CQBRAY Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Mi G&G w ogóle nie chiały wejść, podobnie jak VFC. Boyie wchodzą bardzo ciężko, Magpule to jak dla mnie ideał. Ciekawe zjawisko. Mam 3 sztuki i wchodzą perfekcyjnie. Dla małego porównania: G&G Magpul PMAG Boyi Edited February 12, 2012 by CQBRAY Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Low-Capy Boyi wchodzą dobrze, ale po lekkim spiłowaniu dopiero same wylatują z gniazda, inaczej trzeba je lekko pociągnąć. Nie wiem jak wy, ale ja podkleiłem od środka kolbę 2 kawałkami taśmy izolacyjnej i chodzi płynnie, a luz jest teraz znikomy:) No i co najważniejsze w ogóle tego nie widać. Wszem i wobec Systema zaczęła kręcić, także to co wcześniej pisałem jest nieaktualne. Kręci sporo lepiej od stockowej, wystarczyło ją przestrzelać. Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 A to dlaczego jest wada? AnR blachowkręty są dla mnie wadą, gdyż po 2 rozkręceniach GB 2 śruby "nie łapały"(być może za dużo siły w łapach:) . Na szczęście dało się je przegwintować na zwykłe M3 i jest miodzio. Poza tym nie widzę sensu stosowania blachowkrętów, chyba że ograniczenie czasów przy produkcji. Oczywiście to tylko moja opinia i mogę się mylić:) Kolejną rzeczą której nie rozumiem, to różne grubości kabli zastosowanych w replice. U mnie wyleciały od razu:) Odnośnie magów, u mnie siedzą elegancko i podają -lowy Dboya -lowy PJ -midy KA -midy Dboya Wszystkie siedzą sztywno nie latają na boki. Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Nikt tu jeszcze o tym nie pisał, czyżby każdy miał imbusa 1mm? Jak odkręcacie przycisk o zwalniacza magazynka? Mam imbusa 1,5mm, który jest za duży. 1mm jest b. ciężko dostępny o ile w ogóle go idzie teraz dostać. Za wyjątkiem szlifowania imbusa 1,5mm jest jakaś opcja? Myślałem o TORXie tylko nie wiem jaki rozmiar byłby odpowiedni.. T7, T8? Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Uwaga dla wszystkich osób, które będą miały zamiar kupować emke LMT Defender Patrol, czyli tą z krótsza lufą, wbrew danym ze sklepów replika nie ma około 400FPS a 350-360FPS, pracownicy ASGshopu już mi to dokładnie wyjaśnili. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 (edited) Jak Ci wyjaśnili, to oświeć nas malutkich o Wielki byśmy i my dostąpili tej tajemnej wiedzy :icon_razz2: Edited February 13, 2012 by memonic1 Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Czyżby za krótka lufa na ten cylinder? Ja zawsze odkręcam śrubkę od zwalniacza magazynka nożyczkami, idealnie pasują... Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Dokładnie tak, krótka lufa oraz brak sprezyny m120 powoduje ze otrzymujemy wynik około 350fps:) Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 jak chciałbym wymienić kolbę od KWA moją SF na stałą, to każda będzie pasowała dedykowana do m16/sr25? Muszę się zamieniać prowadnicami? Konstrukcja kolby stałej też opiera sie na prowadnicy? Chciałby się ktoś odmienić z użytkowników KWA? pozdrawiam :) ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 (edited) Stała nie ma prowadnicy przynajmniej moja chyba nie miała i tak pasują wszystkie kolby , ja zamontowałem w swojej od G&P (tzn AnR zamontował:P) Edited February 14, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 AnR, dałbym sobie radę nawet bez forum, ale lubię poznawać opinie innych, może i pierdoły, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniego imbusa. Informacji też o takim problemie, niewielkim co prawda na forum nie znalazłem i zabierając się za replikę miałem niewielką zagwozdkę. Przerobiłem w końcu imbusa 1,5mm. Swoją drogą po co robią tak małe imbusy skoro w zasadzie nigdzie nie można ich dostać? Mogli wcisnąć tam Torxa T4/T5 i byłby spokój.. Rozłożyłem GB, kable wymienione, mosfet na dniach, ale teraz kolejne pytanie z serii pierdół - u mnie w cale nie ma szczelności między zespołem cylindra a tłokiem - zatykając dziurki normalnie mogę ruszać tłokiem, nie uszczelnia się. Tak ma być i dopiero przy większym obciążeniu to działa czy coś mam zwalone/ja zwaliłem? Oring jest, wszystko założone poprawnie, głowica cylindra bardzo ciasno siedzi itd itd. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 (edited) Witam...mam problem. Po otwarciu paczki z repliką,która wróciła od serwisanta i wzięciu emki do ręki wyleciała środkowa zębatka komory HU...wyłamana razem z plastikowym "dzyndzlem"na którym się obracała. Moje pytanie...ma ktoś na sprzedaż komorę do M4 ASG|KWA? Może to będzie pasowało? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1163 Edited February 15, 2012 by Mati_ATBW Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 (edited) Połączmy dalej te dwa fakty. Zapomniałeś dopisać, że jak wróciła ode mnie. I że na pewno ja zniszczyłem. Komora pasować nie będzie, bo będziesz musiał od razu dyszę zmieniać. Edited February 15, 2012 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Połączmy dalej te dwa fakty. Zapomniałeś dopisać, że jak wróciła ode mnie. I że na pewno ja zniszczyłem. Oskarżam o to Ciebie? Można gdzieś kupić taką komore? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Przewiertać delikatnie komorę i wkręcić/wkleić śrubkę/gwóźdź w miejsce "dzyndzla". Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 (edited) Komorę można kupić tu http://www.casg.pl/product-pol-1011-KWA-USA-KM4-Series-Hop-Up-Complete-.html (obecnie niedostępna) http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=KWA-PT-1002005S&search=special&rs=KWA%20Parts%20for%20AEG&catid=62&cat=721 http://www.airsoftarmoryusa.com/store/unit-p-513.html Ewentualnie zapytaj się na http://madonion.eu/index.html?artykul=66 ile by cię taka komora kosztowała ... Edited February 15, 2012 by sirdagor Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Przewiertać delikatnie komorę i wkręcić/wkleić śrubkę/gwóźdź w miejsce "dzyndzla". W ściankach małe dziurki, żeby śrubka przeszła, a dodatkowo trzeba dużą dziurę zrobić od dołu w "młoteczku" dociskającym dystanser, tak aby możliwa była regulacja HU. I wszystko śmiga, żadnej nowej komory nie trzeba kupować. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 co do klucza: imbus 0.9. nie ma imbusa 1.0. Ewentualnie jest 1.3 (taki jak do wkręta dociskowego zębatki silnika.) Mam nawet imbus 0.7 :) da sie kupić :) Quote Link to post Share on other sites
tomekef Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 AnR, dałbym sobie radę nawet bez forum, ale lubię poznawać opinie innych, może i pierdoły, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniego imbusa. Informacji też o takim problemie, niewielkim co prawda na forum nie znalazłem i zabierając się za replikę miałem niewielką zagwozdkę. Przerobiłem w końcu imbusa 1,5mm. Swoją drogą po co robią tak małe imbusy skoro w zasadzie nigdzie nie można ich dostać? Mogli wcisnąć tam Torxa T4/T5 i byłby spokój.. Przycisk zwalniacza magazynka jest na imbus 1,3. Można takie kupić (podobnie zresztą jak 0,7 którym ktoś się chwalił) pod warunkiem że nie szuka się go w np. Tesco.... Ja natomiast mam kłopot z kiwającą się na boki muszką w wersji Colta. Naczytałem się o jakiejś malutkiej śrubce znajdującej się pod/koło zaczepu pasa ale o ile nie oślepłem to u mnie śrubki brak. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 (edited) Sprawdziłem i na batce Turnigy 7,4 20-30C rof w Defenderze jest bardzo zadowalający :) Nie powala ale do komfortowego strzelania, jak najbardziej Edited February 25, 2012 by hubercik12311 Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Na batce DualSky 7.4 45C i niskooporówkach modelarskich z mosfetem (reszta stock) mam 17-18k/s :D Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Czy kiedyś komuś upadła replika KWA? Mi dziś odpięła się z zawieszenia z pleców na ławkę więc wysokość mała. Pęknięta komora i górne body. myślałem, że repliki są bardziej wytrzymałe. Jaka komora pasuje do KWA poza stokową? Górne body jest osiągalne? Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Czy wasze M16 KWA mają cylindry typu 0? Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 W stocku wszystkie mają typ 1, nie zależnie od długości lufy Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Każdy standardowy RIS powinien pasować, ja w LMT Defender M4A1 (to samo z krótsą lufą) mam RIS Boyi. Mam problem. Zawsze po podkręceniu/zmianie maga 3-10 pierwszych kulek leci bardzo słabo, a potem już normalnie. Gumka zielona G&G, lufa guarder. Podejrzewam, że coś w hopie źle złożyłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts