Kocur666 Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Jezeli nei ma imbusika dokrecajacego zebatke jest ona wsadzana na wcisk. Znaczy to ze trzeba uzyc dobrego mlotka mi mozna wyregulowac ;) Sprawdzone. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Przy sprężynie M140 MO potrafi wystrzelić ponad 5000kulek na aku Jesteś pewien? Toż to kosmiczna ilość! Nawet gdy sprężyna MO zbija się to i tak ciężko osiągnąć taki wynik i jak napisałeś na aku 1900mAh. Liczyłeś te strzały? I w jakich odstępach czasu strzelałeś? U mnie przy sprężynie M140 Systemy na silniku m120 G&P oraz aku 9,6V 3600mAh Sanyo RC w GB w pełni łożyskowanym wychodzi 3000 (+-300) strzałów. Zastanawiam się o jakim cudzie piszesz. Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Silnik G&P m120 jednak do mocarzy nie należy, ICS jest o wiele silniejszy, więc o wiele mniej się 'męczy' - zużywa wolniej aku. Ja to tak widzę. [Ja np. na silniku ITU Guardera (myślę, że podobna klasa co ICS - mocny silnik, ale nie 'szybki') i takiej samej batce 9.6 sanyo wywalilem ~6k w ciagu dwoch tygodni bez ladowania na M130 guardera.] Quote Link to post Share on other sites
noah Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Co do stockowych ICS'ów (najnowsze wersje), powie mi ktoś jaki będzie ROF na batce 9.6 ? Stockowe M100 + aku Sanyo 9,6V = Kosiarka Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 6, 2008 Author Report Share Posted May 6, 2008 Jesteś pewien? Tak, w cyklu auto, semi. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Ostatnio w temacie o HK416 ludzie zachwycają się stockowym silnikiem JG. Czytałem o nim bardzo pochlebne opinie, ale żadnej profesjonalnej recenzji. Nie masz gdzieś pod ręką takiego silnika? ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 8, 2008 Author Report Share Posted May 8, 2008 (edited) Jeszcze nie. ( co JG może zrobić dobrze za parę złotych? ) Edited May 8, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
sventevith Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Czy ten silnik uciągnie sprężynę M170 ? Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Spokojnie uciągnie. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 (edited) Jesteś pewien? Toż to kosmiczna ilość! Nawet gdy sprężyna MO zbija się to i tak ciężko osiągnąć taki wynik i jak napisałeś na aku 1900mAh. Liczyłeś te strzały? I w jakich odstępach czasu strzelałeś? U mnie przy sprężynie M140 Systemy na silniku m120 G&P oraz aku 9,6V 3600mAh Sanyo RC w GB w pełni łożyskowanym wychodzi 3000 (+-300) strzałów. Zastanawiam się o jakim cudzie piszesz. To by się zgadzalo co piszesz. Ale kable mają duże znaczenie. Pasowało by zrobić zestawienie kto co ma i wtedy by wyszło kto kłamie :D Edited May 11, 2008 by Wojtass_nt Quote Link to post Share on other sites
bops Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 ( co JG może zrobić dobrze za parę złotych? ) I tu możesz się zaskoczyć. Nie mam teraz czasu aby więcej sie rozpisywać ale napisze jedynie, że jest o niebo lepszy od stockowego silnika G&G. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Ale kable mają duże znaczenie Też wymienione na niskooporowe o średnicy 1,5mm. Co do silnika IIIgen JG to jest teraz najmocniejszy silnik jaki wkładają Żółci wkładają do swoich zabawek. Ostatnio też ten sam silnik pojawił się w tym SR25: http://gunfire.pl/product-yid-1152191045-SR25.html Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 15, 2008 Author Report Share Posted May 15, 2008 I tu możesz się zaskoczyć. Nie mam teraz czasu aby więcej sie rozpisywać ale napisze jedynie, że jest o niebo lepszy od stockowego silnika G&G. Od stock G&G lepszy jest chomik w kółeczku. Sam to robie ale już koniec, proszę bez OT o silnikach JG, MPRG, PGR, MO, UB. Quote Link to post Share on other sites
sventevith Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Czy silnik ten bez problemu będzie pasował do CA25 ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Od stock G&G lepszy jest chomik w kółeczku. A czemuż to ? Ja nic złego od posiadaczy o tym silniku nie słyszałem- na stocku jak i po tuningu, jak to więc jest ? ;-) PZDR Quote Link to post Share on other sites
bops Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Z tym chomikiem to jednak przesada. Ale mocą silnik G&G nie dysponuje zbyt dużą. Jedynie rekompensuje szybkością, bo ta jest nie najgorsza. Quote Link to post Share on other sites
batonszalony Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 właśnie dzisiaj dotarł do mnie ICsik...zamontowałem go w moim Augu JG i co się okoazało, chodzi bardzo głośno , nie wime czemu, mam stockową sprężynę i zębatki, używam batki 10.8 V intellecta... szybkość po wymianie silnika nie wzrosła chociaż miałem nadzieje że wzrośnie...włożyłem sprężyne m120 CA i nie mógł uciągnąć, zdziwiłem się bardzo...coś mi się wydaje że mam uszkodzony silnik...wyszczeliłem na stockowej sprężynie około 30 kulek bo nie nie jestem pewny czy tak głośno powinnien chodzić... bodajże 2 razy głośniej niż stockowy silnik...ktoś wie czemu? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 (edited) Widać wyraźną różnice przy sprężynach rzędu M140-M150. Tu najlepszy byłby Guarder Hi Speed Revolution, który jest w miarę cichy i zwiększa szybkostrzelność. Sam go używam. Współpracuje ze sprężynami do M120. Co do głośności... może coś z łożyskami jest nie tak? Albo po prostu Ci się wydaje, bo w końcu silnik od AUGa przy strzelaniu masz bardzo blisko ucha, wydaje się głośniejszy niż jest :P Edited June 19, 2008 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Albo niewyregulowany :wink: Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Albo niewyregulowany :wink: Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Więcej klikaj wyślij :D Quote Link to post Share on other sites
batonszalony Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 (edited) niewyregulowany? w jakim znaczeniu, inaczej jak się reguluje? chyba nie chodzi o tą śrubę ampulową... co jest dziwne włożyłem m120 + 9.6V Kana mini i chodzi, ale głośno, a na m120 + 10.8 V intellecta nie chodziło, chociaż intellecta używałem jak miałem stary silnik i chodził lepiej jak kana, bo większe napięcie było a teraz tylko na kanie uciągnie... aha głośność nie wydaje mi się bo naprawde w porównaniu do starego silnika chodzi strasznie głośno... Edited June 20, 2008 by batonszalony Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Oj, komuter mi się ścioł, wybaczcie ;-) Co do głośności to mój ICS też jest głośny ;-) Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 niewyregulowany? w jakim znaczeniu, inaczej jak się reguluje? chyba nie chodzi o tą śrubę ampulową...Właśnie chodzi tę śrubkę, która znajduje się pod silnikiem. Jak się reguluje ? Bierzesz odpowiedni kluczyk i kręcisz, aż silnik będzie się kręcił cicho i szybko.co jest dziwne włożyłem m120 + 9.6V Kana mini i chodzi, ale głośno, a na m120 + 10.8 V intellecta nie chodziło, chociaż intellecta używałem jak miałem stary silnik i chodził lepiej jak kana, bo większe napięcie było a teraz tylko na kanie uciągnie... aha głośność nie wydaje mi się bo naprawde w porównaniu do starego silnika chodzi strasznie głośno...Powinieneś jednak podregulować ten silnik. ICS3000 bez problemów uciągnie m120 na 9,6 i 10,8 V. Chyba, że masz rozładowane akumulatory ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts