Guardera i szmata z niego niesamowita :P Ale jak mówisz że czarny jest dobry... Co do lufy - ktoś mi mówił kiedyś że gumnki Systemy źle na nie wchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Avakai Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=866 Wzmocniony Zestaw Cylindra do M14 Modify 250zł http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1266 Prowadnica sprężyny łożyskowana V.7 Modify 60 zł http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1754 Zestaw podkładek do zębatek Deep Fire 14 zł 1.Czy do takiego zestawienia mogę spokojnie wrzucić springa M140? 2.Jaką baterię polecacie? 3.Może mosfeta wrzucić? 4.Czy szkielet na semi się nie rozleci? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Mam zamiar kupić podobny zestaw i też raczej będę wstawiał m140. Bateria powinna raczej wystarczyć 9.6V, a mosfet tylko pomoże :) Nie zapomnij o precce jakiejś. Quote Link to post Share on other sites
Avakai Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 (edited) Spoko precka i gumka idą na wejściu żeby nie szukać od razu podam linki i ceny :twisted: 30 zł - Gumka czarna guardera http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=56 160 zł - Lufa precyzyjna Deep Fire 6.02mm http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2891 Edited August 20, 2009 by Avakai Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Akurat mam taką samą precke u siebie :) Przygotuj się na to że czeka Cię dużo zacinek... musisz nosić ze sobą wycior. Wystarczy troche kurzu i już się zapycha i blokuje. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Snup, mam tą lufę od kilku miesięcy i zacinkę miałem jak na razie jedną - kolega wsadził denne kulki GFC do lufy. Tak więc bez przesady. Poza tym - wstawianie m140 może nie być dobrym pomysłem, na m130 już ładnie i elegancko pruje. Przynajmniej jest pewność że nic nie pierdyknie. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Zacinki miałem dla tego że sporo łaziłem z nim w terenie gdzie było sporo kurzu a nie czyściłem lufy. Być może to było główną przyczyną. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Chyba byś musiał błocka albo piachu nasypać do tej lufy... pytan ie brzmi jakich kulek używałeś? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 G&G 0.28.... odziwo wystarczy nie wiele przy tak ciasnej lufie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Jak na mój gust to felerna lufa Ci się trafiła - w końcu to tylko Deep Fire, to nie jakość Systemy czy Prometheus'a. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 (edited) Jak na mój gust to felerna lufa Ci się trafiła - w końcu to tylko Deep Fire, to nie jakość Systemy czy Prometheus'a. Tą jakością to bym ostrożnie szafował. Koledze w G36c TM Prometheus się wytarł (!) po roku intensywnego używania. Dokładniej to powłoka wewnętrzna po prostu się zdarła. Edited August 22, 2009 by Drakeus Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Tą jakością to bym ostrożnie szafował. Koledze w G36c TM Prometheus się wytarł (!) po roku intensywnego używania. Dokładniej to powłoka wewnętrzna po prostu się zdarła. A czyścił lufę? Tak czy inaczej jakże dobrze, że jak brałem precrurę to Promyków nie mieli. KM Head 4ever ;-). Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Avakai: Przy M140 prędzej czy później będziesz musiał wymienić zębatki, przynajmniej na 300% Torque Elementa. To już za mocna sprężyna żeby liczyć na stokowe. Snajpy z tego nie zrobisz więc tak jak Drakeus pisał, M130 będzie najlepszym wyborem. Na tej sprężynie uzyskał 80m zasięgu, więc jak na karabin wyborowy to wystarczający rezultat ;) Do tego wstawiasz mosfet, wymieniasz kabelki i ciągnie ci to wszystko stokowa bateria. Moim zdaniem to bardziej ekonomiczne wyjście. Jeszcze apropo baterii a raczej miejsca na 9,6V large w kolbie . Ostatnio natknąłem się na taki filmik: chyba nie było tutaj o tym mowy. Usunąłem ten kawałek plastiku jak na filmiku na 1:40min, przełożyłem kable tak jak w 4:05min, wsadziłem stokową baterie i wpadła naprawdę głęboko, a bezpiecznik nie przeszkadza tak jak to było wcześniej. Wydaje mi się że spokojnie wejdzie tam 9,6v large jednakże nie mogę tego sprawdzić ze względu na brak takiej baterii. Jeżeli ktoś miałby 5 min wolnego czasu i dysponowałby taką baterią niech to sprawdzi ;) Zawsze lepsze to niż przepalanie wewnętrznych ścianek kolby. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1266 Prowadnica sprężyny łożyskowana V.7 Modify 60 zł Po co ? Tu wchodzi najzwyklejsza V3 , weź PJa prowadnicę a za pozostałe 30 zł kup więcej BB :uśmiech: 4.Czy szkielet na semi się nie rozleci? TM trzyma przy M150 więc o ten bym się nie bał . Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 (edited) No ale z drugiej strony ile tych szkieletów TM trzyma się na m150? Pewności nigdy nie ma ;] No i za te podkładki za 14 zł gratulacje dla kolegi pytającego :D W metalowym po 5 gr/szt są. Edited August 23, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Kontynuując temat tuningu zewnętrznego, chciałbym zapytać, czego mojej m14 brakuje. http://img268.imageshack.us/img268/1871/p8010170l.jpg Planowałem jeszcze malowanie jakieś ładne na łożu i pokrywie lufy, ale nie wiem czy wypali. Brak pomysłu. Części jakie obecnie są dołączone do mojej $weet Czternastki: Montaż Cymy Luneta Blog 4-16x50AOE Poduszka policzkowa i dwójnóg od G3. Mile widziane opinie i jakieś sugestie. Gdyby miał ktoś na sprzedaż tanią kopię bipodu Harrisa albo czegoś w tym stylu to mogę pomyśleć. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Możesz dorzucić np. risy na przód, a na nich granatnik, an/peq, latarkę i laser oraz tłumik. A tak na poważnie to pomalować to trza, tylko całość a nie kawałki, bo to sensu nie ma. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Z tym granatnikiem to całkiem niezły pomysł :D Nie jestem pewien czy malować całość :( jakoś się boję :/ Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Ładna M14. Jak tylko znajdę chwilę czasu to zrobię foto mojej i dam tutaj :) PS. Wywaliłem lunetę z mojej M14. Kolimator jednak lepiej się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Snup troche przesadziłeś z tą 50 wedłóg mnie xD. P.S. A.C.O.G najładniej wygląda na tej replice... ;] Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Ale na tym chińskim montażu jest za wysoko. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Dlatego szukam jakiegoś risa niskiego... np takiego jak kolega Nomad ma na swojej m14. Gdyby ktoś miał na sprzedaż to mogę pomyśleć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts