adrian - brs Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Witam. Czy ktoś kiedyś może używał kabury (udowej) do mp5 kurz? Wiem, że takowa istnieje, lecz nie wiem niestety gdzie taką dostać... Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 mu mu a 8 dnia Bóg stworzył allegro :wink: http://allegro.pl/item126101568_kabura_udo...g_woodland.html Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted September 13, 2006 Author Report Share Posted September 13, 2006 A szukałem szukałem ale niestety nic nie znalazłem. Tak czy siak dzięki za link, lecz chodzi mi raczej o ładownicę do której zmieszcze normalne mp5k a nie żebym miał je w połowie bez kolby, przedniej rączki i magazunka... no może magazynek przeboleje ale bez rączki ? Wolałbym kabure z której wyjmę mp5k i zacznę strzelać (po włożeniu maga) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Proszę http://asgshop.pl/produkt.php?id=1174 Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Nie jestem pewien czy Kurtz do niej wejdzie. MP7A1 czy M11 nie posiadają przedniego chwytu pionowego, co czyni je "mniejszymi" dla tej kabury. Tyle Percent Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Witam , Nie wiem czy obciążenie MP-5k nie będzie za duże na noge + noszenie broni bez magazynka nie ma sensu jeżeli chcemy sybko jej użyć . Z tego co wiem lepsze są szelki (używał ich kiedyś Johan_JK od Goryli) http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=874 Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted September 13, 2006 Author Report Share Posted September 13, 2006 Masz rację lepiej się przeżucić z kamizelki na szelki + magi na udzie. Tak czy siak dzieki za linki. P.S - Johan nosił mp5k z magazynkiem i z przednim chwytem? Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Witam , Nosił jako boczna broń do snajperki tu masz fotke http://wmasg.pl/projektor.php?typ=ekipa&ek...=72&obrazek=111 Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted September 14, 2006 Author Report Share Posted September 14, 2006 Nie zabardzo pojmuję jak się to zakłada:/ ale mam nadzije że spełni swoją rolę. P.S rozumiem że nie da się taj kabury z mg załozyć na kamizelke? Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted September 14, 2006 Report Share Posted September 14, 2006 Witam , Dlaczegot przecież Johan ma na sobie (Chyba na 99%) szelki nośne BW flektran pod tym kamizelke przeciw odłamkową BW na tym tą kaburę to zakłada się jak normalną kaburę na szelkach wiec powinno grać Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Szukałem, nie znalazłem. Nie ma tu, nie ma w internecie. Jak można wykonać system (nie jestem pewien czy tak to sie nazywa) nośny na udo do MP5K? Tak żeby można było dość szybko go stamtąd wyciągnąć i użyć, bo ma to służyć jako broń boczna. Mile widziane fotki lub linki jeśli ktoś jednak znalazł. Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted January 7, 2007 Author Report Share Posted January 7, 2007 kurz jest za ciężki na udo moim zdaniem. Lepiej zrobić szelki (takie jak na MG). będzie pewniej siedział. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Takiego wynalazku nie widzialem, istnieja jednak oryginalne szelki do noszenia tej zabawki z boku podobnie jak kabury po pacha. Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted January 8, 2007 Author Report Share Posted January 8, 2007 MP5k PDW jako kabura udowa Zwróć uwage na to jak pas się gniecie pod wpływem ciężaru. Chyba się przyjemnie z tym nie biega :lol: Tutaj masz szelki do kurza Z pewnością bardziej wygodne. Sam przypadkiem używałem ;-) i są naprawde wygodne. Niedługo sam będe takie szył/kupował. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Jestem pod wrazeniem, ze cos takiego istnieje. Ciagle sie mozna czegos nowego dowiedziec. Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Moja MP5 w sumie nie ma oryginalnej wagi, nie jest też to wersja PDW. Pokombinuje z tym na udo, bo podobno to bardzo dobry pomysł. A co do szelek zdjecie nie bardzo wiem jak to ma wyglądać założone z zapiętą MP5.... Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 A co do szelek zdjecie nie bardzo wiem jak to ma wyglądać założone z zapiętą MP5.... To proste. Po lewej stronie masz 2 ładownice na magazynki. Po prawej jest taki uchwyt (coś na bazie karabińczyka) do którego przypinasz kurza, natomiast rzeby się nie kołysał na wsyztskie strony jest jeszcze rzep na rączke od kurza. Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Delikatne sprostowanie :) Jest pasek z napą ktory zapinamy (jesli dobrze pamietam) miedzy gniazdem magazynka a kablakiem spustu. W kazdym razie noszenie mp5k na udzie jest chore. Niewygodne, czas dostepu słaby, "zapiecie" ponownie ... tez słabe. Jak tak bardzo chcesz mp5k na bron boczną/szukasz fajnego zawieszenia to kup te szelki. B. fajny patent. Do ASG wystarcza w 100% :) Miałem, niestety, sprzedałem taki zestawik kiedys - wiec wiem co mówie :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Witam Szelki do MP5k założone pod kamizelke a MP5k na kamizelce klik Quote Link to post Share on other sites
Nic Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Może tu wejdzie: http://www.allegro.pl/item154479851_kabura_duza_dpm.html ? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Z magiem chyba nie da rady. Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Do tej kabury nie wejdzie... Ew. mag do tej kieszonki no ale zanim się to wyciągnie to sie zginie 5 razy :P Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Spotkał sie ktoś z takim czymś? Potrzebuje kaburę lub coś innego do mojej MP5 PDW ponieważ moja broń główna lubi czasem zrobic mi kawał i przestaje strzelac chciałem MP5 użyc jako boczniaka:) Najlepiej żeby było by to coś udowego bo jak będzie sobie bezwładnie wisiec na jakimś zawieszeniu to za długo nie pozyje :-F ma ktoś jakieś propozycje na coś takiego? Może troche dziki pomysł ale trzeba sobie jakoś radzic:) Aha zapomniał bym wymontowanie przedniego chwytu oraz kolby nie wchodzi w grę :-P Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Udowo też nie jest to najlepszy pomysł, chyba, że masz duże uda. Poza tym kabura na coś tak ciężkiego musi być podszyta gumą, ew. czymś co uniemożliwi jej przesuwanie. Kiedyś były dostępne w sklepach specjalne szelki przeznaczone dla modeli MP5K. Miały po jednej stronie zaczep dla repliki, część mocującą do paska i opaskę przytrzymującą Kurza w jednym miejscu a z drugiej strony ładownice na magazynki. O takie coś : http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-V5K_cat_Slings Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Na udo rozmiarowo by pasowało bo przymierzałem:) Nad takimi szelkami też myślałem tylko raczej kamizelka przeszkadzała by w ich noszeniu :/ a może ma ktoś jakiś pomysł jak mogło by to wyglądac? Dam wzór do krawcowej żeby coś takiego uszyła :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts