Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

USMC Force Reconnaissance '05>

Recommended Posts

• Replies 930
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Więc...

Całość wyszła 310 PLN + Piwo dla Vip3r'a ( Przy okazji jak będziecie mieli robić z nim kiedyś jakieś zamówienie, to bez obaw, nie oszuka was )

W paczce standardowo. COLT, Magazynek, instrukcja i reklama od ARMY.

Pierwsze co się rzuca w oczy to kolor COLTa od ARMY. Jest on inny niż w MARUI i WE, przez co wydaje się, że ma także inną fakturę, zresztą bardzo przyjemną dla oka.

Oznaczenia na zamku i szkielecie różnią się od tych na Coltach WE, co przedstawione jest na zdjęciach.

Obie klamki różnią się tak naprawdę szczegółami.

Inne są szczerbinki i muszki ( wszystko na zdjęciach, mam nadzieje, że różnica będzie widoczna ).

Spust różni się odrobinę kolorem i ten w ARMY wygląda jakby pokryty był folią aluminiową, co mnie odrobinę drażni, oraz wykończeniem ( kształt, też na zdjęciach )

Chwyt - ten w ARMY nie zachwyca, wykonany z plastiku, trzyma się dobrze i pewnie, jednak w porównaniu z WE, który wykonany jest z gumy wypada słabo, nie mówiąc o oryginalnym ( nie jest drogi, do kupienia na ebay'u np. )

Magazynek - Magazynki nie są kompatybilne niestety. Ten od ARMY jest większy, dłuższy, oraz trochę bardziej wystaje, reszta różnic na zdjęciach.

Dodatkowo mam nadzieję, że udało pokazać mi się różnicę np. w kształcie kurka, wykończeń bezpiecznika, zwalniacza zamka i magazynka. Dodatkowo COLT od ARMY wydają mi się być lżejszym.

Jak narazie nic nie lata, odgłos i uczucie przeładowania bardzo przyjemne, osobiście wydaje mi się być przyjemniejsze od tego z WE.

Ciężej nić MEU od WE wchodzi też do SERPy, zobaczymy jak będzie z Safarką.

Ocenić, którego bym wolał jeszcze w stanie nie jestem. Będę za minimum miesiąc.

W razie pytań - nie bać się ich zadać:P

Zdjęcia - http://picasaweb.google.com/iWolf.KC/MEUAAV#

Jeśli potrzeba lepszych zdjęć, mogę zrobić. Dodatkowo moja AAV'ka w trakcie dozbrajania w ładownice. :-P Army to ten bez obtarć.

Edited by Volt-220

Witam Was, jestem nowy w tym temacie, więc uprzejmie prosze o wyrozumiałość.

Już na samym początku napiszę, że nie chce robić żadnej rekonstrukcji, tylko w jakimś tam stopniu wierne odwzorowanie na niedzielnych strzelankach :)

A więc zaczynam:

Czy dużym grzechem byłoby mieć AAV-ke w CB (od Guardera) i na tym mix ładownic w CB i w woodlandzie? Jak by to wyglądało? Ma ktoś jakieś fotki takiego konfigu? Nie jestem niestety na tyle bogaty, żeby miec pare kompletów ładownic w roznych kolorach a woodlandy już mam do kamizelki FLC, wiec zależało by mi aby to połączyć. Niestety nic nie znalazłem w tym temacie ani w innych, dlatego pytam.

I druga sprawa, mianowicie, czy MICH w oliwce dałby rade i byłby poprawny do leśnego MARPATA, a do pustynnego miałbym pokrowiec na niego?

Jesli idzie o nakolanniki to tylko ALTY w CB albo czarne?

I juz ostatni problem, mianowicie, ktoś w tym temacie zapytał się czy Molle Tactical Belt Pantaca byłby dobrym i w miare zgodnym z konwencją rozwiązaniem, chciałbym rzozgrzebać tą sprawę z tego względu, że na AAV-ce nie ma za dużo miejsca i pas z PALS-ami się napewno przyda.

To tyle, pozdrawiam :)

1. Kolor CB w wykonaniu Guardera to różowy świecący - nie nadaje się.

2. AAV w CB Force Recon nie używał. Tylko w Woodland. Z kolei FAST chyba czy jakaś taka jednostka używała czarnych AAV.

3. MICH bez pokrowca raczej - machnij go farbą jak już chcesz go zmienić. To częsta praktyka. Pokrowce widuję dopiero od niedawna i to raczej rzadko.

4. Jeśli chodzi o nakolanniki to i Alty i Bijan's ( te z kolei tylko w CB, ALTA i czarne i CB się widuje ).

Jeszcze jedna sprawa: mianowice wygląd ładownic w woodlandzie na AAV-ce w CB (teraz taką mam). Co bardziej się opłaca w takich warunkach czy kupić nową AAV-ka w woodlandzie czy CIRAS w CB?

No i jak wygląda sprawa tego nieszczesnego pasa?

pozdrawiam

Edited by lukaso

Dzięki Moses, a jeszcze tak z ciekawosci czystej, jakby wyglądały ładownice w woodlandzie na kamizelce w CB? Orientowałbys się może?

Wyglądają spoko - pod względem estetycznym jest bardzo fajnie. Co do tego, jak to się ma do reko to się nie wypowiem. U gruntów USMC to częsta praktyka - IBA w CB, ładownice w woodlandzie. FR z tego, co widziałem, na AAV WDL nosi mix WLD i CB, na CIRASach głównie CB.

Kilka pytań do fotek z interesującego mnie okresu

119a.jpg

77a.jpg

Przypuszczalnie jaki to kolor farby na hełmie? (producent itp).

Z jakiego okresu to zdjęcia?(początek wojny w iraku?)

Czy ten camel na plecach to zwykły thermobag? Jakie inne camele będą dopuszczalne?

Jakich paneli udowych(oprócz tego od fsbe) używał FR?

Przeczytałem temat - nie znalazłem odpowiedzi.

Pozdrawiam :)

Ludzie dwa linki ze zdjeciami FR

http://picasaweb.google.pl/forecon.co/USMC...ReconCompanies#

http://picasaweb.google.pl/forecon.co/USMC...conCompanies02#

Jezeli tam nie ma to znaczy nie ma takiego zdjecia a jak ktos posiada takie ktorych nie ma to poprosze linki

Force Recon w MCCU WD i w AAVkach. Podroz z prezydentem Bushem (na filipiny o ile sie nie myle ale moge sie mylic)

http://picasaweb.google.pl/forecon.co/USMC...750721825987362

http://picasaweb.google.pl/forecon.co/USMC...750739005856562

http://picasaweb.google.pl/forecon.co/USMC...750760480693058

Trochę jeszcze zdjęć z AAV'kami i MCCUU WD jest w tych folderach, wiem bo sam dla siebie szukałem, a jak tylko chcesz zobaczyć jak to wygląda to zapraszam HAWK na jakąś strzelanke w końcu to CI pokażę jak AAVka PB wygląda z kontraktem mccuu. ;)