Huodny Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 (edited) Panowie, szybkie pytanie: czy czarna gumka hop-up SYSTEMY da radę działać/wejść do KWA tych amerykańskich wersji z lower reciverem niemetalowym? (M4 CQR MOD1/2 KWA USA)? Edited October 15, 2013 by Huodny Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Tak. Pewnie trzeba będzie przyciąć nie od strony kolnierza z 3mm. Po co wymieniać głowice cylindra stock? Bo pęka.. Już pisałem tu, że mi 2 poszły w krótkim odstępie czasu. Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 mam 610 fpsów w m16 na stockowej głowicy cylindra i aluminiową wetylowaną głowice tłoka, przemieliłem z 20k kulek i nic się z nią nie stało jak na razie może i dlatego ze strzelam wyłącznie na semi Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Do 450 fps, nie ma sensu zmieniać. Przy sprężynach 130, sugeruję zmienić głowicę, ale tłoka, przy 150 i więcej, na pewno cicha łożyskowana głowica tłoka wydłuży życie systemu. Quote Link to post Share on other sites
fangorbsg Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Panowie, jak to jest z kompatybilnością frontów ris madbulla z replikami kwa, czy da radę bezproblemowo założyć takie coś http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_209&products_id=8768&name=MadBull_/_Daniel_Defense_-_DD_Omega_X_9%22_-_M16 do kwa/lmt m16 czy może są jakieś problemy z gwintem delta ringu? Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Bez najmniejszego problemu założysz ten front jak i jakikolwiek inny od Madbulla na KWA. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Szybkie pytanie, wiem że na bank było, ale potrzebuję na już: Gwint do tłumika/tłumika płomieni to 14mm ale Clockwise czy CCW (Counter-Clockwise)? Bardzo proszę o szybką odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 W prawo się odkręca, w lewo nakręca. Zakładając, że w nazewnictwie chodzi o nakręcanie to CCW. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Clockwise czy CCW (Counter-Clockwise)? Poprawnie będzie: CW czy CCW lub Clockwise czy Counter-Clockwise A po polsku będzie: Prawy czy lewy? I tak gwint jest lewy. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 (edited) A kierunek zależy od producenta repliki... No tak, zobaczyłem temat. KWA to pewnie będzie CCW. Edited October 21, 2013 by roos Quote Link to post Share on other sites
adame12 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 (edited) Witam, tak z czystej ciekawości. Mam wymienioną głowice cylindra na metalową podwójnie doszczelnioną i głowice tłoka aluminiowa wentylowana G&P i cylinder typ 2 w kwa usa cqr mod 1/2 i sprężynę jakiś acm m130 ubite, cały układ cylindra z głowicami i dyszą wydaje się być szczelny, strzykawka jest. A na chrono pokazało mi 438 fps na 0,20 czy to są dobre osiągi czy to są dobre osiągi przy takim zestawie ? Lufa to 6.01 JBU Edited October 22, 2013 by adame12 Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 To dość słaby wynik co jest pewnie winą ubitej, chińskiej sprężyny. Na normalnej 130 przy idealnej szczelności powinno być 490-500. Quote Link to post Share on other sites
adame12 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 (edited) No spręzyna przemieliła napewno 10k przy poprzedniej replice i teraz. Więc wydajność pewnie spadłą do jakieś m120. A jak wstawie m120 guardera to jakieś 440 -450 będzie ? Bo nie chcę przekroczyć limitu. Edited October 22, 2013 by adame12 Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Mam front Noveske Madbulla, też z nakręcanym pierścieniem na upper. W zależności od wersji wchodził z małym lub cholernie dużym oporem (kluczem go). Nie można stwierdzić, jaka moc powinna być na chińskiej sprężynie, szczególnie ubitej... Ale 50fps więcej, niż moc deklarowana przez producenta to normalka. Wiele osób myśli też, że zatka palcem dyszę/głowicę cylindra i jak cylinder nie idzie to jest super strzykawa. A to nie dość, że trzeba wykonywać ten test na wysuniętej dyszy (taka jest przy strzale), to jeszcze dochodzi kwestia szczelności gumki (to raczej każdy wie), szczelności układu zespół_komory - dysza, jak i głębokości wejścia dyszy w komorę (biada temu, kto zgubi sprężynkę dociskającą komorę do GB). Nie wiem jak się komukolwiek udało wcisnąć gumkę Systemy do komory KWA. Ona jest strasznie plastyczna i rozciąga się dosłownie dwukrotnie. Strata czasu. G&G zielona jest sporo chudsza (że tak powiem, nawet o 20-30 fps na standardowej komorze) i tam trzeba te 3mm przyciąć. Trzeba mocno katować replikę, żeby ta stockowa głowica cylindra pękła. W innym przypadku nie ma sensu jej zmieniać, dobrze współpracuje ze stockową dyszą. Skąd wciąż ta moda na zmianę głowicy tłoka w celu uszczelniania? O-ring (SHS robi gotowe) to koszt 1-2 zł i szczelność wzorowa. Chińskie ciche głowice cylindra to zło - przednia ścianka lubi odpaść i do widzenia. Tu lepiej nie ryzykować i zainwestować. Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Nie wiem jak się komukolwiek udało wcisnąć gumkę Systemy do komory KWA. Ona jest strasznie plastyczna i rozciąga się dosłownie dwukrotnie. Strata czasu. G&G zielona jest sporo chudsza (że tak powiem, nawet o 20-30 fps na standardowej komorze) i tam trzeba te 3mm przyciąć. Nie jest to jakaś specjalnie trudna sztuka. Różnica polega na tym, że G&G da radę wcisnąć bez smarowania jej, a Systemę trzeba obficie nasmarować na obwodzie. Druga sprawa to, iż zieloną można skrócić przed włożeniem do komory, a czarną przycina się nożykiem/skalpelem dopiero po włożeniu gumki do komory. W przeciwnym razie zsunie się z lufy i jej los zostanie przesądzony :D Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Szybciusie pytanie tylko nie ktowac mbie pi co i dlaczego a wytlumacze tylko tyle ze nie mam stockowych glowic kwa bo doatalem emke z zamontowanymi glowicami cichymi ultimate ale ze stockowa dysza. Pytanie: czy podejdzie mi normalna dysza ultimate do emek?? Bo ten stock wogole nie jest szczelny z glowica ultimate. Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Co do dyszy to powinna pasować ale dokładnie zmierz długość a jak będziesz brał z większym frezem z przodu to musi być minimalnie dłuższa, bo nie będziesz miał szczelność na gumce Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 No ok wiec teraz trza szukac Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Własnie też mam problem z tym podkręcaniem kulek w kosmos na minimum piłuje tam gdzie gdzie jest ramie docisku dystansera ? Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 @ rafik - wymień gumkę na KM-Head lub załóż dystanser typu H i po kłopocie Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Panowoe wielka prosba o zmierzenie dlugosci duszy stockowej Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Czy te szyny będą pasować do kwaczki czy lipa ? http://www.taiwangun.com/7-szyny-ris-typ-lite-do-serii-m-acm Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Mam je, wiele walki potrzeba bo gwinty inne. Ostatecznie doszedłem do takiego ustawienia, że między frontem a korpusem jest kilka mm przerwy Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Czy te szyny będą pasować do kwaczki czy lipa ? http://www.taiwangun...-do-serii-m-acm szkoda kasy na nie bo to dziadostwo, te spawy łączące risy z tuleją montażową to nie spawy tylko znal zgrzewany na ciepło, podobne kupiłem na gf i po montażu zaczęły sie gibać na tych "spawach" oddałem je i kupiłem konwersje 12' Boyia i siedziała jak skała. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Mam taki front, jak również dwuczęściowy. Oba siedzą bardzo stabilnie. Z bliska dopiero widać, że niektóre dziury są "nietrafione" + inne pomniejsze niedoróbki. Do tego jedna śruba do dziury nie wchodzi. Ale jak za tą cenę (w promocji potrafiły zejść do 100) to całkiem fajny sprzęt (przy czym na A&K/PJ wchodzi bez problemu, z KWA jest dużo masochizmu). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts