mikadorus Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 CA to mi na M100 daje te 20fps'ów. Podobno na M90 też coś da. ASGSHOP niestety tuninguje dość drogo... Tuning, marui pod M110 robi za kilkaset złotych podczas gdy trzeba wymienić tylko sprigna i łożyska (no ew. prowadnicę sprężyny) i działać będzie. Podobno części hurricane rdzewieją... Ale nie chcę wprowadzać nikogo w błąd. Takie łączenie wyjdzie podobnie cenowo. Lepiej od razu kupić lepszej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Takie łączenie wyjdzie podobnie cenowo. Lepiej od razu kupić lepszej jakości. I o to właśnie chodzi. Nie chcę kupować zestawu bo drogo. Ze zlożeniem borka chcę się zmieścić w 40zł. Mam juz dyszę, głowice cylindra i tłoka. http://www.wolfarmouries.co.uk/airsoft/bb/...t&id=HE0304 Chodzi mi o taki zestaw 30funtów to wychodzi w przybliżeniu 130zł. Może ktoś zaryzykuje i kupi?:P Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Kup z jednej firmy. Ew. popytaj się w asgshopie o szczelność układu. Pewnie już mieli zamówienia by w deep fire wymieniać głowice. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) Panowie! Potrzebuję pilnie wymiarów dysz, albo inf, która będzie pasować... Mam replikę g36c JG, chcę wsadzić do niej BU jaka z dysza będzie do niej pasować? bo podobno te z guardera są za krótkie... jak jest z tymi z deep fire? i tym z CA? a może z aug będzie pasować? Aha, dysza z gietki ma długość 25,35mm Edited July 16, 2008 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted September 9, 2008 Author Report Share Posted September 9, 2008 Hmm... Ja słyszałem, że ta dysza od guardera będzie pasować do Giety. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Nie będzie. Sprawdzone niedawno empirycznie. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted September 9, 2008 Author Report Share Posted September 9, 2008 (edited) Nie będzie. Sprawdzone niedawno empirycznie. :strach: Gdyby nie Twój post to bym stracił 179zł! Bo właśnie chciałem zamówić... Dzięki! A czy CA będzie pasować? (proszę powiedz tak! :-F ) Albo w ogóle jakiś borek lub dysza... :( Edited September 9, 2008 by K0T Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Nie odpowiem Ci czy pasuje CA. Z tego co zauważyłem w tej giecie jest krótka jakaś dysza. Więc polecam dyszę do auga i skracanie na długość ;-). Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted September 9, 2008 Author Report Share Posted September 9, 2008 (edited) Hmm... Czyli borek guardera dla auga bedzie pasowac ale trzeba skrócić dyszę... to będzie trudne (bardzo) :???: Ale ta dysza od borka do g36c jest za długa czy co? (bo jeśli tak to też chyba można skrócić :-F) Edited September 9, 2008 by K0T Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Troszke źle napisałem. Dysza w G36 JG jest dłuższa niż w borku Guardera. Więc zapewne dłuzsza niż w ogólnie przyjętych gietach. Także polecam kupić zestaw do G36 i dodatkowo dyszę augową. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 Hmm... Ale augowa w ogóle inaczej wygląda. Nie ma takiego garba na górze i takiego kwadratowego zakończenia (tam od strony głowicy tłoka... nie wiem jak to nazwać) btw... Pasuje mi borek Systemy do M16 chociaż jest do V2 :mrgreen: (no cylinder jest typu 0 ale co z tego... i musze dokupic dysze :evil: ) Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Dysza od Auga też będzie za krótka, przynajmniej tak było w mojej Giecie z JG. Teraz mam 3 dyszę z CA, Guardera i DF i(jeżeli chodzi o dyszę do G36) i ta z CA jest najdłuższa i najbardziej pasuje(aktualnie mam G36CA). Po za tym OLO w którymś z tematów opisywał jak rozwiązać problem z dyszą, chodziło o jakąś modyfikacje komory hop up ale nie powiem Ci dokładnie o co chodziło bo nie chcę skłamać. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Tez coś czytałem.. i trzeba rozwalić jakieś tam zatrzaski w komorze HU... Ta dysza CA pasuje do giety JG? (bo nie zabardzo zrozumiałem :-F ) Czy jak mam głowice borka i nie mam dyszy to można stockową od środka wyszlifować żeby pasowała? Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Dysza CA będzie dobrym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Ogólnie idzie o to by wyjąć komorę i zerżnąć takie dwa uszka, które uniemożliwiają jej samowysunięcie. Ja z reguły jestem przeciwny nieodwracalnym modyfikacjom ale to też jest metoda. Nawet bardzo skuteczna. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 (edited) Można pózniej dokleić :-F Ja narazie spróbuje stockową dyszę obszlifować od środka :-F (OT. czy dobrze wypodkładkowane zębatki powinny wydawać jakieś dzwięki? Np taki jakby odglos zapinanego rozporka tylko, że ciszej? xD) Edited September 11, 2008 by K0T Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Nie wiem jakiej firmy masz rozporek ;-) . Ogólnie lepiej by nie rzęziły. Jakie to zębatki? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Interesuje mnie współpraca BU CA do m15 rifle z komorą KA, czy ktoś próbował takiej konfiguracji? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 A co ma piernik do wiatraka? Czemu miałoby nie współpracować ? :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 O dysze chodzi i jej uszczelnianie w komorze. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 (edited) Zdecydowanie ODRADZAM Bore upy systemy. Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii zdecydowałem się na kupno i oto jaki były efekty: Zaraz po tym jak zestaw do mnie przyszedł zauważyłem, że cylinder jest... krzywy :-F Tłok nie był w stanie przez niego przejść. Zdecydowałem się wyklepać go na imadle i włożyłem do giwery. Po ok. 300 kulkach replika przestała podawać kulki. Rozkręciłem i zobaczyłem dyszę .... w komorze HU. Po prostu się złamała. Coby nie być gołosłownym kilka fotek. Zapewne miałem pecha ale teraz jestem ~200zł w plecy. Zamawiałem z wgc więc gwarancja nie wchodzi w grę. Wątpię też żeby była to podróbka. Edited October 4, 2008 by KaczorLsm Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Stawiam na "uszkodzenie w transporcie" ;) Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Nie wiem co masz na myśli pod tym cudzysłowem natomiast opakowanie przyszło w stanie idealnym. Nie było pogniecione itp. więc wątpie żeby części zostały uszkodzone w transporcie. Byćmoże jak piszesz zostały "uszkodzone" co by to nie znaczyło :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts