grandlc Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 A z Kałasznikowem nie dałoby się nic zrobic, jakoś tak w nim poprzemieniac zeby coś przypominało , czy coś , chciałbym się właśnie przenieść w tą epoke i niewiem czy jest konieczność sprzedawania guna. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Na rosyjski raczej nie, prędzej na Stg44. Quote Link to post Share on other sites
Guest PYRA Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Hmm, idzie dokupić okrągły mag do AK, po ciemku i obłożeniu lufy całą rolką folii aluminiowej, może na PPSh będzie wyglądać :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 (edited) mu mu Kałacha bardzo łatwo własnie na Stg44 pzrerobic jak napisał Foka. A wiadomo na wojnie Sowieci użwywali wszytkiego co im wpadło w łapki, wiec bedziesz mógł biegac z trefiejnym stg. :wink: [Pisz poprawnie, mówiłem Ci, że poza pomorskim nie ma taryfy ulgowej.] Edited April 11, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
grandlc Posted April 11, 2008 Author Report Share Posted April 11, 2008 (edited) Pooglądałem zdjęcia i ciężko by to było , z tą lufą i kolbą coś zrobić. Chyba konwersja byłaby najlepsza czy coś Używaj polskich znaków. Skoro ja się muszę męczyć i ich używać to ty też :P Edited April 11, 2008 by Jones Quote Link to post Share on other sites
Jones Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Na Stg najłatwiej przerabia się mp5, co udowodnił swego czasu Borax. Ale zawsze możesz jeszcze odtwarzać rzeczywistość z 4 Pancernych a tam biegali z kałachami :P. Quote Link to post Share on other sites
grandlc Posted April 11, 2008 Author Report Share Posted April 11, 2008 (edited) No i właśnie chyba tak zrobie. :) Przycinanie, grzebanie itp. będzie zbyt ryzykowne, a konwersja swoje kosztuje, a w Czterech Pancernych to widziałem takie akcje. Edited April 12, 2008 by Jones Quote Link to post Share on other sites
S/K() Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 A mnie to się zdawało że to był taki skromny żarcik. Quote Link to post Share on other sites
Jones Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 A owszem był :P A tak serio: Kałasza można używać na strzelankach historycznych jako stylizacji na Stg ale na rekonstrukcji WW2 Rosyjskiej to się lepiej z nim nie pokazywać, nawet zmodyfikowanym. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Najlepsze stylizacje na stg robi Orłoś. Ale kałach się do tego nie nadaje. http://www.jedendojednego.fora.pl/przerobi...gewehr,210.html Pozostaje Ci zbieranie kasy na mp40 albo na Thompsona; w końcu było lend lease. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Albo z kasą i uśmiechem wal do Orłosia :) . Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Ale przecież, jak słyszałem, Kałacha używały radzieckie "oddziały specjalne" już podaczas II Wojny Światowej, co prawda nieoficjalnie i potajemnie, ale jednak tak. To 47 to jedynie od daty, kiedy stworzono go OFICJALNIE. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Tak Einsteinie, między grudniem 47, a styczniem 48 prowadzono testy 3 konstrukcji biorących udział w konkursie na broń indywidualną na nabój wz. 43 (w tym AK). AK został przyjęty do armii w 1949. Ale jestem przekonany, że już w latach 40-tych Specnaz używał nieistniejącej jeszcze broni, przecież to Specnaz. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 (edited) Przecież pod Grunwaldem wygraliśmy też dzięki tajemnemu Specnazowi z tajemnymi Kałachami. To Wy nie wiedzieliście?? :roll: A Rosjanom w Stalingradzie pomógł Frodo z Mordoru i Harry Poter. Chyba zacznę częściej zaglądać do Rekonstrukcji bo widzę że ciekawe rzeczy się tu dzieją ... albo może lepiej nie :lol: Edited April 3, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 (edited) Jednak czy nie bardziej opłacalnym jest zakup 'gotowego' Stg 44 niż przeróbka np. z MP5?? Moim zdaniem gotowiec lepiej się prezentuje no i jest wytrzymalszy... Edit: MAJOR762 ale żeś odgrzał kotleta... :twisted: Edited April 3, 2010 by rumak Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Jednak czy nie bardziej opłacalnym jest zakup 'gotowego' Stg 44 niż przeróbka np. z MP5?? Moim zdaniem gotowiec lepiej się prezentuje no i jest wytrzymalszy... Edit: MAJOR762 ale żeś odgrzał kotleta... :twisted: Co do wyglądu zgadzam się, ale z wytrzymałością to u chinola cienko, oj, cienko ... No ale na 100% gotowiec jest tańszy. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Chodziło mi oczywiście o części zewnętrzne ;-) Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Jak odkopany to mogę napisać :P Dzwonek zobaczył, że w "Stawce większej niż życie" Niemcy używali AK47, więc czemu nie mógł Specnaz? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Edit: MAJOR762 ale żeś odgrzał kotleta... :twisted: Jeeezu, faktycznie :wink: :wink: :roll: Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Ba! Niemcy zawsze wiedzieli co dobre, pamiętam odcinek, w którym nasi natknęli się na najnowsze niemieckie wozy typu IS-2 :-F Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Się śmiejecie ze Stawki... a w Kompani Braci nie lepsze wozy jeżdżą... o "Szeregowcu" nie wspomnę. Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Się śmiejecie ze Stawki... a w Kompani Braci nie lepsze wozy jeżdżą... o "Szeregowcu" nie wspomnę. Trzeba poczekać, aż chińczyki wypuszczą replikę Tygrysa w przystępnej cenie, to skończy się budowa customów na bazie T-34 i T-55 :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts