Hoplita Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 W takim razie moje pytanie brzmi, czy są jakieś dwa helikony? A dlaczego niby miałyby być dwa? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 (edited) W sumie to nie wiem czemu mi to do głowy przyszło. Wydawało mi się jednak że mundury Helikona to jakieś specjalnie dobre nie są... Edited February 25, 2012 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 W sumie to nie wiem czemu mi to do głowy przyszło. Wydawało mi się jednak że mundury Helikona to jakieś specjalnie dobre nie są... Ale są tanie - to ich zaleta ;) Quote Link to post Share on other sites
SnieG Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Chciałbym stylizować się na oddział BOA (nie chodzi mi tu o dokładną rekonstrukcje). Doradźcie mi czy to wszystko będzie w miarę ze sobą współgrało. Mundur UCP, do tego jakiś plate carrier i ładownice według uznania (oliwka czy czarny? czy to raczej kwestia już indywidualna?), kask Pro-tec ace, google ESS NVG i do tego g36c/mp5.Jaka broń boczna glock 17/19? Co może pozostać, co lepiej zmienić, ewentualnie jeszcze do tego zestawu dodać. Ktoś się jeszcze może wypowiedzieć na ten temat? Oddziały BOA używały może mp5k/pdw? Quote Link to post Share on other sites
Czarny444 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Witam. Posiada, ktoś, może ostatnie reportaże o BOA , które były wyemitowane w TVN, chodzi mi tutaj o reportaże z Rekruta Konfrontacji i programu Reporterzy TVN24? Szukałem w internecie, ale niestety nie ma nic, z jednego z tych programów jest tylko, krótki wycinek na youtube poświęcony szkoleniu CBRN. Edited March 3, 2012 by Czarny444 Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Trochę z innej beczki.. Jak wygląda sprawa medyków w BOA ? Quote Link to post Share on other sites
Czarny444 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Jak w każdej tego typu jednostce są operatorzy, którzy są paramedykami, odbywają oni m.in staże w karetkach pogotowia. Quote Link to post Share on other sites
Tagan Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 (edited) W odpowiedzi na pytanie Arafata ze str 17. Hełmy to PSH-77 Tig albo Ałtyn,. Oglądałem dziś dokument o Pruszkowie i Wołominie i nieznany mi oddział policji używał ich. http://rus.mil.pl/forum/uploads/helmy/__tig_psh-77_vs_altyn_02.jpg Edited May 3, 2012 by Tagan Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 4, 2012 Author Report Share Posted May 4, 2012 Tyle, że podobno one były robione w Polsce - tak wyszło na rus.mil'u. Nikt mi niestety nie jest w stanie tego potwierdzić Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Nie wrzucajcie takiego gówna do tego tematu, błagam. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 A tam, dla beki z ich poziomu jest dobre. :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Syty kawałek Milordzie. :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Racyja koledzy - dla beki dobre, ale teksty typu: "Kim ty jesteś młoda kurwo, ile ty masz teraz lat? Ja jebałem twoją matkę zanim przyszedłeś na świat." trochę zniżają się do poziomu dissowanych dresów. :wink: Ktoś z pewnością zrobił to dla jaj, może z Policji, może nie, no ale takie coś w tym kraju może baaaardzo zaszkodzić Policji, wiemy jak jest. No ale jeżeli patrzeć na to z poziomu dresa, to tekst jest fajny i mocno gaszący. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 poza adresatami to chyba nikt na poważnie tego nie weźmie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 WR KSP Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 To były tak na "bojowo" zdjęcia zrobione? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Ktoś im pewnie pstryknął Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 31, 2012 Author Report Share Posted July 31, 2012 ATACS http://moje.radio.lublin.pl/lublin-wybuch-gazu-przy-ulicy-kleeberga.html Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Mundury Proppera, jakby ktoś się dopytywał. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Pewnie się nieźle pocili w imię lansu. ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Raczej jajka musiały im się pocić, bo na grzbietach mają Combat Shirty. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 16, 2012 Author Report Share Posted November 16, 2012 http://expressilustrowany.pl/antyterrorysci-z-lodzi-w-spektakularnej-akcji-naleza-do-najlepszych-w-polsce-film-zdjecia,artykul.html?material_id=50a5390016f1dadc2d000000&4ce3e2767233c7ff52020000-zdjecie=28#zdjecie G36 w ciekawej, cięższej konfiguracji :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Na chuu mu taka latarka? Nawiguje samolotom do lądowania w mgle? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Dobra latarka nie jest zła. Przynajmniej jak komuś zaświeci w gałki, to ma pewność, że druga strona zostanie wyłączona z jakiejkolwiek reakcji :icon_wink: Druga myśl - w takiej konfiguracji zapewnia pewnie wsparcie zespołowi, a to może oznaczać ostrzał z większej odległości. W takim przypadku dobre światło też jest potrzebne :icon_smile: Trzecia myśl - to jest pokaz/sesja foto - wszystko musi być BIG. Magazynki BIG, latarki BIG itd ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts