Tropiciel Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Ostatnio napaliłem się na tą kamizelke i coś a'la reko Rangersów. Czy ktoś mi może podać troche dokładniejsze dane. Czyli jaka jednostka ich używała, w którym roku i jeśli była używana w jakimś konflikcie, to w jakim? Pozdro Tropik Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 O Rangersach (reko): http://www.75thrangerrgt.fora.pl/index.php?c=1 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 NA mp. net jest sporo fotek, tylko można nie załapać, że to RACK, bo często nosi się je na innych kamizelkach balistycznych etc., z ładownicami często zasłaniającymi dużą część kamizelki. Tak jak wyżej, używali RANGERSi Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Chest'a z systemu RACK (czyli RACK LBV) używali także Marines z Force Recon - wchodziła w skład podsystemu FSBE I. Zaś cały system RACK był issue dla 75th Rangers Regiment do momentu wprowadzenia systemu RLCS. Kiedy był w użyciu? Od ok. 2000 do 2004/5 roku kiedy to rozpoczęto wprowadzanie następcy cyzli łapie się na Irak, Afganistan... Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted March 1, 2008 Author Report Share Posted March 1, 2008 Dzięki za pomoc ;-) Teraz wiem wszystko co chciałem wiedzieć 8-) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Chest'a z systemu RACK (czyli RACK LBV) używali także Marines z Force Recon - wchodziła w skład podsystemu FSBE I. Szasz wchodzila w sklad FSBE ale zabardzo im nie przypasowal, woleli biegac w Denali przecierz Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Pytanie: Czy Rangers używali CQB M4 Pouches w latach ok. 2000 przypinanych do RACK'a ??? Chodzi mi dokładnie o takiego poucha: http://www.allegro.pl/item395021588_molle_...a_woodland.html Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Na żadnym z posiadanych przeze mnie zdjęć Pułku nie widzę ładownicy CQB. Większość to ładownice DA, no i widać troszkę tych standardowych. Potem już Eagle'owe (jeszcze na kamizelc SPEAR BALCS). Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 (edited) Na żadnym z posiadanych przeze mnie zdjęć Pułku nie widzę ładownicy CQB. Większość to ładownice DA, no i widać troszkę tych standardowych. Potem już Eagle'owe (jeszcze na kamizelc SPEAR BALCS). Wow, wielkie dzięki Robson, wreszcie jakiś konkret na nie OT typu "kto sprzedaje i co powie" :roll: :???: DA już sobie znalazłem ale mówiąc o "tych standardowych" masz pewnie na myśli SNAP'y tak ??? Edited July 10, 2008 by Piasek89 Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Tak dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Potwierdzę tylko, że pouch'y CQB w komplecie RACKa nie było ani nikt ich nie używał. Kamizelka RACK z FSBE to inna bajka, zresztą używana była tylko przez USMC Force Recon. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Witam przepraszam, że pisze w tym temacie ale według mnie był najodpowiedniejszy na przedstawienie mojego problemu, mianowicie przeczytałem na forum o 75 Ranger RGT. , że teraźniejsi Rangersi używaja kamizelek CIRAS. Ja natomiast chciałbym lekko wystylizować sie na współczesnego Rangersa i mam pytanie czy poniższa kamizelka bedzie ergonimiczna i funkcjonalna: http://www.allegro.pl/item471551299_ciras_...orter_2222.html I druga sprawa troszke nie na temat ale też spróbuje, mianowicie na forum rekonstrukcyjnym jest napisane, że Rangersi używali MICH-ów, czy gdybym miał hełm a'la Delta z dziurkami, czy byłby to duży "grzech"??? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1914 albo http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1757 (w opisie Rangersi też są wspomnieni) dziękuję pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Nic z tego nie pasuje do rekonstrukcji współczesnych rangersów. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Dlaczego nic?? Nawet CIRAS, przeciez mówię, że przeczytałem o CIRASIE na forum o 75 Regimencie i pytam o funkcjonalność?? A na począku napisałem, że nie znalazłem żadnego racjonalnego tematu pasującego do mojego problemu dlatego piszę tu! pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Ponieważ trzeba było doczytać na forum że regiment używa CIRASA Land. Poza tym mogłeś przeczytać temat o kamizelce którą przedstawiłeś w mundur i oporządzenie, a ten to temat o kamizelce RACK. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 A po trzecie, 75th RR używa sprzętu w kolorze Ranger Green a nie OD. Kończyć mi tą dyskusję. Quote Link to post Share on other sites
NajemnikSF Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Witam. Zastanawiam się nad zakupem RACKa od guardera (woodland) i moje pytanie do was jest proste, jak się prezentuje jak z jakością? Wszelakie plusy minusy, najlepiej jakaś opinia osoby która mogła porównać kontrakt do guardera. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Kolor wstrętny. Poszukaj samego panelu oryginalnego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts