wiciok Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Nie kupuj ich - jest o nich na forum i C22 kazał trzymać się od nich z daleka. Quote Link to post Share on other sites
sasza26 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 W temacie gogli doradzić Ci nie mogę, mam dopiero pierwsze ESS - Profile NVG (w zasadzie to dwie pary tych samych :D ), jeszcze w terenie nie testowałem. Jednak skorzystaj z wyszukiwarki na tym forum i poczytaj opinie o tych które podałeś i np o moich. O ESSach NVG jest wiele dobrych opinii, poza tym używki są stosunkowo niedrogie, ja zakupiłem na aukcji użytkownika allegro zielonapantera (o nim też można poczytać na forum). http://allegro.pl/show_user.php?uid=5378233 Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 W temacie gogli doradzić Ci nie mogę, mam dopiero pierwsze ESS - Profile NVG (w zasadzie to dwie pary tych samych :D ), jeszcze w terenie nie testowałem. Jednak skorzystaj z wyszukiwarki na tym forum i poczytaj opinie o tych które podałeś i np o moich. O ESSach NVG jest wiele dobrych opinii, poza tym używki są stosunkowo niedrogie, ja zakupiłem na aukcji użytkownika allegro zielonapantera (o nim też można poczytać na forum). http://allegro.pl/show_user.php?uid=5378233 Pzdr Pantera już nie będzie miał gogli NVG. Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Rzeczywiście, poszperałem dosyć głęboko i znalazł się w zakamarkach forum wątek o tych goglach - nie są balistyczne :bialaflaga: Jeżeli Lesio pisze prawdę, to udało mi się tydzień temu zakupić jedne z ostatnich ESS - Profile NVG tylko że pustynne i będę kombinował aby je w jakiś sposób przemalować na zielone/czarne. Pytałem się o te z Bundeswehry bo są w miarę tanie i przynajmniej zielone. Ale widzę że nie ma co za nie się brać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Sklep bardzo dobry, przesyłka błyskawiczna, kiedyś kupiłem gore-tex w zaskakująco niskiej cenie, nówkę, oryginał, innym razem kupiłem bluzę wustentarn, która wg. opisu miała być w stanie bdb, a dostałem magazynową, nie używaną. Polecam, mają niskie ceny i dobrą obsługę... Quote Link to post Share on other sites
sasza26 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 (edited) Jeżeli Lesio pisze prawdę, to udało mi się tydzień temu zakupić jedne z ostatnich ESS - Profile NVG tylko że pustynne i będę kombinował aby je w jakiś sposób przemalować na zielone/czarne. Ja już zacząłem kombinować ;). Zobacz sobie temat: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/116179-farbowanie-gumkiskarpety-w-goglach-ess-profile-nvg/page__p__1562365__fromsearch__1#entry1562365 Kupował może ktoś przypadkiem z armyworld jakieś buty (demobilowe)? Tylko one mi pozostały do pełnego wyposażenia. Obecnie kicam w butach do kostki z utwardzonym czubkiem, jednak po pierwszej strzelance leśnej trochę piachu nazbierałem, dlatego też będę musiał w niedługim czasie zakupić buty z jakimś wysokim stanem. Pantera już nie będzie miał gogli NVG. Pytanie z czystej ciekawości - znasz powód? Edited August 17, 2011 by sasza26 Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Musze napisać parę zdań na temat mojego zamówienia. Zamówienie dokonałem we wtorek, w środę status zmienił się na WYSŁANE. Jakie było moje zdziwienie kiedy w czwartek dzwoni do mnie pani i pyta czy można zmienić rękawiczki skórzane nowe na z demobilu. No cóż, jak nie ma nowych to biorę takie jak mi dają (oczywiście taniej). Przesyłka dochodzi w piątek (myślałem ze dojdzie w poniedziałek) i… -Rękawiczki które wymienili z nowych na używane OK -Kapelusz ma zacerowaną dziurę ok. 2cm2 (hm… spodziewałem się w stanie db+ co najwyżej że będzie sprany). -Rękawiczki Taktyczne Bojowe (z materiałem w Flectarn) też zacerowane na jednym palcu ze strony zewnętrznej ok. 1cm2. Reszta rzeczy spoko. Nie będę reklamował bo aż tak mnie to nie razi po oczach ale jeśli ktoś będzie kupował proponuje dokładnie dopytać się o stan rzeczy .Chyba że w stanie db+ mogą być przetarcia i dziury w takim razie proszę powyższy opis brać jedynie jako opis przebiegu transakcji. Quote Link to post Share on other sites
Patrick98 Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 (edited) Po raz kolejny kupowałem w tym sklepie. Niestety tym razem się zawiodłem. Oprócz innych rzeczy, zamówiłem także wkładki do butów. Paczka przyszła po długim czasie bo podobno zapomnieli o mojej przesyłce. Ale to jeszcze jest do wybaczenia. Otwieram paczkę,a po wkładkach ani śladu, reszta towaru się zgadzała. Napisałem maila, mięły dwa dni zero odpowiedzi. Zadzwoniłem, pani zapewniła mnie że natychmiast odpisze na maila, minęła kolejne dwa dni i nic. Jeszce raz zadzwoniłem i znowu nic. Dałem spokój, bo to było tylko 4zł, ale jednak coś. Więc to jest duży MINUS (-) dla tego sklepu. Gdyby tylko obsługa była bardziej kompetentna. Edited December 2, 2011 by Patrick98 Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Zamówiłem w piątek wieczorem, w środę towarł dotarł -wszystko bez zastrzeżeń. Quote Link to post Share on other sites
Sajmon1991 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Wielki plus za tempo i stan przedmiotów + Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Z ręką na sercu mogę polecić ten sklep, dogadanie się przez drogę mailową jakieś dwa dni, natomiast przesyłka błyskawiczna(w następny dzień po przelewie przesyłka była u mnie). Kupowałem nowego flecka i mogę powiedzieć że jestem zadowolony, kurtka miała bardzo ładne odcienie, natomiast spodnie są już nowego typu wprowadzone do BW(mają inne odcienie troszeczke lżejsze nie takie ciężkie jak stary rodzaj flecka). Pozdrawiam i polecam Quote Link to post Share on other sites
totenkopf7 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Kupuje u nich już ładnych parę lat. Mogę powiedzieć,że były pomyłki ale na moją korzyść.Zamówiłem małą podręczną torbę marynarską za 5 zeta,a dostałem duży worek marynarski o wiele droższy.Następnym razem zamówiłem mały plecak bw bawełniany starszy model, a dostałem najnowszy model z corodury-i jak tu się gniewać he he! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Kolejny wielki + przedwczoraj zamówiłem i zrobiłem przelew, dziś otrzymałem przesyłkę. Jak zwykle wszystko w bardzo dobrej jakości, choć demobil i używane! Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 To i ja opiszę jak to ze sklepem handlowałem. W poniedziałek wysyłam maila z pytaniami. Pare godzin później otrzymałem odpowiedź. We wtorek zamówiłem i zapłaciłem. W środę rano otrzymałem maila, że przesyłka została wysłana a wczoraj (czwartek) zadzwonił miły kurier (firma DPD) i dostarczył przesyłkę. Towar, który otrzymałem jest w stanie przynajmniej dobrym. Ogólnie jest pozytywnie i polecam ten sklep. Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Polecam sklep, dobry kontakt i szybka wysylka. Stan podany w opisie jest wiarygodny. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Moja przygoda z sklepem przebiegła po troszkę wyboistej drodze. Niestety produkt który otrzymałem posiadał wadę ukrytą. Całe szczęście obsługa sklepu stanęła na wysokości zadania, poruszywszy niebo i ziemię przeprowadzono ekspresową wymianę produktu na nowy. Reasumując "błędów nie popełnia ten co nic nie robi", a sklep powinno się oceniać na podstawie właśnie tego typu sytuacji. Gratuluję! oby tak dalej. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) (...)Kupował może ktoś przypadkiem z armyworld jakieś buty (demobilowe)?(...) Kupiłem takie, biegałem w nich w tym roku już na sześciu imprezach, nosiłem zimą na co dzień. Są OK, choć w stosunku do GROM-Protektor (1200 g) są dość ciężkie (1800 g) i zelówka bardziej śliska na lodzie i ubitym śniegu. Nie nabawiłem się "grzybka" - buty dobrze odkażone, ani odcisków - może dla tego, że "noga ze wsi"... :icon_biggrin: Edited September 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Jantas Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Dwukrote zakupy u nich. Szybka przesyłka, towar ok. Wyszukują rzeczy w lepszym stanie (mi się trafił stan niemalże magazynowy) o ile kupujący poprosi o to przy zamawianiu - ewidentny plus. Jedyne na co trzeba brać poprawkę to rozmiarówka - trochę się różni od rzeczywistej. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (..) Jedyne na co trzeba brać poprawkę to rozmiarówka - trochę się różni od rzeczywistej. Jeśli chodzi o buty, to prawda, na cywilnie noszę buty 42, HAIX-y kupiłem 43 i z wełnianymi skarpetami BW pasują idealnie. Przy mundurze już nie zauważyłem tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Kupował ktoś może u nich buty BW Haix model 2005 używane? W jakim one są stanie? Bo tak czytam i czytam to oni te stany jakości lubią zawyżać... http://armyworld.pl/...W-Stan-BDB.html Proszę zapoznać się z tematem. Szmer. Quote Link to post Share on other sites
Arionel Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Możecie doradzić czy te buty są dobre. I czy mundur BW z demobilu (cena 10 zł) jest wart kupna? http://www.armyworld...ra-czarne-.html Kolega chyba niepoważny jest ;-) Szmer. Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Ode mnie też duży plus dla tego sklepu. Szybko i sprawnie. Bez problemowy kontakt. Mogę polecić. Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Zakupy w armyworld robiłem dwa razy, zakupiłem m.in. oporządzenie BW, pokrowce na hełmy i maskowanie. Wszystko poszło bez większych problemów, u mnie jak najbardziej plus. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Kupiłem Haixy 2005 i kamizelkę przeciwodłamkową i udało mi się uzgodnić rozmiary ze sklepem. Towar przyszedł zgodny z zamówieniem a czas realizacji przesyłki był bardzo szybki. Polecam z bardzo dobrą jakość obsługi telefonicznej oraz szybką realizację przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
mich2000 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Polecam sklep, byłem u nich osobiście po Haixy. Pozdrawiam dziewczyny :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts