qurcz Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Z bliska lepiej widać http://img269.imageshack.us/img269/9573/dsc01311do.jpg Dostałem kiedyś na gwarancji, jak mi szkielet w gen 1 pękł Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Qurcz, może zmierz suwmiarką czy aby na pewno to nie łożyska 9mm. Na tym zdjęciu jest porównanie GB gen. 1 i gen. 2. Jak dla mnie to ten Twój wygląda jak gen. 2. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 zmierzyłem i nie potrzeba było suwmiarki :) jak odpalicie zdjęcie w jakimś programie graficznym to można porównać rozmiary łożysk ot, takie zaginione ogniwo ewolucji KWA Quote Link to post Share on other sites
painball Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Z bliska lepiej widać http://img269.imageshack.us/img269/9573/dsc01311do.jpg Dostałem kiedyś na gwarancji, jak mi szkielet w gen 1 pękł Skubany! Faktycznie! A gdzie była gwarancja? USA? Skąd te repliki masz? No powiedz coś :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Powtórzę się zapewne - to rzeczywiście zaginione ogniwo ewolucji, etap przejściowy między umownymi generacjami... Toż to Gen1.5 :P A tak poważnie - w aktualnych (niektórych) egzemplarzach Gen2 pojawiają się nowości w GB... które będą w Gen3. Ktoś wie i chce się pochwalić to stawiam browca na najbliższym dużym zlocie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 To ja powiem, że zimowa inauguracja KWA 2GX/CYBERGUN zakończyła się pomyślnie. -8~10, dużo taplania w śniegu i żadnych problemów z podawaniem kulek, czy zasięgiem. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Jak wam działają gumki hopup? Moja wogóle nie kręci. Kulki lecą na 20m.. regulacja nic nie daję. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Stock? Nowa? Na zimnym? Ciepłym? Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Ja posiadam stock i wszystko ładnie działa nawed teraz czyli zimą :happy: Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Gumka stock. Na zimnie nie kręci (regulacja nic nie daje). To samo po ogrzaniu (po powrocie z dworu z 2h mineły), strzelałem przez okno z pomieszczenia. Kulki odrazu spadają w dół po 20m. Strzela gorzej od g36 jg po zmianie gumki na systeme. Sprawdzę jeszcze jutro rano. http://allegro.pl/kwa-sr-10-450-fps-i1358539536.html Kupiłem tu. Mogę żądać zwrotu pieniędzy jako niezgodność towaru z opisem? Sprzedawca mi pisał na gg, że wszystko ok działa, hopek kręci na 45m+ ... a tu klops. Niby 450 fpsów, a na oko 430. Kulki 0.25g&g więc użyłem najlepszych Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) Zmiany powinny być zauważalne. Widzisz dwa "ząbki" w lufie jak jest to złożone do kupy? Powinno reagować na regulację. Edited December 19, 2010 by painball Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Tak to wygląda. Ząbki niby są, coś tam się rusza. Jak strzelałem to było tak samo. Tylko wyglądało to tak, jakby replika była odwrócona do góry nogami. Kulki były podkręcane do dołu? Albo po prostu w ogóle nie były. Rano napisze co i jak pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/44986-m4a1-z-kwa/page__st__20__p__1356577&do=findComment&comment=1356577 Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Dzięki, właśnie też do tego doszedłem czytając amerykańskie forum. Dużo ludzi ma z tym problemy. Jak Ty sobie poradziłeś na stałe? Ja mam zamiar po przeczytaniu porad wymyć gumkę w mydle. Faktycznie wytarłem z lufy duże ilości smaru.. Gumka też była tłusta jak cholera. Dzięki wielkie za pomoc. :)!! Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Zwykłe szare mydło. Tzw "Biały Jeleń". Bez żadnych zbędnych nawilżaczy, zapachów. To potrwa 2-4tyś kulek. Ostrożnie przy ściąganiu gumki każdorazowo. Jest bardzo delikatna i łatwo Ją "podrzeć". Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) Biały jeleń w płynie czy kostce :D? Mam obydwa :) Wpakowałem to na 1 min to 40-50oC wody z jakimś mydłem w płynie, następnie pod zimną i się teraz suszy. Rano złożę to do kupy. Hmh co do gumki, to chyba nie jest ona taka delikatna :> Bardziej boję się o te cholerne ząbki 2giej generacji, one się nie ścierają od przebiegu czy co? pozdro ps. Napiszesz mi w jakiej konfiguracji chodzi Twoje kwa? Bo widzę, że masz sr12 to myślę, że jakaś para snajpa. Jestes zadowolony? Bo to jest moja pierwsza replika z górnej półki, dzisiaj po wyprawie do lasu się bardzo zdziwiłem, że strzela na 15m... No i jeszcze dziwnie brzmi do tego. Chociaż bez body jak się strzela to fajniej Ok i jeszcze jedno: Chłopaki ! Jakie macie batki? Nie wiem czy wziąć mocniejszego lipo 7,4 czy słabszego 11,1v. Chciałbym uzyskać rof 18-20, żeby było przyjemnie a nie jak kosiarka :> Mam niby 450fps polecicie cos? I tak w środę wybiorę się do sklepu to poprzymierzam akumulatorki. Edited December 19, 2010 by maczo007 Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Letnia woda z odrobiną mydła starczała w moim przypadku. Moje KWA nie wiem w jakiej konfiguracji chodzi, gdyż niestety musiałem się z nim rozstać. Byłem bardzo zadowolony po za tym smarem, a miałem stock'a. W Twoim przypadku dziwi mnie fakt, że taki problem wystąpił w nie stockowej replice, po większym przebiegu. Możliwe, że przez niewentylowaną głowicę tłoka. Jako, że smar nie ma gdzie "uciec" to jego nadmiar jest wypluwany do HU. Tak czy inaczej, wg mnie powinieneś się nie bawić z nią, tylko skontaktować się ze sprzedającym i zrobić zwrot. Sprzedawał w pełni sprawną, i taką masz dostać. Sam stwierdziłeś, że nie jesteś na tyle doświadczony, żeby stwierdzić co się dzieje w środku. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Ok zobaczę jutro rano jak bedzie strzelała i najwyżej skontaktuję się ze sprzedającym. Niby zrobił mnie w konia sprzedając uszkodzoną replikę, ale tyle sie naczytałem, że teraz trudno bedzie sie rozstać. A co do mojego poziomu doświadczenia do pierwszy raz cokolwiek rozbierałem :) Dzięki, że udzieliłeś mi pomocy. Jutro z rana napiszę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 (edited) maczo, może dlatego sprzedał bo myślał, że uszkodzona jest :icon_biggrin: 7.4: 11.1: Normalna 9.6: Edited December 20, 2010 by Reset Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Ok. Wystaczyło rozgrzać gumkę 100 kulkową serią, teraz zasięg o 20m wiekszy niż g36jg z precką jbu i czarną systemą. Kupiłem Ge Power 7,4 15C,może po świętach dojdzie Teraz mam problem ze spustem na semi, czasami semi nie działa tylko safe sie włącza, ale wysyłam do Poldcka prawdopodobnie więc mi tą replikę ogarnie.. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Jeszcze to znalazłem - może pomóc w wyborze baterii: Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Tobie też bolt catch nie zostaje w tyle? Bo nie wiem czy to normalne, czy zepsute - kolega mówi, że powinien zostawać. Ja sie nei znam Bolt catch (czyli zatrzask zamka) Ci na pewno w tyle nie zostaje (i nie będzie zostawał) bo on "odchyla się" na bok komory zamkowej. Jak już to atrapa zamka może zostawać w tylnym położeniu albo nie. W tym miejscu Vintersky ma rację, tylko w niektórych replikach jest on działający (funkcjonalny). Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Byłem na pierwszym przestrzeleniu - dokładnie jak w przypadku kolegi maczo007, osiągi mierne. Po rozłożeniu repliki gumka była cała w oleju/smarze. Już jest ciemno, więc dopiero w sobotę dalsze testy. GB w porównaniu do MP5 Cymy chodzi pięknie - nawet moja babka powiedziała, że ta strzela jakoś ciszej :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Reset: Rozłóż komorę hopup, weź patyczek do uszu i to powycieraj bo z stamtąd też się smar na gumkę dostaję. A tak to wymocz w mydle :D Też Ci strzelało na 10-15m :)? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Dziwne, że tak kiepsko wali. Tu macie filmik z KWA 1gen. Kumpel wygrał w Tomaszowie i od razu, prosto z pudła poszlismy strzelać. Waliło na dobre 40m i więcej. Bateria to lipo 7,4 bodajże 15C. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts