Yahalom Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 Słynne CS'y Currahee widzę :) Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Kamizelka pana w czapce - Crye CPC? Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Co do zdjęcia które zamieścił Arafat. Co to za HeadSety ? Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 MSA Sordin Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Na pierwszym jest Plate Carrier NFM (zdjęcia gdzieś się tu na forum walają). Zintegrówki to ponoć nowe kamizelki od NFM :> Te zintegrówki to nie przypadkiem NFM Trym M11? :) Quote Link to post Share on other sites
miller44 Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Tak, to jest TRYM. Quote Link to post Share on other sites
SnieG Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Jakie oddziały używają hk g36c? Jakie modele mp5 są posiadaniu polskich jednostek? Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 (edited) G36C w Polsce ma BOA KGP i BOR. Z tego co wiem to BOA ma MP5 A3/A5 (?) w wersji TLF. Edited February 10, 2012 by Hock36 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 G36C używa jeszcze Żandarmeria Wojskowa i Straż Graniczna. BOA używa oprócz MP5, także UMP. Polskie jednostki używają głownie MP5 TLF, o czym wspomniał kolega wyżej :) Pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 10, 2012 Author Report Share Posted February 10, 2012 BOA to teraz głównie HK416... Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 G36C używa jeszcze Żandarmeria Wojskowa i Straż Graniczna. BOA używa oprócz MP5, także UMP. Polskie jednostki używają głownie MP5 TLF, o czym wspomniał kolega wyżej :) Pozdrawiam :icon_biggrin: BOA używa UMP? Żetony używają G36C? O czym ja nie wiem? Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Teraz może nie, ale z tego co wiem to BOA "leciała" na UMP. A, że ŻW ma Gietki to też pierwsze słyszę ; ) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 10, 2012 Author Report Share Posted February 10, 2012 G36 w OSŻW widziałem na jakimś zdjęciu w... Commando (poprzednik SPECIAL-OPS)? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Teraz może nie, ale z tego co wiem to BOA "leciała" na UMP. Pics or it didn't happen! ;) W SPAPach tu i tam pojawiły się jakieś ilości UMP, ale w BOA? Nie słyszałem, nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Tak mi się przynajmniej wydawało. Ale teraz już wiem ; )) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Swego czasu kupowałem gazetkę "Komandos" tam był obszerny artykuł właśnie o wyposażeniu niektórych jednostek. Widziałem na własne oczy Straż Graniczną z Gietkami. Niedaleko moich studiów "bazę wypadową" ma SG, więc czasem widzę z czym jeżdżą :happy: Zaś o żetonach i ich uzbrojeniu mam info z pierwszej ręki :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 (edited) A czy w Komandosie również przeczytałeś o UMP w BOA? UMP to wybór dla biednych, których nie stać na MP5. BOA problemów finansowych nie ma, więc gdybym zobaczył ten PM w rękach akurat tych policjantów, byłbym zdziwiony. SG z G36? Też mnie to dziwi. Przecież oni podobno u Colt Canada się zaopatrują. :) EDIT: literówka Edited February 10, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Nie wiem czy w Komandosie, ale gdzieś bankowo. To czy oni mają problemy finansowe to nie wnikam już w takie głębiny. Ja natomiast nie byłbym zdziwiony - broń to broń. SG z Gorzowa (czyli mojego miejsca zamieszkania) używa G36, gdyż współpracuje z Jednostką SG z Niemiec - prosta wymiana. Manewry/szkolenia też mają wspólne. Na ten temat udało mi się trochę języka zasięgnąć :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 UMP to wybór dla biednych, których nie stać na MP5. BOA problemów finansowych nie ma, więc gdybym zobaczył ten PM w rękach akurat tych policjantów, byłbym zdziwiony. Nie, no chyba przesadziłeś... dla biednych? UMP tańsze jest niż MP5, prawda, ale nie wynika to przecież z tego, że to konstrukcja z niskiej półki? Dziwne w BOA to może byłyby... nie wiem... Mosiny ;) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) OSŻW używa jeszcze mini-beryli, ale to chyba jest jasne. Tutaj jest to ładnie opisane :icon_biggrin: Edited February 12, 2012 by Tomek_GGRS Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 UMP powstał jako nowa generacja pm-ów HK, tańszy w produkcji, ale nie od razu "dla biednych". Quote Link to post Share on other sites
SnieG Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Chciałbym stylizować się na oddział BOA (nie chodzi mi tu o dokładną rekonstrukcje). Doradźcie mi czy to wszystko będzie w miarę ze sobą współgrało. Mundur UCP, do tego jakiś plate carrier i ładownice według uznania (oliwka czy czarny? czy to raczej kwestia już indywidualna?), kask Pro-tec ace, google ESS NVG i do tego g36c. Co może pozostać, co lepiej zmienić, ewentualnie jeszcze do tego zestawu dodać. Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Mundur UCP, ok ; ) Kamizelka czy czarna czy oliwka - to już wedle uznania ; ) Edited February 18, 2012 by Hock36 Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Mam pytanie odnośnie SPAP we Wrocławiu. Rozmawiałem dzisiaj z jednym ze snajperów i powiedział mi że używają oni umundurowania Helikonu. W takim razie moje pytanie brzmi, czy są jakieś dwa helikony? A tu fotki Ich "zabawek" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts