Reset Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 ja mimo po awarii tłoka jestem zadowolony. ~ 10 tyś kulek poszło na seriach po kilka sekund i replika działa - wszystko na lipo 11.1V Wiadomo, że każdy chwali co swoje, ale ja tam zakupu nie żałuję. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Dzis doszła do mnie nowa bateria, mieści się we froncie ciasno ale wchodzi( trzeba sie postarać aby domknąć osłone ) wiekszej juz by sie tam nie upchało ze względu na grubość :) Kilka postów temu, kolega syriuszzabujca napisał, że na styk wchodzi batka 106 x 34 x 13 mm. Dlatego też, wybrałem to - http://www.emodel.pl/turnigy-lipo-2s-1800mah-20c-74v-p-1384.html Edited April 27, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
Company Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 minimi , Sorki ale dopiero teraz zauważyłem twój post ;) Mam przebieg jakieś 10-12 tyś bb , i jak do tej pory zero niepokojących oznak . Używam batki Li-po 11,1 2200mAh 25C od Ge Power . W między czasie wysyłałem ją do Coyotów na przegląd , za darmo wymienili mi tłumik płomienia z czerwonego na czarny , czym zrobili mi bardzo miłą niespodziankę ;) ROF - Nie spodziewałem się takiego szczerze mówiąc , w najbliższym czasie dokonam pomiarów to podam ci dokładnie. Zasięg z mierzonych 70 metrów bez problemu , przy bezwietrznej pogodzie 7/10 kulek trafiam w człowieka , przydałaby mi się precka od Edgi ,ale to w najbliższym czasie. Zamierzam nakręcić filmik z testów to postaram się podzielić nim jak najszybciej . Co do magów , nie chcę przepłacać 70-80 zł za magazynek , dlatego używam metalowych magazynków mid-capów od Boyi , są tanie , praktyczne i wytrzymałe . Dlatego panowie , musicie wytrwać w trudach oczekiwań na dostawę , lecz za prawdę powiadam wam , wasze trudy będą odkupione przez nie jednego zdobytego Fraga ;) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Jedyne eMki KWA USA, które można dostać w Polsce, znaleziemy tylko i wyłącznie u Coyotów. Quote Link to post Share on other sites
Vesper29 Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 minimi , Sorki ale dopiero teraz zauważyłem twój post ;) Mam przebieg jakieś 10-12 tyś bb , i jak do tej pory zero niepokojących oznak . Używam batki Li-po 11,1 2200mAh 25C od Ge Power . W między czasie wysyłałem ją do Coyotów na przegląd , za darmo wymienili mi tłumik płomienia z czerwonego na czarny , czym zrobili mi bardzo miłą niespodziankę ;) ROF - Nie spodziewałem się takiego szczerze mówiąc , w najbliższym czasie dokonam pomiarów to podam ci dokładnie. Zasięg z mierzonych 70 metrów bez problemu , przy bezwietrznej pogodzie 7/10 kulek trafiam w człowieka , przydałaby mi się precka od Edgi ,ale to w najbliższym czasie. Zamierzam nakręcić filmik z testów to postaram się podzielić nim jak najszybciej . Co do magów , nie chcę przepłacać 70-80 zł za magazynek , dlatego używam metalowych magazynków mid-capów od Boyi , są tanie , praktyczne i wytrzymałe . Dlatego panowie , musicie wytrwać w trudach oczekiwań na dostawę , lecz za prawdę powiadam wam , wasze trudy będą odkupione przez nie jednego zdobytego Fraga ;) Cześć Mam pytanko, poprawiałeś coś, tuningowałeś coś w swojej replice? albo korzystałeś z upgradu w casg? Czy masz takie osiągi w stocku? dziękuję i pozdrawiam Vesper Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 opłaca się czekać na casg na USA czy lepiej z taktycznego wziąć LMT taniej o 250zł? Quote Link to post Share on other sites
Company Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Vesper Zaufałem Kojotom i jestem w 100 % zadowolony !! Wymieniałem sprężynę na m150 ,tłok na modify ultra , mosfecik i ogień ;) Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Dostałem dzisiaj wiadomość od Michała Wodzyńskiego z casg: "repliki i cała dostawa są już w Polsce, na cle. Niestety komputer wylosował nasza przesyłkę do rewizji. przesyłka jest duża i trochę to potrwa, dzisiaj jadę do urzędu ponieważ chcę być obecny przy rewizji. Celnicy tego nie lubią." To dla czego są 2 tygodnie opóźnienia jak dopiero dzisiaj jedzie na rewizję?? LOL Albo Coyoci coś kręcą, albo to jest Polska i polscy celnicy, podejrzewam że to drugie... Tu trzeba stać w kolejce nawet żeby zostać zrewidowanym... Quote Link to post Share on other sites
Thompson2908 Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 (edited) Czyli czekamy kolejny tydzień? opłaca się czekać na casg na USA czy lepiej z taktycznego wziąć LMT taniej o 250zł? Te z KWA USA są mniej zawodne; czytałem, że przechodzą dokładniejsze testy, niż np. LMT z taiwanu. Edited May 11, 2011 by Thompson2908 Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Dzwoniłem do nich, powiedzieli mi, że jak dziś odbiorą wszystko, to bardzo możliwe, że jutro wyślą. Choć średnio w to wierze - niedawno temu mi mówili, że może wyślą w poprzedni tydzień. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Mi mówili jeszcze w kwietniu że wszystko zgodnie z planem, potem że pierwszy tydzień maja, i tak dalej. Na pytanie kiedy dostaniemy nasze repliki otrzymałem następującą odpowiedź: Witam, niestety nasza przesyłka została skierowana do rewizji i dziś kolega pojechał do Urzędu Celnego. Mamy nadzieję, że do końca tygodnia otrzymamy przesyłkę. Przepraszamy za opóźnienie. Staramy się, aby zamówienia zostały zrealizowane w możliwie najszybszym terminie. Pozdrawiam, Marines musiałeś źle zrozumieć, dziś nie odbiorą tylko dziś poszedł pracownik coyotów do urzędu celnego i mają nadzieje odebrać w tym tygodniu. W tym tygodniu na pewno do nas nie dotrze, w przyszył jeżeli dostaną paczkę testy zerowe, wysyłki itd więc "trochę" to jeszcze potrwa. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szymeks Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Z przesyłką zaplanowaną na koniec maja też będą takie problemy ? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 My tego nie wiemy, ale bardzo możliwe ... Mam nadzieję, że moją stratę czasu nadrobią osiągi repliki :D Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 dzisiaj do mnie przyszla z taktycznego m4 lmt/kwa defender. Pierwsze wrażenia - idealna replika!! Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 mam magazynki plastikowe firmy STAR i po kilku strzelach musze dociskac lekko zeby podawaly kulki... da sie cos zrobic z tym fantem, czy tylko wymiana magazynków pomoże? mam m4 kwa/lmt Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Zobacz czy przypadkiem nie "wytarł" Ci się otwór na zatrzask w magazynku. To plastik i różnie z tym bywa. A jak jest na innych magazynkach? Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 sprawdzalem narazie tylko stary, magi sa nowe i replika również Quote Link to post Share on other sites
Vesper29 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 (edited) mam magazynki plastikowe firmy STAR i po kilku strzelach musze dociskac lekko zeby podawaly kulki... da sie cos zrobic z tym fantem, czy tylko wymiana magazynków pomoże? mam m4 kwa/lmt Hejka od niedawna też jestem posiadaczem takiego cudeńka ;-) obok oryginalnego hi-capa (który zresztą dość ciężko wchodzi) używam magów Boya, zero problemów, niska cena. czarne jak reszta repliki (oryginalny mag szary jest). Kulki podają bez najmniejszych problemów, do samego końca (przy czym zawsze dwie lub trzy wypadają po wyjęciu maga-normalka). A podobny problem do Twojego miałem z magamik Boya ale wkładanymi do SRC, tam też musiałem docisnąć magazynek od spodu ręką i podawał bez problemów. Nie chciało mi się już w to bawić ale podejrzewam, że trochę taśmy czarnej izolacyjnej wokół magazynka (od góry) załatwiłoby sprawę. pozdrawiam Vesper Edited May 13, 2011 by Vesper29 Quote Link to post Share on other sites
grzybeks Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Hejka od niedawna też jestem posiadaczem takiego cudeńka ;-) obok oryginalnego hi-capa (który zresztą dość ciężko wchodzi) używam magów Boya, zero problemów, niska cena. czarne jak reszta repliki (oryginalny mag szary jest). Kulki podają bez najmniejszych problemów, do samego końca (przy czym zawsze dwie lub trzy wypadają po wyjęciu maga-normalka). A podobny problem do Twojego miałem z magamik Boya ale wkładanymi do SRC, tam też musiałem docisnąć magazynek od spodu ręką i podawał bez problemów. Nie chciało mi się już w to bawić ale podejrzewam, że trochę taśmy czarnej izolacyjnej wokół magazynka (od góry) załatwiłoby sprawę. pozdrawiam Vesper magazynki boyi i src podaja bardzo ladnie, ale mam 10 magów stara, wiec musze cos z nimi zrobic.... probuje spilowac ten cypelek,ktory jest na wlocie kulek, bo w magach src i boyi ten cypelek jest troche niezej. ciezko sie piluje, ale jak skoncze pierwszy magazynek to napisze co z tego wyszło Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Midy i lowy Boyi są git, mid-cap VFC wogóle nie chce wejść. Quote Link to post Share on other sites
Vesper29 Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Panowie skąd pewniej? Militariałódź czy taktyczny? Po kolejnym mailu od coyotów zrezygnowałem z ich usług i czekam na zwrot pieniędzy i kupuje LMT/KWA(po prostu tego już za wiele, ostatnie posty memonic-a przekonały mnie do lmt i uświadomiły mnie o mojej głupocie^^) tylko mam dylemat co do sklepu. A i jak z gumką HU, czytałem że KWA (hamerykańskie?) ma niestandardową i nie należy jej wymieniać bo jest ok, a czy ta regułą dotyczy również KWA taiwan? Pozdrawiam serdecznie. Hej ja swoją nabyłem w Militarialodz.pl. Obsługa pierwsza klasa, dobrali co trzeba, trudne to nie było bo sam łykałem jak młody pelikan. Zero problemów z magami, zresztą wkrótce jadę dokupić u nich kilka nowych magów (chcę zrezygnować z hicapów całkowicie przejść na midy). Replika zostala przestrzelona na miejscu w sklepie (mają tam taką niby strzelnicę za płotem :-) ) i strzelała o niebo lepiej niż G&G jednego z pracowników (jeśli to przeczyta to bez urazy proszę, po prostu rozpiera mnie duma), zero problemów ze smarowaniem, pluciem kulkami jak w tych opisywanych na forum "kwa+kostka szarego mydła". Na razie przemieliła ok 1k kulasków madbuli 0,2g. Ideał, z 20 metrów trafiam 8/10 razy w litrowy kartonik po soku (podejrzewam że tylko dlatego 8/10 bo żaden ze mnie Zajcew). Szykuję się na strzelankę ale to dopiero w następny weekend, wtedy napiszę jak sobie daję radę w ogniu walki. Pozdrawiam Vesper Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Te magazynki podają do ostatniej kulki: http://azteko.pl/boyi-magazynek-lowcap-m4-m16-metalowy-67-kulek-p-936.html Polecam jeszcze PMAGI star na 75kulek. za to nie polecam magów MAG plastikowych midów - trzeba je piłować i dopychac, żeby podawały a i tak zostaje kilka kulek. Quote Link to post Share on other sites
pokoik Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 a maczo007 nie wiesz czy te smigają? http://azteko.pl/magazynek-midcap-m4-m16-metalowy-120-kulek-p-943.html Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) a maczo007 nie wiesz czy te smigają? http://azteko.pl/magazynek-midcap-m4-m16-metalowy-120-kulek-p-943.html Mam 9 takich, są dobre, siedzą bardzo ciasno. Podają do ostatniej kulki. Mają jedną wadę, środek słabo siedzi w skorupe, bo trzyma sie na wcisk. Mamy 2 wyjścia: a) dużo taśmy izolacyjnej w środku, sprawdza się (robiłem tak we wszystkich, nie narzekam. b) nawiercić i wkręcić od dołu śrube Moja replika to LMT Defender4 Edited June 17, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Mam 9 takich, są dobre, siedzą bardzo ciasno. Podają do ostatniej kulki. Mają jedną wadę, środek słabo siedzi w skorupe, bo trzyma sie na wcisk. Mamy 2 wyjścia: a) dużo taśmy izolacyjnej w środku, sprawdza się (robiłem tak we wszystkich, nie narzekam. b) nawiercić i wkręcić od dołu śrube Moja replika to LMT Defender4 Nie ma problemów z ich wyciąganiem? Sprawdzałem z hicapów JG - działa i podaję. Hicap krótki boyi? vietnam taki na 150 kulek - też wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts