Styp Posted December 22, 2003 Report Share Posted December 22, 2003 Siema Chciałbym się dowiedzieć czy ciuchy , kamizelki itp. robbione przez Miltec sprawdzają się w warunkach polowych np: czy są z wytrzymałego materiału i nie podrą się itp. Z góry wielkie THX :wink: Quote Link to post Share on other sites
PA Posted December 22, 2003 Report Share Posted December 22, 2003 Podobno jedynym wyrobem Miltec o bardzo dobrej jakości jest kamizelka Pattern #83. Reszta nie zasługuje na uwagę. Nie wiem nic o innych produktach tej firmy. To tylko obiegowa opinia. O kamizelce można chyba mówić w samych superlatywach. Nie podrze się i jest z mocnego materiału. Ogólnie ich Pattern jest SUPER. PA. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 22, 2003 Report Share Posted December 22, 2003 Całą reszta oprócz kopii Patterna 83 to SZAJS! Nędzne materiały, słabe szwy i ogólnie marnota... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted December 22, 2003 Author Report Share Posted December 22, 2003 Dzisaj byłem w Paragrafie 22 i widziałem tam ciekawą kamizelke do MP5 Milteca koloru czarnego , ma kilka kieszeni na plecach oraz na klacie.Wie może ktoś coś o niej :?: Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted December 22, 2003 Report Share Posted December 22, 2003 hooah, powiem krótko i tresciwie: MIL TEC OGÓLNIE TO SYF- NIE KUPOWAĆ. musicie mi wierzyc na słowo, bo nie chce mi sie argumentować, a znam to z własnego doswiadczenia. Co do kamzielek, Pattern i owa do Mp5, Pattern jest wuykonany dobrze(wyjątek) ale budowa owej kamizelki mi sie nie podoba. Co do tej drugiej, miałęm ją pzrez króki czas, rozmieszczenie kieszeni i ogólna konstruklcja jest w porząsiu, natomiast materiał troche słaby, i człwoeik sie w tym strasznie poci. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted December 22, 2003 Report Share Posted December 22, 2003 Mam kamizelke pattern 83 - to chyba miltec. Sprawuje sie calkiem niezle. Wytrzymałe materiały oprócz "gum" - bardzo się strzępią. Quote Link to post Share on other sites
PA Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 Dzisaj byłem w Paragrafie 22 i widziałem... Styp i Ty mówisz, że byłeś w Paragrafie. Hmmm ja bym nie zadawał pytań na forum tylko leciał i od razu macał. Ehhh Ja kupiłem swoją kamizelkę wysyłkowo nie macając. A Ty się konsultujesz mając takie możliwości. :D PA. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted December 23, 2003 Author Report Share Posted December 23, 2003 Dzisaj byłem w Paragrafie 22 i widziałem... Styp i Ty mówisz, że byłeś w Paragrafie. Hmmm ja bym nie zadawał pytań na forum tylko leciał i od razu macał. Ehhh Ja kupiłem swoją kamizelkę wysyłkowo nie macając. A Ty się konsultujesz mając takie możliwości. :D PA. PA byłem macałem i się was zapytałem :wink: a mianowicei chciałem się zapytać Was czy ta kamizelka nie podrze sie jak zachacze o gałązke , nie chciałbym zamrnować kasy kupując jakąś tandete :roll: Pozdrawiam STYP 8) Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted December 23, 2003 Author Report Share Posted December 23, 2003 Wracają do ciuchów kupiłem spodnie owej firmy i mam nadzieje że wytrzymają troche czasu :) A służyć mie będą tylko do chodzenia po miescie :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 czy ta kamizelka nie podrze sie jak zachacze o gałązke Nie, nie jest z nią aż tak źle - wytrzyma i to nie jedną... Zdrówko! Bartek Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 kiedys mialem czarne bdu miltecu i cale sie rozpruly na tylku :cry: wiec ciuchy miltecu sa do "pupy" :wink: Quote Link to post Share on other sites
PA Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 Dzisaj byłem w Paragrafie 22 i widziałem... Styp i Ty mówisz, że byłeś w Paragrafie. Hmmm ja bym nie zadawał pytań na forum tylko leciał i od razu macał. Ehhh Ja kupiłem swoją kamizelkę wysyłkowo nie macając. A Ty się konsultujesz mając takie możliwości. :D PA. PA byłem macałem i się was zapytałem :wink: a mianowicei chciałem się zapytać Was czy ta kamizelka nie podrze sie jak zachacze o gałązke , nie chciałbym zamrnować kasy kupując jakąś tandete :roll: Pozdrawiam STYP 8) Nie rozerwie się choćbyś chodził doliną pełną gałązek chcących Ci tą kamizelke rozerwać na strzępy :) PA. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted December 25, 2003 Author Report Share Posted December 25, 2003 Chciałem dodac tego posta w topicu Patern 83 , ale niestety ktos go wykasował :( Jakie są opcje kamuflarzu owej kamizelki znane mi to : Dester, olive , woodland(przynajmniej cos podobnego),black i chyba flecktarn.Czy są jeszcze jakieś :?: Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted December 25, 2003 Report Share Posted December 25, 2003 jest teszcze biala - zimowa Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 26, 2003 Report Share Posted December 26, 2003 jest teszcze biala - zimowa Hmm, ciekawe. Ma ktoś jakieś zdjęcia? Widziałem jeszcze w brytyjskim DPM'ie i kiedyś chyba w camo belgijskim. Jest jeszcze wersja w kamuflażu Wustentarn czyli pustynnej wersji Flecktarna. Pozdrawiam Bartek Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted December 26, 2003 Author Report Share Posted December 26, 2003 A znacie jakieś sklepy które mają je na swoich www? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
PA Posted December 26, 2003 Report Share Posted December 26, 2003 Na www ich w polsce nie znajdziesz. Po prostu dzwoń do Paragrafu - tam Cię obsłużą tak jak trzeba. Pozdrawiam PA. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 Od kilku dni mam tą kamizelkę z ładownicami do MP5. Sam mam G 36c ale odziwo magazynki wchodzą do ładownic! W sumie to tylko do dwóch. Są to podwujne łaadownice do MP5 i w nich mieszczą się magazynki do M16/M4 G36 i innych. Więc jeden magazynek w broni dwa w kamizelce=3. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted January 7, 2004 Author Report Share Posted January 7, 2004 Procent jak ja przetestujesz w boju to skrobnij na forum czy faktycznie czlowiek sie w niej mocno poci :wink: Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 Ok. Ale na razie mamy zimę więc pod kamizelką mam dużo innych rzeczy i nie wiem. Jaki się cieplej zrobi a będzie to gdzie napisać to z pewnością poinformuje. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 10, 2004 Report Share Posted January 10, 2004 Trochę zofftopicuję. Może ktoś mi podać dokładne namiary na Paragrafy? Z tel. włącznie. Szukałem, ale nie znalazłem... Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 10, 2004 Report Share Posted January 10, 2004 hooah, Gdynski paragraf 22: tel/fax- (0 58 ) 661 88 14 ul 10 lutego 81-366 Gdynia Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 Gdański Paragraf: 80-240 Gdańsk, ul. Konopnickiej 3b woj. pomorskie tel. (058) 341-15-45 fax. (058) 556-15-44 Są lepsze sklepy... chociaż bez miltecowych "wypasów" w ofercie :P A tak wogóle to Panorama Firm czyni cuda :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 Dzięki very bardzo za pomoc! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted January 11, 2004 Report Share Posted January 11, 2004 SYF kupilem manierke i po Wedrzynie sie rozwalil pokrowiec:( Do dup... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts