Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4A1 [KWA]

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zwykły plastikowy magazynek bębnowy, żadne cudo. ;) Wewnątrz koszmarnej jakości.

A kształt wejścia ma jak zwykły plastikowy low/mid od boyi/p&j, więc jeśli one pasują, to ten bęben też.

Ja w swojej KWA zauważyłem dość dużą wadę konstrukcyjną(przynajmniej dla mnie) - GB skręcany jest na blacho-wkręty ze stali utwardzanej. Na szczęście idzie to nagwintować na M3 bez większego problemu:)

Witam, wczoraj przyszedł mój egzemplarz emki KWA/LMT wersja z tą krótsza lufą zamawiana w asgshopie. Pomiar FPS, który dostałem wraz z replika wskazuje wartości od 348 do 351FPS a na stronie produktu jest napisane ze replika ma około 400FPS, więc mnie mocno zdziwilo że w mojej jest o tyle mniej. Skąd może być taki wynik? Czy to że na gumce może być jeszcze smar ma wpływ na taki test?

Ja na swojej M4 R.I.S. miałem 390FPS, tylko że wymieniona lufa i gumka. Również z ASGShop.

Mam za to inny problem - kupiłem magi Boyi Mid Cap i P&J Low Cap - na szczęście po jednym magu i... Boyi ciężko wchodzi, oraz przy ładowaniu dwie ostatnie kulki utykają jedna obok drugiej i zatykają się... Jeszcze nie sprawdzałem czy podaje bo chwilowo nie mam możliwości.

Jakie midy metalowe polecacie w rozsądnej cenie? Czy też lepiej inwestować w magi za >100zł (Magpul, VFC, KWA)?

Ja na swojej M4 R.I.S. miałem 390FPS, tylko że wymieniona lufa i gumka. Również z ASGShop.

Mam za to inny problem - kupiłem magi Boyi Mid Cap i P&J Low Cap - na szczęście po jednym magu i... Boyi ciężko wchodzi, oraz przy ładowaniu dwie ostatnie kulki utykają jedna obok drugiej i zatykają się... Jeszcze nie sprawdzałem czy podaje bo chwilowo nie mam możliwości.

Jakie midy metalowe polecacie w rozsądnej cenie? Czy też lepiej inwestować w magi za >100zł (Magpul, VFC, KWA)?

Ja mam 4 midy SRC. Wszystkie ładnie siedzą w gnieździe, lekki luz, ale po wciśnięciu zwalniacza magazynka same wypadają z gniazda, nie trzeba się szarpać, podają dobrze.

W tych CQB Compactach wsadzają m110 ?

Na pudęłku było napisane 330 fps , faktycznie schronowała się na 360fps po wymianie gumki (systema energy) + precka Promyka wyszło 380 :).

Ostatnio na 6 magazynków Boyi zdarzył mi się jeden który ciężko wchodził i wychodził z gniazda , troszkę pracy pilniczkiem i jest ok

Edited by Rengi