AWR_Ronin Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Fotka nie działa ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Poprawiłem link. Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Jeżeli dobrze widzę, ta G z granatnikiem, to jest to normalne g36? Na dodatek na wszystkich z tych Giet oznaczenia selektora są z wersji eksportowej, czy mi się tylko wydaje? Są tylko trzy rodzaje G36 Pełna- na samym dole i na samej górze k od słowa "kurz"- krótki- czyli ta druga od dołu (chwyt przedni z wersji a1, a szyna mało pasująca BW :)) c od słowa compact- ten trzeci od dołu, nie używana przez BW, najkrótsza z wersji. Ale to pewno już dawno wiesz, więc po co ja to właściwie pisze :)? Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) Ja wiem to wszystko co napisałeś :) W sumie to powinienem się nawet obrazić ;) To G36 z granatnikiem nie jest normalne, bo w normalnej wersji lufa wystaje przed granatnikiem tyle samo co w wersji długiej ze zwykłym gripem (zaprezentowanym na tej samej fotce - ta z drumem). Wersja K to też do końca nie jest, bo na fotkach w moim poście nieco wyżej widać, jak tłumik płomienia zaczyna się jeszcze w gripie. Generalnie jednak odpowiedź mi podsunąłeś - prawdopodobnie jest to jakaś wersja eksportowa, a szczegółów zamówień dla innych armii za specjalnie nie znam. I mija się to z ideą reko BW w każdym calu ;) Edited February 10, 2009 by danyboy Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Co do fotki na samym dole to sam nie wiem co to jest. Lufa trochę dłuższa niż w wersji K ale długa wersja to zdecydowanie nie jest. Nie jestem nawet pewien czy to prawdziwa. Być może to jakiś airsoft, co? ;) Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) Oj, przecież napisałem że nie wiem, po co to właściwie napisałem ;p. Co do tego, że nie są to G36 z BW można być na 100% pewnym. Tłumik wygląda mi na wersję "pełną", nie jest to k, bo jak sam zauważyłeś, wystawałby tylko kawałeczek... Może to tylko złudzenie optyczne, że ta lufa jest za krótka jak na zwykłe g36? Tak swoją drogą, to wersje eksportowe chyba powinny mieć takie same wymiary, jak zwykłe? A może to repliki :D? Ja się poddaje... Zwróćcie uwage na oznaczenia H&K. Ja ich nie widzę... To wskazuje na replikę. A piny? Nie widzę ich cech charakterystycznych... Choć może to przez niską jakość... Jednak wyczuwam replikę... Czy optyka nie powinna mieć takiego charakterystycznego szkiełka? Było o tym na samym początku tematu.. Ale to może znów przez jakość... Nio i magazynek... Ale znowu piksele się rozmazują i nie da się znaleźć tu sprężyny ;(. Strzelam, że to repliki... Może napisz skąd wziąłeś te zdjęcia :)? Edited February 10, 2009 by Ununoctium Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 W ogóle cały ten szpej to chyba Airsoft co? Oznaczenia są Airsoftowe na selektorze ognia xD Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Na moje ostra - no chyba że ktoś się bardzo postarał i zrobił replikę zatrzasku kolby. Wawixie idąc twoim tokiem myślenia producent zamieścił na swojej stronie zdjęcia replik - toż to by było absurdalne. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Nie wiem nie wiem zabijcie mnie ale tak od razu skojarzyłem :twisted: Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Tłumik wygląda mi na wersję "pełną", nie jest to k, bo jak sam zauważyłeś, wystawałby tylko kawałeczek... Może to tylko złudzenie optyczne, że ta lufa jest za krótka jak na zwykłe g36? Może napisz skąd wziąłeś te zdjęcia :)? Złudzenie optyczne to to nie jest. Żeby rozwiać twoje wątpliwości - tak wygląda "prawidłowe długie G36" z granatnikiem: http://shed-o-love.com/images/kraut/72551710.jpg Zdjęcie wzięte stąd: http://mil.tiexue.net/content_175573.html ale nic nie rozumiem, google translator najwięcej złapał z języka japońskiego, ale nic się nie da zrozumieć. Fotkę tej G36 znalazłem jeszcze tu: http://www.gun-world.net/german/hk/ag36/AG36.htm (tu również translator nie pomaga). Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Ununoctium: Widziałęm wersję długą z granatnikiem. I powiem Ci, że zdecydowanie więcej jej wystaje ;) Stąd długa wersja zdecydowanie odpada. Oznaczeń faktycznie nie widać(poza tymi na granatniku) ale to nie musi oznaczać, że ich nie ma ;) Zdjęcie jest kiepskiej jakości. Chwyt pistoletowy w granatniku pod spodem jest pełny. W mojej replice nie jest ;) Jak dla mnie to wersja ostra eksportowa. Zwróćcie uwagę jeszcze na jedną rzecz. Rączkę transportową w wersji C i jej tłumik płomienia :) Wawix: Oznaczenia nie są airsoftowe :P są eksportowe ;) UPDATE: (...) ale nic nie rozumiem, google translator najwięcej złapał z języka japońskiego, ale nic się nie da zrozumieć. (...) Pewnie dlatego, że to chiński kolego ;) Link, który podałeś rozwiewa chyba wątpliwości jakoby to miały być repliki. To fotki z jakiegoś pokazu broni(najprawdopodobniej z 29 lipca 2009 w Koln(tak mówią chińskie napisy), więc to ostre wersje. Swoją drogą fajne fotki tam są. Ale AG36 jakoś dziwnie mi na M`kach wygląda :P Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 A myślałem,że zabłysnę 8-) :-P Jedak jeszcze wiele rzeczy trzeba się nauczyć hehe No fakt moje niektóre powiedzonka są takie bardzo uproszczone aż za bardzo :twisted: Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Pewnie dlatego, że to chiński kolego ;) Wydawało mi się, że sprawdzałem chiński :wink: Quote Link to post Share on other sites
Simon Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Ostatnio ogladajac szkleniowy film HK o G36 na youtube zaintrygowala mnie pewna sprawa. Otoz lektor na filmie stwierdził ze kolba (chodzi o wersje długą G36) ma 24 cm. Natomiast z różnych opisów wyczytałem, że G36 ma wymiar 1000 mm (wersja ostra długa G36). Zmierzyłem swoje G36 i wyszło że: Moja gieta ma 985 mm czyli o jakies 1,5 cm za krotka. Natomiast kolba ma dokladnie 24 cm. Czy ktos moze mi podac dokladne wymiary prawidłowe ostrej G36 ?? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 (edited) Ja wiem,że ma 766 mm na złożonej kolbie a 1000mm mierzy cała replika na otwartej kolbie. Z tego co wiem masz replikę JG ''E'' a tam jest krótsza lufa właśnie o te 1,5 cm ;) Pozdrawiam Wawix Edited February 14, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Simon Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Z tego co wiem masz replikę JG ''E'' a tam jest krótsza lufa właśnie o te 1,5 cm ;) Pozdrawiam Wawix Już niedługo. A poza tym ja pytalem o wersje ostrą. To ile maja repliki to wiem. :) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 (edited) No właśnie ostre wersje mają taką długość ;) '' 766 mm na złożonej kolbie a 1000mm mierzy cała replika na otwartej kolbie.'' To teraz już wiesz dlaczego brakuje ci 1,5 cm :) Mój Star jest odpowiednikiem wymiarów Ostrej wersji ;) Pozdrawiam Wawix Edited February 14, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
GrOm91 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Mam pytanie , gdzie można kupić G36 firmy Star ?? jeśli było takie pytanie to przepraszam :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Kiedyś już było, ale trudno. Repliki G36 firmy Star nie miał do niedawna żaden polski sklep w ofercie. Wątpie, aby w ostatnim czasie coś się w tym temacie zmieniło. Koledzy kupując repliki Stara, zamawiali je bezpośrednio z zagranicy. Informacje znajdziesz : http://wmasg.pl/forum/index.php?showforum=131 Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Obecnie Stary występują pod marką Ares. Do kupienia np. na WGC czy gunnersarisoft. Niestety trzeba polować bo w zeszłym tygodniu się pojawiła dostawa i bardzo szybko zmieniła się na "out of stock". Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Mnie się trafił Nowy G36 Star na Allegro przypadkiem :-P Na WGC są dostępne repliki ''Stara'' oraz ''Aresa'' z tego co wiem Ares jest podwykonawcą Stara,a od niedawna wpuścił na rynek repliki G36 pod swoim szyldem ale nie przewiduję zasadniczej różnicy między Staram a Aresem ;-) Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Star jest "Discontinued". Można już zamawiać tylko Aresy. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Fakt. Na gunnerairsoft był dostępny jeszcze Tydzień temu kumpel chciał kupić ale po 2 dniach znowu było nie dostępne więc chyba 2 sztuki mieli xD http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...39fddfda739e4ca Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...39fddfda739e4ca Jak dojdzie to walnę jakąś małą reckę ze zdjęciami ;) Quote Link to post Share on other sites
kijek1 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 (edited) Co do tego dziwnego g36k, które nie jest "do końca" ani długim g36 ani g36k. Jest to g36kv z granatnikiem i była robiona na eksport dla Norwegów, Litwinów (g36kv2) i m.in. dla naszej Formozy(g36kv). Gienia ze zdjęcia ma HKV co obecnie zostało zastąpione szyną KSK i kolba teleskopową z poduszką tutaj zdjęcie z wiki: zdjęcie Edited February 17, 2009 by kijek1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts