Churchill_MD Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Idzie do mnie takie coś: LINK. Myślałem nad przerobieniem oryganalego Bowmana, ale skoro jest coś takiego, to sobie pomyślałem, że może warto... Napiszę coś więcej jak dojdzie. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Żadna nowość. Ale jak dojdzie to podziel się opinią, też się zastanawiam nad kupnem takiego zestawu. No i jak będziesz mógł to wyjaśnisz skąd ta wcale nie mała cena z słuchawkę z mikrofonem. Edited January 7, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 mam, używam. Nie tylko ja zresztą. Wśród moich znajomych są takie jeszcze trzy. Działa bardzo dobrze. Zestaw jest wyjątkowo "głośny" tzn. trzeba maksymalnie ściszyć radio żeby było komfortowo. Wygodny i duży przycisk PTT. Generalnie wszyscy użytkownicy jakich znam są bardzo zadowoleni. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Generalnie wszyscy użytkownicy jakich znam są bardzo zadowoleni.Giersu nie był zadowolony ;)Churchill, trzebabyło popytać, w Gdańsku jest kilka takich zestawów, głównie w RBB, choć nie tylko. shadow333, GRSW_Szreder ostrzeżenie! Nie off topujcie, to jest wątek poświęcony konkretnemu zestawowi, a nie "szukam dla siebie headseta". Quote Link to post Share on other sites
Khaoz Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Tez mam :-P Poki co jestem zadowolony i polecam. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Strasznie głośny jest ten zestaw? W moim ProfiTek'u przy poziomie 0 słuchawka potrafi nieźle po uchu dać o sobie znać. btw, @Foka - sorry, nazwa tematu dla mnie nie była jasna Edited January 7, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Dee Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Giersowi coś padakało z przyciskiem, ja wymienię dwie wady pośród samych zalet: - ucho może odpaść po dłuższym pobycie w tymże zestawie nagłownym. Ale ja mam duży łeb, więc może to tylko mnie drażni. Pisząc "dłuższym pobycie" mam na myśli oczywiście długie gry, a nie niedzielne godzinne je****nie. - kabel wychodzący ze słuchawki w tak ciekawym miejscu, że miłośnie ociera się o wszelkie konfekcje okręcone wokół szyi tudzież kurtki z kołnierzami / kapucami. Świetnie przenosi te szorowanie na słuchawkę. Ale ja jestem nerwowy, to może tylko mnie to drażni. Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted January 16, 2008 Author Report Share Posted January 16, 2008 doszło! paczka z HK 6 dni (!!!) -zestaw solidnie wykonany. co do wygody noszenia, to znośnie - nieco obciera skórę, ale to chyba mój łeb jest taki wrażliwy. -rzeczywiście jest głośny - trzeba mieć ściszone radio. ucho specjalnie nie odpada, po 2-3 godzinach, ale się trochę poci (przynajmniej taka moja uroda). -przycisk PTT - troszkę mały, ale da się z tym żyć. -kabel wychodzący ze słuchawki, rzeczywiście ociera o konfekcję... -cieżko mi go zmieścić pod kevlar BW - tzn. mieści się, ale są problemy z zapięciem paska pod brodą - nie wiem jak sprawa wygląda w ACH/MICH... ktoś ma jakieś doświadczenie z taką krzyżówką? chętnie odpowiem na pytania... aha, szansa jest że się pojawię na strzelance, jak nie będę miał dyżuru i będę mógł kupić górę od ACU w Military... bo się doczekać nie mogę... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 jak sprawa wygląda w ACH/MICHNie ma najmniejszych problemów :) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Czy taki zestaw jest do kupienia w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
Dee Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Na dzień dzisiejszy - nie. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Że tak spyatm uzytkowników, wiadomo do jakich modeli Motoroli i Kenwoodów pasuje? Ewentualnie czy da się podpiąc pod MaxComy? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/index.php?cPath=43_103 Takie cudo pewnie kiedyś ukaże się u Krakmana jako WwCh :) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) I będzie kosztować z 400zł jak eotechy... Dołączam się do pytania zombie_snake'a, czy model z pojedynczą wtyczką będzie pasować do Maxcomów? Edited March 6, 2008 by Kac Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 I motoroli PMRek ?? Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 na wgc sa te headsety z wtykami od koloru do wyboru. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Tak, tylko, że na WGC jest napisane "Motorola talkaobut series" czy coś takiego, a my jesteśmy ciekawi czy ktoś kto ma ten headset (ta wersja z jednym wtykiem) próbował go montować na innych pmrkach, które także mają jeden wtyk w standarcie (Maxcomy, Motorolki itp.) Quote Link to post Share on other sites
K2_ Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Ja mam za to inne pytanie. Czy ten headset da się nosić z Pro-Tec'iem Classiciem na bani? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Raczej ciężko będzie, ale spróbować można. Ale to raczej nie będzie wygodne. Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 GROMiki nosiły wiec się dało... ;-) Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Po przerobieniu wtyków pasuje do każdego radia więc no problemo. Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 (edited) My w ekipie mieliśmy serie dostosowaną/fabrycznie/ do motoroli./podpięte do modelu xtn 446/ Nie było problemu- zestaw bardzo fajny. Jest wygodny, odpowiednio głośny/dźwięk jest wyraźny itd./ Ale moim zdaniem jest trochę niezbyt dobrze wykonany. Mi się lekko odkleja gąbka. A jak kumpel pożyczył na jedno strzelanie to słuchawka się rozkleiła trochę./tam gdzie wchodzą przewody do zestawu/. Także pałąk od mikrofonu lekko zaczął się podłamywać na łączeniu z korpusem. Aha no i jest jeszcze jeden drobiazg. W naszej wersji "kopytko" mocujące włącznik było zbyt słabe i jeżeli chciało się mieć go zawsze pod ręką to trzeba było kombinować.../np. przywiązywać wszelakimi paskami do oporządzenia itd./ Jak dla mnie to tak 4+/5- na 6 ocena:) Edited April 12, 2008 by eliasz Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Posiadam. Bardzo wygodny. Mnie nigdzie nie uwiera nic, ani się nie ociera. Za to minusem jest jego głośność - daje nieźle w kość po dłuższym noszeniu, nawet jak radio jest maksymalnie ściszone. Chyba będę musiał coś podłożyć pod ten głośniczek, bo ogłuchnę :-D Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Czy któraś z wersji dostępnych na redwolfie spasuje do midlandów GXT850? Wiem, ze do starszych pasuje bodajże wersja "do kenwooda". Edited May 20, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Jesli ten head set jest przeznaczony do Talkabout'ow to rozumiem, ze do T5522 pasuje rowniez ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts