Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Przegladając oferte szkieletów GB V3 zacząłem sie zastanawiać na własne potrzeby nad tym, której firmy GB V3 jest namocniejszy, czyli który wytrzyma najwięcej.

Z tego co sie orientowałem czarnym koniem według większości jest szkielet G&P :

http://asgshop.pl/produkt.php?id=472

Sprawę łożysk pomińmy.

Ale są równierz szkielety Jet Custom(o których w sumie nic nie wiem), Deep Fire, Guarder (ale opinie są jednak na jego temat sceptyczne), King arms i kilka innych.

Czy może ktoś z własnego doświadczenia może wynieśc jakieś spostrzeżenia na temat wytrzymałości i ogólnej pancerności ww szkieletów co pomogło by potomnym w ich wyborze.

Nie chodzi mi o doświadczenia typu "mam GB V3 i na m120 chodzi juz 2 miesiace", tylko z naprawde sporych tuningów ;) .

Edited by ravic
Posted

Też by mi się ta wiedza przydała

Aktualnie mam gb cymy v3 od ponad roku na m120 + od niedawna borek deepfire i przy morderczym rofie nic jeszcze nie trzasło. Mimo wszystko chciałbym wymienić na coś mocniejszego bo zbliża się mocniejszy upg i też nie wiem jaki szkielet wypróbować :(

Posted (edited)

Ja mam właśnie ten szkielet z linka w G36 od marca 2007 przy M130 DF a teraz Guardera. Mogę powiedzieć, że jest on na prawdę pancerny, bo jakby nie patrzeć mam bardzo ciężki spust (robie za wsparcie) i praktycznie strzelam tylko na auto. Póki co wywaliłem od zamontowania tego szkieletu z 70.000 kulek i jak niedawno gun był na serwisie w asgshopie to mi powiedzieli, że szkielet wygląda jak nowy, zero pęknięć itp. Podobnie łożyska nie wymagały wymiany. Mogę go w pełni polecić.

Edited by _Arczi_
  • 5 months later...
Posted

Odgrzewam troche stary temat ale pewnie komus sie przyda.

Stockowy szkielet CA z SLR 105 chodzil najpierw na m160 potem m170 guardera. Wywalone w sumie 40k kulek i dalej smiga.

Strzaly glownie na szybkim singlu choc bywalo ze mnie ponioslo jak kaemy wyzdychaly :twisted:

Pozdrawiam

zylet