mistrz25 Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Myślisz że przeczytałem tą książke raz ? bo chyba starałem się sam szukać i zwróciłem się o pomoc do was ? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Yahalom miał na myśli szukanie w necie- zagraniczne fora na m, g, d ;-) do dzieła. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 devtsiks i te sprawy ;D nie no chciałem się poradzić kompetentnych chłopaków ;) przynajmniej połowy internatów nie będę musial szukać no ale cóż do dzieła :( Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 poczekaj zraz do Mareckiego zadzwonię i się zapytam, przy okazji na piwko się z nim umówię...chłopie nigdzie w necie nie znajdziesz jakieś bonusowe info. co jest w książce, więc przewertuj książkę nawet ze 100 razy... Quote Link to post Share on other sites
Kr1s Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 http://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:United_States_Navy_SEALs_103.jpg http://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:United_States_Navy_SEALs_107.jpg Orientuje się ktoś co za kamizelka i kamuflaż? Quote Link to post Share on other sites
Comandosu Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 (edited) AOR2 i chyba EPC rozmiar L bez cummerbunda w MJK. Edited March 13, 2015 by Comandosu Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 Kamo to AOR2 Quote Link to post Share on other sites
Comandosu Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 (edited) Tak, nie dopisałem tego. Edited March 26, 2015 by Comandosu Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Nie EPC tylko SFLCS/SOFLCS Plate Carrier. Quote Link to post Share on other sites
Fanatic Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Ktoś potrafi powiedzieć coś na temat tego zdjęcia? Czy to są foczki, jaki to okres i coś na temat tego plejta? http://m.wmasg.pl/var/images/community_gallery/32015/364341/main.jpeg Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 (edited) Prawym na zdjęcie " szukaj tego obrazu w google" - masa wyników. Na zdjęciu jest Chris Kyle ze swoją "ekipą", już nie pamiętam w którym zespole służył, łatwo znajdziesz. Dalej - to chyba jest MBSS spoczywający na Pace. Edited April 16, 2015 by Remington Quote Link to post Share on other sites
Shifty Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Fota wykonana najprawdopodobniej w Ar Ramadi w 2006 roku. A na zaznaczeniu ciekawostka sprzętowa z tego okresu, to plate od BHI, który jest bardzo podobny konstrukcyjnie (znajomy na na handel jak coś ;) ). Quote Link to post Share on other sites
Fanatic Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 (edited) No właśnie ciekawy jestem bo z tego co znalazłem może być to jakiś old gen BHI z czarnymi klamrami, tylko nie pasuje mi do tego system mocowania paska i miejsce wkładania płyt... Niby w starym genie jest to rozwiązane w ten sposób (foty w linku) https://angryfrog.wo...-plate-carrier/ Istnieje jeszcze możliwość, że to jakaś wersja przejściowa. Wciąż to dla mnie ciekawostka bo nie mogę znaleźć więcej zdjęć tej wersji w necie, mimio wszystko dziękuje za zainteresowanie tematem.:) Edited April 17, 2015 by Fanatic Quote Link to post Share on other sites
shooter99 Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Witam ja z takimi pytankami jak wygląda sprawa z : 1. malowaniem broni ? u devgru i vaniliowych kolegów 2.jak sprawa wygląda ze SCAR'ami ? tylko H czy L też sa spotykane? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 A co ma być: malują jak kto umie i jak mu wygodnie. Nie ma czegoś takiego jak Scar H i L tylko MK17 i MK16. MK17 widać na różnych fotosach promocyjnych, dwa czy trzy zdjęcia poza promosami widziałem, ale trudno mi oszacoować czy to nie są ćwiczenia/testy (sflaczałe kamzy bez płyt to sugerują), ale teraz nie chce mi się tego szukać. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 A tera pytanie z innej beczki :D Czy potrafi mi ktoś wskazać orientacyjnie okres w którym foki zaczęły używać Vliteów? Na stronie S&S nie mogę znaleźć roku wprowadzenia na rynek tych gadżecików a śmiem twierdzić, że jak tylko się pojawiły, to wszyscy zainteresowani zaczęli ich używać. Pytam bardziej w kontekście tego, czy z Vlite'm na hełmie i z DCU na sobie nie bedę wyglądał trochę jak Back to The Future? ;) Quote Link to post Share on other sites
MaVer1cK Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Witam, Czy te forum nadal działa ? SEAL TEAM THREE http://sealteamthree.net/forum/portal.php Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Czasem mam takie chwile, że ręce mi opadają. I to jest jedna z tych chwil... A JAK MYŚLISZ? Jak wejdziesz w link to się otwiera, czy nie? Quote Link to post Share on other sites
MaVer1cK Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 (edited) Tak, otwiera się ... nie rozumiem po co te nerwy. Pytam, ponieważ od dłuższego czasu moje nowo założone konto nie zostało aktywowane. Od co takie pytanie. Edited September 21, 2015 by MaVer1cK Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Pytanie: Czy ktoś się orientował, czy w Foki w Afganistanie (od wprowadzenia do roku 2006) używali plecaków MOLLE II Assault pack w kolorze 3 color desert? Jestem niemalże pewny, że kiedyś widziałem zdjęcie z tego okresu z takowym plecakiem ale teraz, gdy szukam, widzę jedynie te przeklęte Camelbaki HAWG :D Ktoś coś? P.S. Swoją drogą ciekaw jestem tego, czy którykolwiek SEAL TEAM używał kiedykolwiek plecaków z systemu MOLLE II, w woodlandzie, czy 3cd Quote Link to post Share on other sites
@Cichy Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Nie używali. Najlepiej HAWG'i, 3daye. Quote Link to post Share on other sites
emsi000 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Witam, w temacie nie dzieje się za wiele ale wydaję mi się, że to dobre miejsce aby zapytać. Otóż poszukuję informacji nt. wyposażenia plecaka LBT 1562b, używanego przez SEAL w latach ~2000. Przeczytałem cały wątek tutaj, devtsix, tactical.pl i inne fora + google niewiele mi pomogły. I druga sprawa: orientuje się ktoś kiedy zaczęto produkować stazy CAT? Quote Link to post Share on other sites
Fanatic Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 NSN dla CATa został nadany 6 stycznia 2004. 28 lipca 2004 zaczęto rozpowszechniać go wśród amerykańskich sił po tym jak USAISR(US Army of Surgical Research) wydało taką rekomendację. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted May 2, 2017 Report Share Posted May 2, 2017 (edited) Devgru Edited May 2, 2017 by Bober00 Quote Link to post Share on other sites
keber Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Bardzo odkrywczy post. Po wpisaniu w google DEVGRU to jedno z najpopularniejszych zdjęć... :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts