Odi Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Warto też wziąć listę poszkodowanych od Gorena. Wszystko szybciej pójdzie jeśli zrobimy listę osób które już zgłosiły się na policję z informacją gdzie i kiedy to zrobiły, więc jeszcze raz prośba do tych którzy byli, wyślijcie mi PM. Taka lista znacznie przyspieszy działanie organów ścigania. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted August 27, 2008 Author Report Share Posted August 27, 2008 Lista zaktualizowana. Maile poszły. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 :strach: Odpisał, Ludzie odpisał ! Po milJardzie maili, PW, smsów, prób dodzwonienia odpisał. I ponoć od 6 do 10 dni mam mieć rzeczy. Inaczej policja. Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Inaczej policja? lol, czy tylko Bielkins i ja zgłosiliśmy ta sprawę "już" na policji? Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Nie czekałem, bo to niema sensu. Holmes powiedział, że do 08.08.08 wszyscy będą mieć kasę => kasy nie było => sprawa na policji... proste. Teraz to ja sie nie dziwie, że jeszcze mundurowi nie odwiedzili Holmes, jak ludzie to olewają i jest sprawa założona tylko na kilku (chyba 2) komisariatach, to zapewne zbytniej wagi do tego nie przywiążą. To przecież tylko kolejne oszustwo internetowe... tylko jak by więcej osób się zgłosiło, z takimi samymi konkretnymi dowodami to jednak mogło by coś ruszyć. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Heh, a dochodzenie, zbieranie materiału dowodowego? Myślisz że policja rzuci wszystko i pójdzie pukać do czyichś drzwi? Oni tego nie robią. Jak byś zgłosił to do prokuratury - to tak, ale nie na policję. Quote Link to post Share on other sites
Farmer Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 No niestety prawda jest taka, że takie rzeczy trwają ale sam fakt zgłoszenia sprawy na policji powinien podziałać na Holmesa mobilizująco. Myślę, że jak gość jest rozsądny to najpierw będzie oddawał kasę tym którzy sprawę już zgłosili, żeby jak najdłużej uciekać przed batem. Bo wiadomo, jak odda kasę to automatycznie wycofuje się sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Miko Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Czy ktoś mógłby mi podać adres holmesa na pw ? Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Myślę, że jak gość jest rozsądny to najpierw będzie oddawał kasę tym którzy sprawę już zgłosili, żeby jak najdłużej uciekać przed batem. Bo wiadomo, jak odda kasę to automatycznie wycofuje się sprawę. Ad.1 Nie nazwałbym tego rozsądkiem tylko sprytem i przebiegłością. Ad 2 Czy tak automatycznie to nie powiedział bym - wszystko zależy od zacięcia i chęci wyciągnięcia konsekwencji ze sprawy osoby który ową sprawę zgłaszała Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Ta wiadomość nie może zostać wysłana, ponieważ odbiorca zablokował przychodzące wiadmości, albo jego skrzynka odbiorcza jest pełna. Prywatna wiadomość NIE została wysłana Chyba przesadziliśmy z PW. Quote Link to post Share on other sites
Miko Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 W takim wypadku spróbujcie na miko_kli@o2.pl. Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Nie Miko, nie o Ciebie chodzi. Holmes albo zablokował PW, albo co bardziej realne, sfrustrowani i oszukani ludzie mu zapchali. Adres, który podał się nie zgadza przynajmniej ktoś tak napisał. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Adres Holmesa, z którego robił ostatnie zwroty różni się od tego, na który wysylalismy kase. Wcześniej był zameldowany w Krakowie, obecnie w Krzeszowicach. Tylko tyle podam na publicznym forum. Pełne dane wyśle Gorenowi, który mam nadzieje, że się nie obrazi, a jedynie dołączy tą informacje do kolejnej wersji listy poszkodowanych. Quote Link to post Share on other sites
bmm Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Czy ktoś miał ostatni jakiś kontakt z H? Jakieś kolejne zwroty kasy czy dostawy przedmiotów zamówionych? Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Witam, byłem w wojsku na unitarce... teraz mam przepustkę na kilka dni - od Holmesa żadnych pieniędzy nie dostałem, jako że nie miałem jak pójść na policję to proszę cię ŚWIR żebyś w jakiś sposób się skontaktował z holmes'em żeby oddał kase -1.500 zł Żaden sprzęt mnie już nie interesuje a grać głupio nie będę - mam dość pierdzielenia. Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Popatrzcie tylko jak to wszystko ładnie ucichło.. Tyle gromowładnych przemówień o zgłaszaniu sprawy policji, o potrzebie ukarania winnych aby się to już nie zdarzało, o tym że nie odpuścimy, ukaramy bla bla bla...itd itd.. Dwóch czy trzech mądrych sprawę zgłosiło i prawie momentalnie otrzymali zwroty wyłudzonych pieniędzy a reszta czeka, siedzi cicho i żyje sobie spokojnie według idealnie funkcjonującego planu wyjściowego - Jak zamówić to tak aby zarobić i nic nie zamówić... :roll: Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Z tym ze ucichło to się zgodzę i uważam to za żałosne. Co do zwrotów to niestety mi zgłoszenie sprawy na policji nie zagwarantowało szybkiego zwrotu pieniędzy. Jedyne o czym to świadczy to głupota Pana H... przynajmniej poniesie jakieś większe konsekwencje niż upokorzenie i parę wyzwisk rzuconych mu w twarz. Quote Link to post Share on other sites
drogomysl Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Czy ktoś wie gdzie pracuje pan H?? dzięki Quote Link to post Share on other sites
szooster Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 nie rozumiem po co mamy go powiadamiac kto i kiedy zglosil sprawe na policji. by wiedzial w jakiej kolejnosci oddawac kase ? by wiedzial ile jeszcze czasu ma ? jak zapuka nagle do niego policja, prokurator lub komornik wszyscy poszkodowani na tym skorzystaja, a tak to tylko ta osoba ktora sie pochwalila ze juz zglosila sprawe. no ale moge sie mylic oczywiscie. Quote Link to post Share on other sites
kewlar Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 I co więcej ludzi juz nic z tym nie robi??!! :strach: :???: Quote Link to post Share on other sites
rosomaczysko Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Po prostu nie każdy odczuwa potrzebę pochwalenia się swoimi działaniami na forum. Wczoraj dzwoniła do mnie pani z komendy stołecznej policji. Sprawa jest w toku - niestety do działań policji, jak do samego zamówienia trzeba mieć cierpliwość. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pawelec Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 I co więcej ludzi juz nic z tym nie robi??!! :strach: :???: Ja sie nie chwaliłem działałem na własna reke i Holms oddał mi kase :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
kewlar Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Aha, już myślałem że opuściliście :killer: Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Po prostu nie każdy odczuwa potrzebę pochwalenia się swoimi działaniami na forum. Wczoraj dzwoniła do mnie pani z komendy stołecznej policji. Sprawa jest w toku - niestety do działań policji, jak do samego zamówienia trzeba mieć cierpliwość. Pozdrawiam. Do mnie pani dzwoniła dzisiaj. Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Do mnie tez pani dzwonila, zadala dwa pytania i podziekowala. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts