Lajon Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Natomiast jeśli idzie o Crossfire, to kompletnie nie łapię tego co piszesz. Mam dokładnie odwrotne doświadczenia z tą mapą niż ty :) Może kwestia tego z kim się gra i na jakim serwerze :uśmiech: Serwer zwykle TimeOutu ( to się nazywa Tygrysy Polskie zdaje się ), reszty polskich po prostu nie trawię. No i FF włączony, głównie dlatego tam przesiaduję. :) Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ja jestem jakiś dziwny, nie rozumiem, albo CoD4 jest trochę bez sensu. Ubija się ze snajpery strzałem w głowę tego ruska, a trochę dalej jest misja że się ucieka jeepem, jest wypadek itp. . Potem się leży, idzie rysek z obstawą, dobija rannych. Kumpel po ziemi podaje ci Colta 1911, zabijasz ich wszystkich.Itd. H&D 1 i 2 są fajne, a Sniper elite też fajne. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 A zauważyłeś że w misji "Jeden strzał, jeden trup" obojętnie gdzie trafisz tego gościa ZAWSZE oderwie mu łapę? ;) To jest klucz do tej "zagadki" Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Czepiacie się. Dzięki takim "rozwiązaniom' gra ma super fabułę i jest bardzo filmowa. Pod tym względem taki np. Crysis się po prostu chowa. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Dokładnie, cokolwiek by nie mówić, to COD 4 jest po prostu misternie skomponowanym arcydziełem jeśli idzie o fabułę i filmowy feeling. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Macie rację, gdzieś już na tym forum pisałem że grając w tego[TYLKO TEGO] CoDa czułem się jak w interktywym filmie :D Jedno mi tylko przszkadza... Za******e liniowa fabuła... Wszystko z góry było zaplanowane, ale to i ak nie psuje klimatu. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 No jakby nie było liniowe, to by nie było takie filmowe (filmy w końcu też liniowe są z założenia). Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Ale chodzi mi o to, że grając np. w misję "Odszukaj Al-Asada w swojej kryjówce" x razy, wiem nawet kto, gdzie i kiedy z arabusów rzuci granat... Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 No skrypty, ale jak mówiłem dzięki temu jest filmowo. Dla mnie plusem tej giery jest to, że jak grasz powiedzmy pierwszy raz, to tego skryptowania niemal nie widać, prze się naprzód, a nierzadko członkowie teamu ostro cisną przeciwnika. Nie ma jak w World ar War, gdzie ciągle zalega się pod ogniem, bo kumple z teamu to debile i trzeba wszystko robić samemu, a wrogowie wychodzą z tej samej dziury bez końca. A wracając do tematu czytałem dziwnie pozytywne opinie o gierce Sniper Art of Victory, ktoś w to grał może? Jakie wrażenia? Quote Link to post Share on other sites
Skyline Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 (edited) Pudła w BF2 to nie wina silnika, tylko lagów i skaszanionych hitboxów. W 2 mgiełka też jest, dla mnie ogólnie to słaba gra by snajpić i tak wszyscy się pchają do heli albo czołgu. Kolega jeszcze nie widział Moda Project Reality. Teoretycznie nie ma nic wspólnego z Podstawowym BF`em. Co do Sniperów Sami oceńcie. Pamiętajcie, że tak czy inaczej Każdy Team tworzy swój własny niepowtarzalny Klimat. Edited March 1, 2009 by Skyline Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Jakbyś przeczytał nieco wcześniej, to byś wiedział, że kolega gra w PR. Polecam, chociaż ostatnio trafiały mi się jakieś mega nudne serwery, niektóre mapki w tej gierce są moim zdaniem za duże nawet na 64 graczy, choć z drugiej strony, sporo też zależy czy ci gracze wykonują jakiś plan, czy pomykają sobie gdzieś każdy sam bez celu. W takim wypadku granie snajperem to już w ogóle pomyłka. Quote Link to post Share on other sites
Skyline Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 A to fakt nie zwróciłem uwagi. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) Wracając do "Cod'a4 jako gry snajperskiej", powiem tak: jedna z największych bzdur jakie w życiu słyszałem. Obecnie moim liderem w kategorii "gra snajperska" jest... Hunting Unlimited 3 (w nowsze wersje nie grałem). Może i strzelanie do zwierząt trudno nazwać zabawą w snajpera, jednak tylko ta gra usatysfakcjonowała mnie pod względem strzelania na duże odległości. Jest tu duży wybór broni w różnych kalibrach, a co najważniejsze, każdy ma inne właściwości balistyczne. Na celność ma również wpływ np. wiatr. Owszem, ta gra nie jest idealna, niemniej dużo radości ( ;) ) sprawia trafienie zwierza w łeb z 600 jardów. Obecnie do mnie należy rekord potwierdzonego 'killshota', był to strzał w płuca z odległości ok. 847 jardów. Zaliczyłem również headshota na 823 jardy. Filmiki z tymi trafieniami możecie znaleźć na youtube. Edited March 3, 2009 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Polecam darmową grę The Hunt, wystarczy się zarejestrować, wszystkie inne gry traktujące o polowaniach na bezbronne zwierzątka są niczym przy tym cudzie. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Mala poprawka Goose-tytuł tej gry to "The Hunter", i z jednym muszę się zgodzić... wygląda niesamowicie i zapowiada się w końcu pogromca Deer Huntera z 2005 roku. Wracam do rejestracji, thx za wskazanie tej perełki. http://www.thehunter.com/pub/aboutthehunter.php Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Nooo, wygląda cudownie :D Czas na zmianę sprzętu... Jak myślicie? Na jakich detalach pójdzie na procku Intel CETURINO Duo 1,5ghz rdzeń 2GB ramu, grafice 256 Radeona i Viście 32? Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Czy to "cudo" The Hunter posiada tryb single? Czy tylko multi? Quote Link to post Share on other sites
Zbych Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Jeśli chodzi o gry snajperskie, to raczej nie znam żadnej aplikacji, która była by choćby zbliżona do rzeczywistości. Respawny zabijają ta profesję w trybie multiplayer. Na jakim silniku chodzi The Hunter? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 To chodzi na zupełnie nowym silniku opracowanym do jak najleprzego odwzorowania flory i fauny z tego co pamiętam. W The Hunter zwierzyna ma zachowywać się dokładnie jak prawdziwa(wliczając różne nawyki itp. u niej), a także ma występować znany wsród myśliwych patent na milknące ptaki. Muszę jak najszybciej nabyć :D Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Nabyć? The Hunter nie ma być darmowy? Przynajmniej tak pisze na IG. Już się nie mogę doczekać, Deer Huntery mi się przejadły już :) Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Oo tego to ja nie wiedziałem :D Tym lepiej dla nas :D Quote Link to post Share on other sites
predatorszarak Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 I grał już ktoś w to "The Hunter", bo właśnie się rejestruje. Jeśli tak to jak wrażenia i optymalizacja?? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Chciałem grać, ale wyświetla się błąd o tym, że nie ma jakiegoś pliku dll. a nie chce mi się tego szukać po necie... Pech... Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Może nie jest to typowo gra snajperka ale Team Fortress 2 Mały filmik na poznanie: Quote Link to post Share on other sites
wija99 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) @up Team fortress to jest łupanka, nawet jeśli grasz snajperem. To ja sypnę moim faworytem. Sniper Elite. Nie ma nic lepszego niż informacja że zabiło się oficera NKWD z 190m strzałem w głowę. Edited April 7, 2009 by wija99 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts