Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

ad .6 o ile mm?

ad7.gdzie go można dostać? czy to ma byc cos takiego jak jest w jg razem z risem?

ad.ad2 jeżeli chce zachować kolor polecacie jakiś konkretny lakier farbę? czy na przykład ktoś próbował stosować podkład do malowania figurek np citadelle lub games workshop i jaki był efekt?

dzieki Ronin

Edited by beertek
  • Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Humbrol czarny mat, tudzież pactra - to z modelarskich. Możesz też próbować zamalować sprayem, choć nie wiem czy akurat citadel będzie trwały - nie używałem, nakładam podkład pędzelkiem 8-) . Malujesz całe okienko, przez co się nie wyróżnia - robiłem tak parę razy przy grawerowaniu znaczka hk.

Edited by fidell

Z pewnością chodzi o to :

W Niebieskiej ramce logo ''HK'' w Starze wiadomo już jest,a w CA tak jak wspominał Fidel trzeba wypełnić logo ''CA'' by była równa powierzchnia i potem grawerka dopiero.

W Czerwonych kółeczkach również oznaczenia których nie ma ani w CA ani w Starze czyli ''Bw'' oraz logo ''bwb''

logohkbp7.jpg

w444.png

Pozdrawiam

Wawix

Z Chwytem transportowym z HKV właśnie nie powinno być problemu.Ale nich wypowie się Wolf bo on posiada oryginalny Chwyt z HKV z tego co wiem.

A Chwyt przedni tak jak mówi ADi.

Pozdrawiam

Wawix

Edited by Wawix

Miałem kiedyś takie łoże i jeśli dobrze pamiętam różnica szerokości była rzędu 4-6mm. Co do rączki z HKV to pasuje idealnie z wyjątkiem otworów. Pierwszy od strony kolby pasuje, kolejny trzeba powiększyć (pilnikiem) o 2 mm w górę, a przedni o 2-3 mm prawa-góra 45°.

Wolf, naprawde warto zainwestowac w te raczke??? Czy jest ona az tak warta tych pieniedzy?? Opcją jest rączka firmy Ares która kosztuje sporo taniej. W związku z tym że Ares= Star to zastanawiam się czy sobie jednak nie odpuścić swojego "chcenia" oryginału. W końcu Ares wygląda jak oryginałc(chociaż niestety nigdy nim nie będzie:) )

Dla lansu można z repliki zrobić choinkę ;-) a dopasowywanie wyglądu do orginału to raczej szczegółowa rekonstrukcja :mrgreen:

Nie znam wyrobu firmy Ares ale HKV Hensolda do Stara porównywać nie można.

Jakość wykonania, materiały oraz sama optyka są zupełnie inne.

Prawdę mówiąc to na potrzeby AS w ogóle takie przyrządy celownicza są moim zdaniem mało potrzebne lub wręcz całkowicie zbędne.

Tak Wolf masz rację ;)

Ale wygląd zewnętrzny HKV Stara jest na prawdę dobry moim zdaniem :ok:

Simon HKV ''Aresa'' a ''Stara'' moim zdaniem się niczym nie różnią w końcu Ares to podwykonawca Stara ;)

Nie widziałem na oczy jedynie mogę przypuszczać ale powinienem mieć racje.

Pozdrawiam

Wawix

Edited by Wawix

Doskonale zdaje sobie sprawę, że nie ma "zastrzeżonego wzoru malowania", jak to ładnie ująłeś. Wydaje mi się to logiczne.

Dlatego też poprosiłem o przykładowe linki, do zdjęć, żeby dowiedzieć się, jakie to Niemieccy żołnierze mają gusta w malowaniu broni.

To, że "na necie jest masa zdjęć", w zupełnie niczym mi nie pomaga, bo przeglądam masę zdjęć, ale nie mogę znaleźć takiego, które można nazwać innym niż "pustynne". A co dopiero kilka/kilkanaście żeby móc je porównać.

Jeśli jeszcze sie nie rozumiemy, to zapraszam na PW.

Proszę tylko o kilka fotek, a tu zaraz awantura wybuchnie :).

Najlepiej niech mod to usunie, coby nie zrobiły się jakies niepotrzebne napięcia...

I na serio, już siedzę parę godzinek przeglądając zdjęcia i niewiele (dwa dobre zdjęcia), oprucz tego "piaskowego" malowania (i błota, ale tego nie liczę;P) znaleść nie mogę . Może mam po prostu pecha i wpadam nie na to co trzeba? Nie wiem.

Malowanie kładzione jest na broń w trakcie misji bojowych - na zwyczajnych szkoleniach się tego nie praktykuje.

Misją typowo bojową jest Afganistan i tam pojawia się malowanie pustynne.

W ostatnim czasie nie ma typowo bojowych misji w "terenach zielonych" (misja w Kongo obejmuje głównie patrolowanie miast), stąd brak fotek malowania "na zielono".

Widać sporo fotek broni w kolorach pustynnych w użyciu w terenie zielonym - znaczy to, że dany operator (w tym jego broń) służyli w Afganistanie.

Jedynym rekonstrukcyjnie wiarygodnym rozwiązaniem jest więc malowanie pustynne. Można wybrać ewentualnie trochę ciemniejsze kolory i wtedy takie malowanie ładnie się komponuje z flecktarnowym mundurem.

Tak więc jeszcze raz:

malowanie = misje bojowe = ostatnio jedynie Afganistan = pustynia = malowanie pustynne ;)

A tu fajny przykład "praktycznej (bo maskuje) rekonstrukcji (bo jest malowanie pustynne):

http://www.abload.de/image.php?img=teamurl2wl93.jpg

(chodzi oczywiście o MP5)

Kolory są na tyle ciemne, że ładnie prezentują się na flecku. Nadal jest to jednak malowanie pustynne, więc zgodne z ideą reko ;).

Ronin