Guest gecko123 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) To dość normalne, że dystanser jest z gumy. W KWA jest taki, ostatnio rozkładałem hopka w G&P i też była guma. Edited July 4, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Do prawie każdej lepszej komory dają gumowy dystanser, tak jest w King Armsach i Prometheusach. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Ares w swoich replikach ma zintegrowany dystanser przypominający H. Poza nim tylko w replikach G36 się spotkałem ze zintegrowanym dystanserem. Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Potwierdzam Beryl ma tak samo tzn.zintegrowany dystanser H Fajne dystansery są dodawane do czerwonego Madbulla - gumowe H Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 moj egzemplarz jakis chyba felerny bo juz 3ci raz na serwis idzie,caly czas jakies kabelki w srodku sie odpinają:( Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 To z innej beczki. Czy ktoś miał lekkie luzy na muszce? No i mi czasami kabel od silnika wyskakuje, ale w sumie to nie problem:) Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Ja osobiście nie stwierdziłem luzów, złączka wypada faktycznie, ściśnij delikatnie kombinerkami i po kłopocie. Największy problem jak się okazuje jest delta ring z klejonym gwintem którego odkręcenie graniczy z cudem, reszta to pikuś Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 A ja mam lekki luz. Dokładnie tak sprawę załatwiłem z kablami przy silniczku. Wiesz dla jednych śmieci dla innych skarby, zasadniczo dla mnie dobrze, że siedzi na sztywno bo nie zamierzam go odkręcać :P Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Ja kiedyś w Boyi luz na muszce usunąłem w sposób następujący: 1. zdjęcie muszki 2. zamaskowanie taśmą lufy (pozostawienie "gołego metalu" tylko w miejscu lufy) 3. 2-3 warstwy czarnego matu - bądź więcej w razie potrzeby 4. Na ostatnią "mokrą" warstwę założyłem muszkę 5. Zakołkowałem i po kłopocie Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Widzę, że to większa operacja hehe. Tak już wole mieć ten luz:P Sama z siebie nie lata, dopiero jak zaczniesz ja sprawdzać czy ma luzy używając siły to daje o sobie znać. Poza tym używam kolimatora prawie zawsze:) Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 kasper20, mówisz o flip upowej muszce? Miałem to samo, wystarczyła malutka podkładka sprężynująca pod śrubkę i wtedy można dokręcić to z większym momentem, nawet nie drgnie teraz;) Żadnego rozwiercania nie praktykuj:p No chyba jeżeli to zwykła mucha z M4 to Ci nie pomogę: < Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Zwykła ale to tam mały pikuś dzisiaj stało się coś gorszego, od razu powiem, że mam hopup'a systemy i lufę promyka. Stockowy Hi-cap strzela mistrz! lecz gdy używam low-capów boya to dzieje się dziwna rzecz. ( Na forum ludzie mówią, że im te magi się ładnie sprawują, w moim egzemplarzu siedzą ładnie i się nie gibają) Pierwsze 3-5 kulek leci na 5 m nawet mniej po czym następne już jak trzeba? Być może nawet jakaś się rozpadła? Od razu uprzedzę, że ustawienie hop-up'a nie ma na to wpływu bo nawet na najmniejszym ustawieniu tak się dzieje. Co może być przyczyną, trochę się o lufę wydygałem ale ona nie ma śladu zarysowania. Proszę o pomoc:) Do tego zdarzają się 2 kulki na początku:( Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Może magazynek swoją sprężyną, która jest widocznie mocna podpiera komorę hu (2 częściową) i kulki nie zgrywają się dobrze z lufą i gumką. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Może, lecz czy w takim wypadku mam taki NIE fart, że tylko u mnie to się dzieje ? Quote Link to post Share on other sites
wojmal Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 ja mam midcapy od boya i jest wszystko ok. Może Ty za dużo kulek władowałeś i sprężyna wypycha z początku 2-3 naraz. Spróbuj nastepnym razem czy tak się dzieje, przy nie pełnym nabiciu maga ; p Nie wiem co to może być, ale postaram się pomóc ;) Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 @ kasper20 - Sprawdź ułożenie kołnierza gumki w komorze. Czasami przy wciskaniu lufy gumka krzywo się ułoży albo delikatnie ściągnie się do tyłu i wtedy lecą po dwie kulki. Co do magazynków to oprócz pomysłu ze sprężyną istnieje pewne prawdopodobieństwo, że w magazynku jest trochę silikonu (wszyscy radzą smarować wnętrze magów typu low, real i mid). Przy strzale pierwsze dwie kulki przenoszą niewielką ilość silikonu na gumkę, a pozostałe kilka kulek go ściera i potem już wszystko jest ok. Miałem magi SRC i działo się podobnie. Jak przestałem je smarować to podawały bardzo dobrze Quote Link to post Share on other sites
wojmal Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 o właśnie z gumką nie wpadłem na to, a to jest wielce możliwe ;) wiem jak jest problem założyć gumę w KWA, miałem ten problem że się podwinęła, ale nie miałem problemu z magazynkami ale zasięg słaby, nie taki jak się spodziewałem. Teraz jest ok i na stocku w GB z Promykiem osiągam z 60m ;d A magi od Dboya dobrze podają, nie spodziewałem się że AŻ tak dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Sprawa wygląda tak, że nie zależnie od firmy maga gdy są naładowane do pełna nie ważne czy mid czy low kilka kulek leci na metr na początku więc pewnie wpada ich za dużo po prostu:/ Próbowałem naładować do 3/4 tak samo, dopiero połowa maga i wszystko hula? Jakieś pomysły co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 No i sprawa się rozwiązała replika leci na gwarancję a powodem jest złe założenie gumki. zasadniczo gumka się podwinęła i nie ma kołnierza. Jak wyciągnąłem lufę z komorą i próbowałem wrzucić kulkę bezpośrednio do lufy od strony komory to zatrzymywała się nie na kołnierzu którego prawie nie ma tylko już na elemencie podkręcającym. I tak dobrze, że strzelała według mnie:P Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) 2mm od ASCU II wchodzą bezproblemowo Edited July 12, 2012 by Damiano13 Quote Link to post Share on other sites
wojmal Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Mi po wymianie gumki na G&G zieloną śmiesznie strzela. Na max hopku pod koniec lotu wybiją pod kątem w góre. Na minimum w dół. Na połowie straszny rozrzut. Any ideas? możesz mieć za duzy dystanser. zrób z kabla(mniejszej średnicy) dystenser wyjmij druty i spróbuj ; ) Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Mi po wymianie gumki na G&G zieloną śmiesznie strzela. Na max hopku pod koniec lotu wybiją pod kątem w góre. Na minimum w dół. Na połowie straszny rozrzut. Any ideas? Spróbuj dystanser typu H - na Taiwanie widziałem po parę zł ostatnio. W razie braku pomysłów - wpadaj na irca ;) Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 No i sprawa się rozwiązała replika leci na gwarancję a powodem jest złe założenie gumki. zasadniczo gumka się podwinęła i nie ma kołnierza. Jak wyciągnąłem lufę z komorą i próbowałem wrzucić kulkę bezpośrednio do lufy od strony komory to zatrzymywała się nie na kołnierzu którego prawie nie ma tylko już na elemencie podkręcającym. I tak dobrze, że strzelała według mnie:P Możesz sam to naprawić nie tracąc gwarancji. Wyjmij z komory element ustalający lufę (ten w kształcie półokręgu) i ustaw docisk dystansera na minimum. Potem wysuń lufę o kilka milimetrów i wciśnij z powrotem (nie zawsze zadziała to za pierwszym razem). Jak to nie pomoże to odwróć komorę do góry nogami i wyjmij lufę i popraw gumkę. To nic trudnego, a szkoda kasy na serwis. Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) Na YT jest kilka filmików jak wymienić poprawnie gumke. Jak ja dałem rade to każdy da. Swoją drogą testował ktoś wzmocniony tłok od JBU? Mam go u siebie i zastanawiam sie nad czy warto to wymieniać na shs. Edited July 12, 2012 by Hellelvis Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 2mm od ASCU II wchodzą bezproblemowo W ASCU są kable bodajże 0,75mm2 w każdym razie nie większe niż 1mm2:) 2mm to one mają średnicy:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts