michalsz993 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 bardziej chodzi mi o to czy jak juz sie namęczę z rozebraniem emki to będę miał możliwość naprawy selektora ? dokręcenia czy coś? Na body jest srubka, ktora trzyma selektor ognia, mozesz to dokrecic (moze pomoze) Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Na body jest srubka, ktora trzyma selektor ognia, mozesz to dokrecic (moze pomoze) gdzie jest taka śrubka ? szukam i nie widzę :( Quote Link to post Share on other sites
michalsz993 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 (edited) gdzie jest taka śrubka ? szukam i nie widzę :( Powinna byc obok selektora ognia, po drugiej stronie body (jest taka zebatka, na ktorej jest srubka), jak nie ma to przepraszam ze wprowadzilem w blad, ja jeszcze nie wiedzialem repliki, ktora by tego nie miala, ale nie wiem. PS. nie jestem najlepszy w tlumaczeniu. Edited May 22, 2012 by michalsz993 Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Powinna byc obok selektora ognia, po drugiej stronie body, jak nie ma to przepraszam ze wprowadzilem w blad, ja jeszcze nie wiedzialem repliki, ktora by tego nie miala, ale nie wiem. po drugiej stronie jest jakby plaska wersja selektora, z napisami SAFE, SINGLE, Auto, jak po drugiej stronie, nie jest to może zaślepka do śruby czy coś? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 (edited) Ta płaska strona,to jest właśnie zaślepka.Wypchnij ją od wnętrza body palcem,lub delikatnie śrubokrętem,i będziesz miał dostęp do śruby selektora.Tęż miałem problem z tym.Dokręciłem ją,gwint zabezpieczyłem locktitem i śmiga pewnie do dziś. ;) Edited May 22, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 zrobiłem, dzięki za pomoc, niestety musiałem wyjmować cały gearbox, no ale cóż zawsze musi być ten pierwszy raz :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Witam, wczoraj wyjmowałem gearboxa i przy okazji silnik, teraz mam delikatny problem bo jak wsadzam go w rączkę, wszystko skręcam to silnik strasznie piszczy przy każdym strzale, jak podłączam sam silnik bez rączki, wszystko wchodzi ładnie w zębatki i nic nie piska, możecie pomóc ? macie jakiś dobry patent na ten problem ? z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Spróbuj wyregulować silnik. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Zapewne przy odkręcaniu chwyty pistoletowego ruszałeś tą dużą śrubę,która reguluje pozycję silnika w chwycie,i albo za mocno,albo za słabo ją przykręciłeś.Dokręć ją maksymalnie,i potem odkręcaj o 1 obrót(180 stopni).Co obrót wciśnij spust.Jak już jako tako brzmieć będzie to reguluj ją o pól obrotu.Na YouTube masz kilka filmów jak się to robi ^^ Quote Link to post Share on other sites
Wasio50 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Witam, Czy ktoś próbował odkręcać delta ring? Niestety nie mogę go odkręcić. Jaki gwint ma delta ring? Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Zaklejony. Quote Link to post Share on other sites
Wasio50 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Jak to delta ring jest zaklejony. Jest zaklejony na stałe? Czy da się czymś to odkleić? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Trzeba po prostu użyć dużo siły, potraktowali go jakimś klejem do gwintów. U mnie trzeba było użyć dłuta :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Wasio50 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 (edited) A jaki gwint ma delta ring bo nie wiem w którą stronę odkręcać? Edited May 26, 2012 by Wasio50 Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Panowie, trzy szybkie pytania. Aktualnie "napalam się" na ten sprzęt... http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4342 1. Czy jest to 2-ga generacja KWA? 2. Testował ktoś ten model? Z tematu wynika, że większość z Was bawi się klasyczną wer. M4 (ew. z RIS), a w temacie S.I.R. panuje cisza. Jak z jakością wykonania chwytu przedniego, przyrządów celowniczych i szyn? Środek jest identyczny jak w innych replikach z tej rodziny od KWA? 3. Rzecz najważniejsza - na stronie producenta nie widzę tego modelu. Czy to oznacz, że KWA wycofało się z jego produkcji? Jest sens inwestowania w to czy bezpieczniej zainteresować się klasyczną wersją M4A1 która nadal jest w sklepach dostępna (a wizualnie także bardzo mi się podoba)? Edited May 26, 2012 by Reka Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 1. Tak, to 2Gx, innych chyba już nie kupisz 2. Tak, w środku to to samo 3. Bo to LMT robione przez KWA pod brandem A&K, dlatego go nie ma na stronie KWA USA. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Czyli w chwili obecnej wszystko rozbija się o kwestie estetyczne i dostępność danego modelu? Śledząc dziś cały temat duuużo naczytałem się na temat konieczności czajenia się na gen. 2 (dostępna między innymi w Casg). Była też mowa odnośnie wersji KWA USA i Taiwan. Jak to obecnie wygląda? Quote Link to post Share on other sites
michalsz993 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Ja posiadam KWA taiwan (licencja colt), oprocz kilku roznic wizualnych niczym sie nie rozni od KWA USA. Jednak gdybym teraz kupowal, wolalbym KWA USA. Edited May 26, 2012 by michalsz993 Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Czyli w chwili obecnej wszystko rozbija się o kwestie estetyczne i dostępność danego modelu? Śledząc dziś cały temat duuużo naczytałem się na temat konieczności czajenia się na gen. 2 (dostępna między innymi w Casg). Była też mowa odnośnie wersji KWA USA i Taiwan. Jak to obecnie wygląda? Ta, to było jakiś rok temu, teraz większość KWA to KWA/ASG LMT z 2Gx ;) Bierz co jest dostępne i co się Tobie podoba. Repliki USA, ASG i Cybergun z Coltem różnią się oznaczeniami i delikatnie kolorem. Edited May 26, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Wasio50 Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Wie ktoś może jaki gwint ma delta ring? Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Witam, wie ktoś może jak zdemontować imitacje zamka w m4a1 asg/kwa? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Wysuń tylny kołek, otwórz replikę (tzn. podnieś komorę zamkową) i paluchem wepchnij atrapę suwadła do środka, a nastepnie ją wytrząśnij z repliki! :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Panowie, czy któryś z Was posiada aktualnie wer SIR tej repliczki od KWA i może podzielić się jej fotkami? Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Panowie, czy któryś z Was posiada aktualnie wer SIR tej repliczki od KWA i może podzielić się jej fotkami? http://oi50.tinypic.com/a4t0dz.jpg - z lewej m16 CQB od KWA (własność kumpla), z prawej moja SIRka od KWA. Faktycznie różnica w długości nie jest tak duża - moja oparta jest sporo niżej. Na mojej emce Aimpoint na wysokim skośnym montażu, kolba CTR i składany chwyt na RIS. Jeśli masz jakiekolwiek pytania - dawaj ;) Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Pytanie - jak pakujecie podwójnego lipo do składanej kolby m16 cqb od kwa? Niby da sie upchnąć 1 część do środa z drugą na "zamknięciu" ale przez to nie da sie kolby złożyć za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts