pidzejfat Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Wymiana na preckę tutaj, to podstawa... Może jest precyzyjniejsza niż inne stockowe repliki ale cudów nie oczekuj, podobnie jak w G&G (niby mają preclufę) i tak wymiana jej polepsza skupienie. Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Strzelalem, nie powiem, kulki gdzies nie lecialy w kosmos, ale to moze skutek dobrze wyzerowanej lunety, niestety nie mialem okazji postrzelac bez - no ale coz, lufa od PSG to chyba bedzie pierwsza rzecz jaka tam wymienie ;) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Czepiacie się tak do chińskich luf... a teraz ciekawostka: Chiński SPR mod 0 ma w sobie precke 6,04 z jednej jak i z drugiej i było to sprawdzane... Chyba wczoraj dowiedziałem się iż magazynki od G&P pasują. Sprawdzał to kolega... więc niby na własnej skórze się przekonał.. Pytanie: Czy ktoś w końcu sprawdził czy gb od G&P jest kompatybilny? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 (edited) The gearbox is an exact clone on the Classic Army SR25 gearbox. Which means of course that it uses the PSG-1 cylinder and is supposed to be completely compatible and upgradable with CA parts for their SR25. The hop-up is a standard 1 piece metal system and seems to be very consistent and affective. Edited June 30, 2008 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Chiński SPR mod 0 ma w sobie precke 6,04 z jednej jak i z drugiej i było to sprawdzane... Trzeba było jeszcze w środku sprawdzić ;) Niby SRC i Element też mają wymiar, a do Systemy w działaniu im trochę brakuje. No ale lepsze to niż 6,12. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Mam Systemę jak i SRC i na tej drugiej kule latają o wiele lepiej. Tyle gwoli ścisłości luf. I jak tam Panowie Wasze Mki? Działają? Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Z tego co kiedyś słyszałem to lufy od SRC były pseudo lufami: Z jednej strony 6,04 z drugiej 6,03 :-F Quote Link to post Share on other sites
dude2 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 To teraz takie pytanie bo już sr 25 trochę macie czy ktoś sprawdził skuteczny zasięg ? :-F I czy ktoś ma z nią jakieś problemy ? Czyli magi od normalnej emki G&P powinny pasować ? A od np PJ ? Czy stockowa batka jest wystarczająca jak na początek ?(ile magów wytrzymuje? ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 (edited) To teraz takie pytanie bo już sr 25 trochę macie czy ktoś sprawdził skuteczny zasięg ? :-F I czy ktoś ma z nią jakieś problemy ? Czyli magi od normalnej emki G&P powinny pasować ? A od np PJ ? Czy stockowa batka jest wystarczająca jak na początek ?(ile magów wytrzymuje? ) Pozdrawiam Twoja stara kradnie mleko w Biedronce. Nie mogłem się powstrzymać. Edited July 2, 2008 by RzezniQ Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Kurde... Skoro wszyscy wiemy że magazynki nie są standardowe to po co się pytasz czy pasują te od G&P lub PJ? :/ G&P ma SR25 i najprawdopodobniej o nie mi chodziło... Dziękować i pozdrowił.... Quote Link to post Share on other sites
dude2 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Wole się upewnić :] Kto pyta nie błądzi. Czyli zasięg jeszcze nikt nie sprawdził ? RzeniQ myślałem że mam do czynienia z poważnymi ludzmi jak widać byłem w błędzie ... jesteś żałosny ... Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 (edited) Zobaczcie co znalazłem na YT. Nic nadzwyczajnego, ale zawsze coś: Edited July 13, 2008 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Co do gb. G&P będę w stanie to sprawdzić za jakieś hmm ok miesiąca może wcześniej może później niestety muszę najpierw kupić kalabin a później ten gb od G&P dorwałem cyfrówkę więc będę mógł porobić dokładniejsze foto co i jak... mam nadzieję że wszystko będzie ok :) A może sprawdził już ktoś czy pasuje? Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Wpadła mi w oko ta oto emeczka: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1146 Widział/strzelał/słyszał/macał ktoś z was? ;-) Quote Link to post Share on other sites
ChudyBSASG Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Wpadła mi w oko ta oto emeczka: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1146 Widział/strzelał/słyszał/macał ktoś z was? ;-) dołączam się do pytania :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Za niewiele więcej możesz ściągnąć z WGC M16A4 RIS M5: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-628_srch_m16a4 Quote Link to post Share on other sites
dude2 Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 (edited) Jakby kogoś interesowała ta replika PJ 25 mogę powiedzieć że jakość wykonania mogę ocenić na 5+ ... ris jest naprawdę ładnie wykonany tak samo kolba nie świeci się ... ogólnie robi wrażenie :-P ... co do zasięgu 30m-35m to nie wyzwanie aby trafić w posture człowieka ... niesie o wiele dalej ... wystarczy wstawić jakąś dobrą precke i lepszą komorę to myślę że realne jest osiagnięcie 40-45m. Jedno ale mam ... Nie działa safe :| ale to kwestia przypiłowania ... Edited July 25, 2008 by dude2 Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 W większości recek podawany zasięg skuteczny to 50-55m przy stocku więc chyba ci się trafił felerny egzemplarz. ;) Quote Link to post Share on other sites
dude2 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Tylko wiesz ludzie lubią sobie wyolbrzymiać :D z 50-55m też się trafi ale czy każdy strzał ? Tego nie wiem jeszcze nie sprawdzałęm z 30-35m wiem ze każdy strzał powinien dolecieć do celu :D Jak broń się przestrzeli (dali troche tego smaru :D ) powinien zasięg skuteczny drametialnie podskoczyc :D ... Ja piszę jak jest na stan obecny ... niedługo zabiorę sr'ke na jakąś strzelankę to zbaczę jak wboju się sprawuje :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Zamiast "broń się przestrzeli" to wyjmij lufę, weź wycior i kawałek materiału i wyczyść komorę oraz lufę - przecież na tym smarze będzie się cały syf zbierał... Quote Link to post Share on other sites
dude2 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Wiem mam taki zamiar zrobić ;] ale dzięki za podpowiedż. A czy lekkie chwianie kolby może byc spowodowane przez złe dokręconą śrubkę ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Tak, albo alternatywnie przez rozłażące się połówki kolby. W pierwszym przypadku - trzeba podłożyć dosyć dużą podkładkę metalową pod śrubę i dokręcić dobrze. W drugim przypadku - użyć kleju do twardych plastików. Quote Link to post Share on other sites
Master Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Wpadła mi w oko ta oto emeczka: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1146 Widział/strzelał/słyszał/macał ktoś z was? ;-) Mam PJ16A4 broń rewelacja wykonanie super moc niezła nie sprawdzałem na chrono ale z pewnością jest duża Z 40m(na oko) trafie w korpus za każdym strzałem :wink: z większej odległości nie sprawdzałem Przebieg około 1,5k nic się nie dzieje Strzelam na kulkach 0,28g Akumulator 9,6 2000mah firefox wytrzymuje jakieś 4-5 hi cap 300kulek Byłem z nią na strzelance spisuje się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Tak więc czy ktoś może sprawdzał ten zajefajny gb? Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Trochę z innej beczki, o SR25 ACM. Rozmawiałem dzisiaj na zlocie z panem z gunfire.pl (dzięki za rozmowę :uśmiech: ), i oto co mi powiedział: ogólnie karabin jest fajny, części w środku dobre, jedynie zębatki powodują głośne przełożenie, co przekłada się na dosyć głośną pracę GB. Magazynki z G&P nie sprawdzane, ale te z CA powinny podejść. Jeszcze jak gdyby ktoś mógł to skonfrontować z tym co Krakman daje jako PJ, to byloby fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts