faragon Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId...1d1e9ea1da0aa6a czy ktos moze mi poiwedziec jak z wytrzymaloscia tego plecaka? troch nie ufam tej takninie nylonowej i nie wiem czy kupic (sorka za ort. ale ogonki mi nie dzialaja) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 faragon, plecak jest u Krakmana na stronie internetowej od paru godzin, myślę, że trzeba będzie poczekać przynajmniej parę dni na pierwsze opinie. Jeśli o mnie chodzi, to z fot wnioskuję, że kolejna kopia kopii, kolory chociażby tego w ucp na fotach wyglądają dziwnie. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Nie chce zniechecac - macalem i oto moje uwagi: -kiepskie tasmy i szwy -klamry wolaja o pomste do nieba - szybko trzeba bedzie wymienic -zamki sa cholernie glosne i nie wzbudzaja zaufania -wspanialy material to...kodura, czyli tkanina poliestrowa Wniosek: rzecz w sam raz dla airsoftowcow, czyli niedzielnych zolnierzy Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 (edited) kthulhu głosi najprawdziwszą prawdę . Dostałem ten plecak i już po przeróbkach wstępnych zrobiłem dziurę w materiale. Od biedy może przejściowo posłużyć. Masz 10 pkt do lansu za plecak w MC ale jest on dla niewymagających. Edited January 15, 2008 by Paul Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 A WD wygląda hmm...No kolorystycznie na zdjęciach to jak Woodland nie wygląda... Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 (edited) Dokładnie. Kthulhu, masz możliwość porównania kamuflażu? Niestety foty bardzo często kłamią ze względu na lampy błyskowe i inne pierdoły, których nazw nie znam. :P Edited January 16, 2008 by shadow333 Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 mam mozliwosc, jutro powiem co i jak ze wszystkimi camo dostepnymi Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Dzięki, kurde szaleństwo na Taiwangunie, z tego co widzę, są też dostępne jakieś nowe plate-carriery oraz kopie kopii chińskich kopii cirasów w wersji maritime. Będę również wdzięczny za wrażenia z obmacywanki. ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 O CIRASkach "MT" już było - sam chyba nawet założyłem topic Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Ale tutaj są po 300 zł we wszystkich kamuflażach. Chyba, że na specshopie jest kamizelka innej firmy po 440 zł. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 I CIRAS w MC tu kosztuje 300, a na specshop 600 xD. Jednak coś mi podpowiada, że to jest to samo. Różnica w cenach zapenie taka, bo CIRAS na specshopie to wersja "Multicam", a na taiwanie "Multicamo". Panowie Krakowiaki, jakby kto te CIRAS'y organoleptycznie sprawdził dla dobra wszystkich tu obecnych to byśmy byli bardzo dźwięczni! Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 CIRAS MC na specshopie jest inny, to wiem na pewno. Reszta CIRAS'ów to są te same produkty. Co do CIRAS'a MC, to na specshopie prawdopodobnie ma lepszy kolor. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Materiał: tkanina nylonowa Czyli cos "nylonopodobnego". Juz Nylon jest mizerny w porownaniu z cordura, a co dopiero bedzie sie dzialo z mieszanka nylonowa z "czyms"? Ogolnie szkoda, ze CIRAS obecnie bedzie rozpalal cena (zapewne glownie mlodych), a nie jakoscia... Zal by mi bylo ot tak utopic 300 PLN :-/ Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 No niestety, każdy wolałby eagle'a. ;) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Mi się raczej szkoda robi tego, że więcej osób będzie w CIRAS'ach biegało...a tym co się na te z Krakmana zdecydują często się nie wytłumaczy, że Lepiej dać 400 ( G&P ) plus ładownice...lub nawet ściągnąć KIEDYŚ z WGC ( np. ) Pantaca... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Ale kolesia z CIRAS'em od Krakmana poznasz z daleka a u tych na prawdę z wytrawnym okiem błyśniesz tylko kontraktem :) Mnie przeraziła ochydna kopia ^7 chyba IBA myślałem że się rozpłaczę na widok materiału, taśm itp. A jedyną rzeczą którą bym teraz ew. kupił to czarny worek na magi i camela w CB jako że nie mam żadnego. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 (edited) Tylko że ten camel jest "tan" a nie "cb" (nie sugeruję się tutaj zdjęciem). Jak na razie ciężko dostać tanią kopie o odpowiednim kolorze. Edited January 16, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Kosmo, mówisz o tej: http://taiwangun.com/?str=product&prId=1010 IBA? Faktycznie, wygląda jak jakaś kamizelka za 20zł z allegro. :/ Ale nie odbiegając od tematu: z nowej oferty Krakmana plecaki chyba wyglądają najlepiej. Bardzo jestem ciekaw, jak z kolorami. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 http://allegro.pl/item294683580__plecak_multicam_.html Tutaj też, podobny, albo ten sam plecak. Z kolorami nie jest ciekawie, miałem już dość dużo styczności z nylonem malowanym w MC. Najlepiej wypadały CIRAS'y, choć i tak lekko za zielone, albo za różowe. Reszta nie robiła całkowicie pozytywnego wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Fakt plecaki dla "niedzielnych żołnierzy" w sam raz ale kłócił bym się po pierwsze w przypadku tej kamizelki czy to w ogóle jest Woodland. A co prawda to prawda plecaki najlepiej ew. chestriggi jeśli komuś nie zależy na kontraktach ale większość sprowadzonego przez Krakmana asortymentu na prawdę woła o pomstę do nieba. Quote Link to post Share on other sites
Armagedon981 Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Co do sprzętu to zakupiłem u Krakmanów kiedyś plecak "3day" w kolorze czarnym. Gdy go otrzymałem okazało się, że kolor podchodzi lekko pod granatowy. Widać to przeważnie w słońcu. Niedawno też zainteresowała mnie niby IBA, więc zamówiłem ją w kolorze Oliv. Do koloru akurat tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń. Wygoda noszenia kamizelki jest na średnim poziomie. Rzepy trzymają dobrze. Po kilku przeróbkach można w niej jeździć na niedzielne wypady ale do dłuższych wypraw się nie nadaje, ponieważ z plecakiem nie da się praktycznie chodzić. Kupiłem na taiwangunie także ochraniacze na kolana i łokcie. Nity trzymają bardzo słabo na jednej ze strzelanek urwały mi się dwa nity zahaczając kolanem o gałąź. To tyle na temat jakości sprzętu firmy ACM. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts