badseed Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Jesteś większym wyznacznikiem niż prawdziwi w tym momencie, wykorzystaj to i zarób na tym Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Jesli nie macie w danej chwili real-deal SAPI proponuje kupic kopie i wypelnic je betonem. Albo wyciac z blachy, tak zeby wazyly 9kg sztuka. I wsadzic je do pustego condoma PACA/CIRAS. Bedziecie pr0. Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 9 kg sztuka? Trochę przesadziłeś... Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 No K.A.B to jest genialny pomysł, już się zabieram do roboty, tylko napisz, czy gips będzie równie pro co beton? Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 I drugie pytanie K.A.B, czy płyty SAPI są puste w środku, według mojej wiedzy nie. :???: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 (edited) Dobrze że mamy najlepszych rekonstruktorów w kraju i zawsze służą pomocną dłonią. Edited September 15, 2009 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 panowe beton? Ja tam dorzucam jeszcze troche kruszywa dziki czemu waza nie 9 kg tylko 12 i jestem uberPr0. Miekkie wklady natomiast robie z papy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Wszyscy jesteście dla za pr0 i w0góle, widzę, że póki nie załatwię sobie kontraktowego betonu to nie mam się co tu pojawiać... Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 (edited) Volt pamietaj jak nie bedziesz mial betonu od SeeBee'sow to nie wolno Ci sie pokazywac Edited September 15, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Najwazniejsza, kur.. jest zaprawa Quote Link to post Share on other sites
janek337 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 (edited) Zmieniając temat, mam pytanie dot. rekonstrukcji FR z końca 2004, Operacja Phantom Fury. 1. Czy jest to zdjęcie miej więcej z tamtego okresu: http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...738751752129666 ? 2. Mundury jakich używali to DCU czy mccuu desert? 3. Wiecie może gdzie mogę dostać Force Recon Surefire flashlight holder: http://www.specwargear.com/update113007/MC-surefire-1.JPG ? 4. W jakim kolorze najlepiej kupić Safarilanda czarnego, CB czy desert? 5. Czy rękawiczki Mechanix w cb mogą być? 6. Patrol Pack jako plecak będzie ok? Z góry dzięki za odpowiedź! Edited September 16, 2009 by janek337 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Biegali w marpatach, moim zdaniem safarka czarna, pokrowiec to : Surefire v70 albo V71 bodajże, na ebay'u do kupienia za 25USD wersja z mocowaniem na molle lub bez. Te mechanixy MOIM zdaniem to niekoniecznie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 (edited) Raczej biegali 3C safarka czarna pokryta krylonem 3day LBT mechanixy moga byc Phantom Fury to te fotki http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...742767546554002 http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...742797611325090 http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...742819086161586 Edited September 16, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 A nie zaczynali już w Mapetach biegać ? A z mechanixami w takim razie nie wiem, ale pewnie Moses ma racje. Quote Link to post Share on other sites
janek337 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 (edited) Raczej biegali 3C safarka czarna pokryta krylonem 3day LBT mechanixy moga byc Phantom Fury to te fotki http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...742767546554002 http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...742797611325090 http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...742819086161586 Na tych zdjęciach mają emki bez RISów, gogle x800, shingle, micha TC 2001, myślałem że raczej mieli szyny na karabinach, gogle to Ess nvg, ładownice to raczej CQB, a hełmy to TC 2000. Jeśli by tak nie było to mój aktualy szpej w sporej części nie pasuje. Kompletowałem go raczej pod to zdjęcie : http://picasaweb.google.com/forecon.co/USM...738751752129666 z jakiego jest ono okresu? Przed czy po Faludży? Edited September 16, 2009 by janek337 Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 (edited) Moj drogi Shingle brak RISa oraz Mich i gogle to jest indywiduum operatora, wiec nie masz co sie przejmowac. RISy na M4 mieli juz oddawna, a ten pan widac stwierdzil ze mu nie potrzeba zdjecie ktore pokazales ciezko jest okreslic, niewiadomo gdzie i kiedy zrobione, ale oscyluje w tym okresie. Jezeli masz szpej skompletowany jak zes napisal to jest prawidlowo Edited September 16, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
@Cichy Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Witam Po dłuższym okresie przymierzania, wreszcie chcę zacząć bawić się w stylizację na FR/Marsoc (tak od 2006/2007). (stylizacja dlatego że na reko jeszcze nie jestem dobrze przygotowany, sprzęt i wiedza) Chciałbym biegać w cirasie (land,cb). Nakolanniki już mam, czarne alty, mich'a, marpat desert, ESS ICE, buty altama. W planach zamierzam zaopatrzyć się jeszcze w serpę (cb). I tu mam parę pytań: 1. Czy dobry mam kolor nakolanników, bo mam wątpliwości nad altami w cb. 2. Serpa, może być w cb, czy lepiej czarna? 3. Czy mogę używać pokrowca na miską w mapecie? Na zdjęciach niestety nie widziałem, ale może? 4. Plecak ilbe, da rade? 5. Czy mogę sobie kupić gore w wdl, (III generacja), chce by pasowało. Od razu wspomnę że przeczytałem temat, ale chciałbym upewnić się w swoich przekonaniach. Nie chciałbym odpowiedzi ubliżającym stylu, lepiej na PW mi napisać. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Na zdjęciach są i Czarne i CB ALTY więc wedle uznania. Serpa może być w CB, choć jeśli masz możliwość załatwienia Safarki to moim zdaniem lepiej używać safarki. Pokrowiec jest spotykany, choć znowu MOIM zdaniem, lepiej wygląda wszystko bez pokrowca, a pomalowane. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Safarka lepsza. Nie ma Gore III gen. w woodlandzie (wiem czepiam się). I lub II w zupełności wystarczy ;) Quote Link to post Share on other sites
Ketsok Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 (edited) Witajcie Panowie. Z góry chciałbym poprosić, abyście zachowali dla siebie odpowiedzi typu "Google nie gryzie", "Poszukaj", ponieważ - uwierzcie mi - starałem się jak mogłem... Czy znacie jakieś polskojęzyczne strony internetowe, prawiące stricte o FR? Chodzi mi głównie o historie, losy tej jednostki, akcje w jakich operatorzy FR brali udział - niekoniecznie o wyposażeniu, bo tego genialnym źródłem informacji jest ten właśnie topic i oczywiście znalezione w sieci fotki. Artykuł w angielskojęzycznej Wikipedii wygląda spektakularnie, aczkolwiek moja znajomość języka Sasów jest - jak to się mówi - komunikatywna i tłumaczenie tego tekstu byłoby dla mnie drogą przez mękę... Dlaczego pytam? Od pewnego czasu chodzi mi po głowie pomysł, aby stylizować się właśnie na operatora FR - chciałbym się za to zabrać od właściwej strony. Pozdrawiam. Edited September 18, 2009 by Ketsok Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Jedynimi dostepnymi materialami o historii i operacjach sia ksiazki po angielsku o ktorych pisalem kilka stron wczesniej. Polskiej strony o FR nie ma, Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Witajcie... Pozdrawiam. Poszlifuj angielski albo wrzuć sobie tekst do translatora. OT: Moja babcia mieszka w Andrychowie :D gdzie Wy sie tam strzelacie, bo czasem bywam? Quote Link to post Share on other sites
Ketsok Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Jedynimi dostepnymi materialami o historii i operacjach sia ksiazki po angielsku o ktorych pisalem kilka stron wczesniej. Polskiej strony o FR nie ma, Ok... w takim razie będę musiał sobie poradzić z moim angielskim... Cel uświęca środki ;) Madjong - żeby nie robić OT za sekundę puszczam PW Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Nie bardzo wiedziałem gdzie zadać to pytanie, ale chyba ten temat będzie najodpowiedniejszy. Czy kamizelka na zdjęciu nie jest czasem w Coyote Tan? Zdjęcie pochodzi z galerii MARSOCu na MP.net. Z tego co mi wiadomo USMC nie używało oporządzenia w tym kolorze więc czemu pan na zdjęciu ma taką kamizelkę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts