Crusher Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Witajcie! Szukałem dużo, ale jakoś nie znalazłem tematu o tych granatnikach.. Cena jest połowę mniejsza, a myslę że jakość wykonania nie jest na szokująco niskim poziomie ;-) http://taiwangun.com/?str=product&prId=282 http://taiwangun.com/?str=product&prId=284 Co Wy na to? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Że nie ma granatnika na lufe i jest do du.... Człowieku, albo pisz konkretnie albo jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj. Nabijaj sobie posty na forach dla dzieci. Chopin Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Czy ktoś wie, jaki mają oznaczenia na sobie? (te granatniki) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 _Misza_ : chciales chyba powiedziec "na RISa", bo na lufe wlasnie sa ;-)... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 maxavelli wydaje mi sie że Miszy raczej chodzi o to że jest do du** bo nie ma ( tanich w ofercie taiwanguna) granatników na lufe :P .... ja osobiscie podzielam jego skromne zdanie :P a odnośnie samych granatników to fajnie że wyszły tanie wersje :) dobrze by było jakby ktoś kupił i miał możliwość porównania np na strzelaniu ze sprzętem CA , GP itp ... działać bedą napewno podobnie :P więc bardziej bym się skupił na materiałach użytych w tanim granatniku, czekam na recke Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Siemka. No cóż, tak się składa że posiadam granatnik o którym jest mowa. Więc postaram się go jak najlepiej opisać. -Oznaczenia. Na granatniki winieje logo COLT'a wraz z napisem: COLTS'S INC HARFORD CONN,USA następnie jest napis LAUNCHER, GRENADE 40MM : M203 S/N 101389 U.S.A -Wykonanie Granatnik jest wykonany tak jak reszta granatników czyli to co ma być z metalu to jest z metalu, a co tworzywo to jest tworzywem. Wykonanie jest średnie niestety. Chwyt czyli element z tworzywa jest strasznie tandetnie zrobiony, świeci się jak psu jajca, widać chamską linię łączenia na dole. Jeżeli komuś zależy na wyglądzie to niestety ten granatnik już odpada. Niestety kolejna wada to to że część która się wysuwa aby wsadzić granat, lekko sie telepie na boki. Mnie to akurat nie przeszkadza zbytnio w granatniku za takie pieniadze. Tutaj go możecie zobaczyć na mojej giwerze http://img120.imageshack.us/my.php?image=pict6687wi5.jpg -Funkcjonalność Tak jak każdy granatnik, działa bez problemu. Wysuwa się bez oporów, granat również łatwo wsadzić i wyjąć lecz początkującym może to sprawić troche problemów. Ja już wprawe nabrałem i z zamkniętymi oczami moge granaty wymieniać -Podsumowanie + Cena + Działa ? :P nie ma się tu raczej co popsuć - lekko telepiąca się na boki część która się wysuwa - tandetne kolory że aż się prosi aby go pomalować - plastik który mimo swej badziewnej kolorystyki wygląda na łatwy do pęknięcia Mam nadzieje że ta recka pomoże niektórym dokonać wyboru. Moim skromnym zdaniem granatnik ten opłaca się kupić jeśli ktoś nie jest zbyt dużo przy gotówce, w innym wypadku raczej radze komuś dozbierać na granatnik CA który wygląda o wiele lepiej oraz nic się w nim podobno nie telepie. Sam pewnie w przyszłości jak dozbieram kase to wymienie ten granatnik, lecz do tego jeszcze długa droga. Jak na razie ważne że granatnik dobrze słuzy i spełnia swoją rolę Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 26, 2008 Author Report Share Posted March 26, 2008 Dzięki wielkie za recke, na pewno wielu osobom pomoże ;) Co do działania, porównywałes go moze z granatnikami G&P i CA? Chodzi mi o działanie, wytrzymałosc itp.. Co do błyszczącego chwytu, idź do sklepu z farbami i popros o matowy, akrylowy, lakier. Nie wiem czy akryl dobrze zadziała z tym plastikiem, ale on jest dużo trwalszy.. Koszt to kilkanaście zł Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Co do wytrzymalości to wszystko wygląda na solidnie prócz tego plastikowatego chwytu. Ten plastik budzi we mnie obawy że jak mocno w coś (...) to pęknie. Oby się tak nie stało. Działać to działa bez problemu raczej, ale używałem go dopiero na 1 strzelance. Przy temperaturze 0* raz mi nie odpalił po naciśnięciu spustu, zaś gdy go testowałem z balkonu to na 6 strzałow wystrzelił 6. Wiem jak sobie poradzić z wyglądem gdyż będę całą giwere malował w maskowanie więc ten problem znieknie, ale opisałem to dla innych aby wiedzieli o tym PS. Jeżeli ktoś chciałby wymacać i obejrzeć ten granatnik to może mieć na to okazje na strzelance w Konewce 5 kwietnia Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 (edited) odnośnie granatników innych firm :) mam g&p i tez widac łączenie plastiku na osłonie lufy :P a sama lufa też sie raczej telepie - ma dziad luzy poprostu :) a z tego co mi sie wydaje lufa ma luzy też w CA (z tych m203 co obmacałem na strzelaniach) więc nie ma co płakac Edited March 26, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Dokładnie, nawet w G&P lufa się telepie i widać łączenie formy. Co do tego połysku to można zaradzić na dwa sposoby: 1. matowy bezbarwny lakier / czarna farba 2. aceton + waciki = delikatnie wytrzeć powierzchnię. Pzdr! Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 a co z TYMI granatnikami, min pół roku już są na rynku, ktoś może pytał krakmanów, czy nie mają ich w planach? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 To jest chyba to samo co WWCH bo Echo1 to chińczyki przemianowane na potrzeby tej firmy, coś jak nasze P&J. Pzdr! Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Skoro nawet w G&P sa luzy i widac laczenie formy, a moc i zasieg i tak zalezy od granatu, to... Orientuje sie ktos czy wyjdzie normalna wersja (tj. montowana na lufe)? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 (edited) One już są tyle że nie ma ich w Polsce. Wal albo do Echo1 i ściągaj z US and A albo szukaj po Chińcikach. Albo gnęb Krakmana ;) Pzdr! Edited April 9, 2008 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Wczoraj napisałem do Krakmana właśnie w sprawie tych granatników WwCh montowanych pod lufę, odpowiedzili, że w drugiej połowie roku można spodziewać się takich m203 Quote Link to post Share on other sites
dragster Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 kumpel kupil odrazu pekl mu spust ^^ Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Ja kupiłem swój i nie mogę strzelać bo "kurek" jest za krótki i nie uderza w spłonkę granatu. Nie wiecie czy da radę to jakoś regulować? Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Dogtang sprobuj przylutowac tam coś małego metalowego, tak, zeby moglo dobrze dotknąć spłonki. W niektórych przypadkach (moj) wystarczylo samo lutowanie, a potem 3 min roboty pilnikiem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Dzięki za radę. Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Jest też drugi sposób-przebijamy gwoździkiem kawałek tektury i wsadzamy do spłonki wtedy dosiega nam spłonki ale trzeba pamietac by nie pogubic tych nakładek/podkładek domowej roboty. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Patent z cyną się nie sprawdził, po jednym strzale cyna odpada. Pewnie dlatego że powierzchnia "kurka" jest zbyt równa. Ja pokombinowałem i wyciąłem z filcowej podkładki pod meble(samoprzylepnej) kółeczko odpowiadające wielkością "kurka" przykleiłem i działa jak ta lala. No i granat się nie porysuje:P Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 ciekaw jestem, jest możliwość dokupienia jakoś samego zestawu montażu podlufowego dla zwykłej m203 RISowej? coś a'la te dostawki co BOYI zaczęło sprzedawać w zestawie 3 in 1. Ew jakieś inne opcje? (poza kupnem nowego granatnika) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 raczej osobno nie kupisz ale ....jak ktoś kupi granatnik boyi i nie będzie potrzebował wszystkich przejściówek to można odkupić od takiej osoby... wsumie ty nie musisz kupywać całego granatnika a ktoś za pare zł pozbędzie się zbędnej przejściówki ,wystarczy zagadać Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Można też wykonać taką przejściówkę u tokarza/frezarza. Nie powinien mieć wielkich kłopotów jeśli się dostarczy odpowiedni rysunek części. Cena też wtedy nie powinna zwalić z nóg. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 tak, tylko skąd taki mieć? na zdjęciach jest bardzo niewyraźnie, a póki co nie widać, żeby ktokolwiek ściągał do polski te m203 3 in 1. Wygląda na to, że trzeba po prostu poczekać chyba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts