badseed Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Yunior co racja to racja ;-) A tu moja impresyja, przed zmianą dump poucha na csm gear, wymianą chin strapów na czarne MSA i kilkoma zakupami u vegas vixin! :mrgreen: ps. jak mehanixy się sprawują? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Mechanixy swietnie, chodz w ta zime bylo cienko. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Zamieszczam, małą ciekawostkę dla miłośników zwłaszcza 1st Recon wydanie z września ubiegłego roku: http://rcpt.yousendit.com/643061074/a330b7...68a89a0e41199b3 dostępny tylko 7 dni chyba, że ktoś to gdzieś przerzuci! Dla fanów chyba fajna sprawa...? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Fajne, fajne. Tam parę osób ma beretki, albo mi się zdaje ? W sumie to nie fotki z akcji, więc wszystko możliwe. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Bataliony rozpoznawcze jak i MSOAG uzywaja m9. A artykul jest o 1st Battalion. Dziex Badseed ciekawe Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Jak już się chwalimy... http://picasaweb.google.com/iWolf.KC/2812S...648386505169218 Bowman tam się znalazł przez przypadek. W SERPie MEU od WE. MICH leżał biedny gdzieś obok razem z mką. CIRAS Pantaca, a na stopach niewidoczne BATESy. A Szary wystający polarek, jest szarym polarkiem nieznanej mi firmy, a znalazł się tam niestety z braku PECKHAMa. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Jak już byliśmy przy temacie kabur do MEU czy Kimber'a zwróciłem uwagę na to (mam na myśli ostatnie zdjęcia z forum ar15), że jeśli chodzi o Serpę to nie jest to ani level 2 ani 3 lecz na panelu udowym znajduje się wersja CQC!! Inna sprawa, czy na tych zdjęciach znajduje się właśnie jakiś MEU czy Kimber, czy raczej Beretta? No i czy to nie jest przez przypadek zestaw S.T.R.I.K.E oferowany przez BH. Ktoś może potwierdzić na 100%, że to jest lub nie jest Beretta na tych zdjęciach? Znawcą broni krótkiej nie jestem, więc liczę na wasze bystre oczęta! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Pan w kamizelce w MC ma jakas .45tke. na innej fotce widac ladne srebrne magi Wilsona ;) Reszta ma M9tki Edited January 18, 2009 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 No właśnie, równie dobrze mogły by to być chociażby ProMagi czy ETM do M9! Tego się raczej nie dowiemy... Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Bardziej mi to wyglada na single stacki wiec 45tka Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Jak już się chwalimy... http://picasaweb.google.com/iWolf.KC/2812S...648386505169218 Bowman tam się znalazł przez przypadek. W SERPie MEU od WE. MICH leżał biedny gdzieś obok razem z mką. CIRAS Pantaca, a na stopach niewidoczne BATESy. A Szary wystający polarek, jest szarym polarkiem nieznanej mi firmy, a znalazł się tam niestety z braku PECKHAMa. Wywal serpę, tą naszywkę co masz na Cirasie, zmiana krótkiego maga na długiego, dorzucić risy i lunetę acog. No i chyba wypadałoby ściąć włosy, bo jak się robi reko lub stylizację, to najlepiej to robić porządnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) SERPA'e wyrzucic?a czemu zostalo udowodnione ze sie pojawiaja na wuposazeniu? Co do naszywki to owszem jedzie bardzo zwyglym ASGejem ;) Wlosy kwestia dyskusyjna. To sa jednostki zwiadu wiec na wlosy i na brody w odpowiednich warunkach oczy sa przymykane. Bardziej mozna by sie przyczepic do Bowmana a nie TASCa, Edited February 8, 2009 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) Ach, ja dobrze wiem co muszę zrobic ! ( Nie chcę, żeby to zabrzmiało niewdzięcznie, za rady ) Ale jeden - Mam Safarke, a ustaliliśmy, że FR SERP używało. ( Osobiście w CQB etc. lepiej mi się SERP używa, a nie Safarki ) Dwa - To nie jest set do reko, a do strzelanek - jebanek. Toteż tam się pojawiły MLD'rzy i gdzieś tam nawet chyba "INFIDEL". A, że w klimacie w miarę było to chciałem się trochę pochwalic. A mkę co widac na zdjęciach - nie moja. Moja to tradycyjny setcik M4, ris, Acog, M203 :] A włosy...pewnie, że trzeba ! :P A CIRAS'a zmieniam ze względu na inny kolor. Edit. Po zmianie CIRAS'a wrzucę fotki już full reko, ze ściętymi włosami : P Edited February 8, 2009 by Volt-220 Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) Typowo lesna konfiguracja. Wzorowana na oporzadzeniu ok roku 2003-04. Oporzadzenie na LBVce Edited February 8, 2009 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Ale jeden - Mam Safarke, a ustaliliśmy, że FR SERP używało. ( Osobiście w CQB etc. lepiej mi się SERP używa, a nie Safarki ) Tak, jest kilka zdjęć, na których mają Serpę. Ale też jest kilka zdjęc na necie, gdy FR jest w IBA OTV i mimo to nie można powiedzieć, że FR używa/używało IBA. Moim zdaniem jak się robi rekonstrukcję, to się powinno opierać na rzeczach powszechnie używanych, a nie na jakiś rzadkich wyjątkach. Ale to jest moje osobiste zdanie. Dwa - To nie jest set do reko, a do strzelanek - jebanek. Toteż tam się pojawiły MLD'rzy i gdzieś tam nawet chyba "INFIDEL". A, że w klimacie w miarę było to chciałem się trochę pochwalic. Wstawiłeś to foto do działu reko/stylizacja, więc tak to wyglądało, jakbyś tego seta tak traktował ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) Tak, jest kilka zdjęć, na których mają Serpę. Ale też jest kilka zdjęc na necie, gdy FR jest w IBA OTV i mimo to nie można powiedzieć, że FR używa/używało IBA. Moim zdaniem jak się robi rekonstrukcję, to się powinno opierać na rzeczach powszechnie używanych, a nie na jakiś rzadkich wyjątkach. Ale to jest moje osobiste zdanie. Jezeli jest to udowodnione ze taki set byl uzywany wiec mozna uzywac, dodatkowo jezeli wzoruje sie na jednym konkretnym zdjeciu. Pozatym FR/MSOB uzywa duzego spektrum wyposazenia wiec takie gadanie ze powinno sie uzywac powzechnie znanych rzeczy jest od czapy. Co do IBA OTV bylo uzywane przez 4rta kompanie w Irakowie, wiec nie rozumiem Twojego podejscia. WG tego wychodzi ze jezeli uzywasz Platea Eagla z nazuconym Chestem na to jest to zla rekonstrukcja bo sa tylko 3 zdjecia w necie, i powinno sie tylko i wylacznie uzywac CIRASow? jak dla mnie bzdura ;) Edited February 8, 2009 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Dodam, że istnieją zdjęcia z kilku różnych miejsc gdzie używają właśnie produktu BH. I wygląda na to, że na tych najbardziej aktualnych zdjęciach MARSOC'u dość często znajduje się właśnie SERPA, a nie Safariland. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Co do IBA OTV bylo uzywane przez 4rta kompanie w Irakowie, wiec nie rozumiem Twojego podejscia. WG tego wychodzi ze jezeli uzywasz Platea Eagla z nazuconym Chestem na to jest to zla rekonstrukcja bo sa tylko 3 zdjecia w necie, i powinno sie tylko i wylacznie uzywac CIRASow? jak dla mnie bzdura ;) Tego nie powiedziałem ;) Każdy może mieć inne podejście do tego tematu i tyle. Dodam, że istnieją zdjęcia z kilku różnych miejsc gdzie używają właśnie produktu BH. I wygląda na to, że na tych najbardziej aktualnych zdjęciach MARSOC'u dość często znajduje się właśnie SERPA, a nie Safariland. No właśnie, aktualnych, ale czy tak musiało być np. w 2006 roku? Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 A co za różnica, czy 2006 czy 2009, przecież Volt nie napisał, że bawi się w reko 1st MSOB w Afganie w 2006 roku. Więcej elastyczności Panowie w tym reko swoim, FR i MARSOC to nie tylko CIRAS i Safariland... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Więcej elastyczności Panowie w tym reko swoim, FR i MARSOC to nie tylko CIRAS i Safariland... ;-) Madrze gada dac mu mleka (pipszona ustawa ;) ) Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 hehe pod warunkiem, że to będzie sneaky pete... :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Dobry http://i42.tinypic.com/qrntl1.jpg Cpl. Nate Meier of Millington, Mich., Cpl. Tyler Hinkley of Port Jervis, N.Y., Cpl. Mathew Kudena of Boerne, Texas, Cpl. Christian Rauwerda of Houston, Texas are set up in an exfiltration stack next to the exit of a building providing security and taking cover until the Deep Reconnaissance Platoon with the 31st Marine Expeditionary Unit is ready to move during an emergency assault exercise on Feb. 9 during Cobra Gold 2009. Cobra Gold is a regularly scheduled joint/coalition multinational exercise hosted annually by the Kingdom of Thailand, and it is focused on improving military-to-military relationships among its participants. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 czy mi się wydaje, czy 2 op od prawej używa 1- hole nvg shroud? O tego: http://www.norotos.com/ProdImages/1726010.jpg Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 czy mi się wydaje, czy 2 op od prawej używa 1- hole nvg shroud? O tego: http://www.norotos.com/ProdImages/1726010.jpg Tak, wydaje Ci się, używaja Norotos'ów. :-o Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 (edited) Tak, wydaje Ci się, używaja Norotos'ów. :-o Nie o to chodzi, nie widziałem jeszcze na zdjęciach by używali 1-hole! Zawsze były to montaże 3-hole! Paisek czytaj ze zrozumieniem pliss... Tu macie jeszcze 4 fotki z tych samych manewrów: http://picasaweb.google.com/lh/photo/C6Ycc...feat=directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/DGynO...feat=directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/R4pnk...feat=directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/kp0IA...feat=directlink Edited February 15, 2009 by badseed Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts