Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Powinienneś mieś w instrukcji pokazane, jak się wyciąga lufę.

Odkręcasz 2 śróbki trzymające komorę hopa, ściągasz komorę z lufy delikatnie, acz zdecydowanie, zakładasz gumkę prosto na lufę i zakładasz komorę.

Ewentualnie zamiast ściągać komorę możesz pokręcić nią, ale możesz uszkodzić gumkę lub jeszcze bardziej ją wykrzywić.

Ja wymieniłem sprężynę na M110 , łożyska na metelowe G&P , głowicę cylindra na G&P i właśnie preckę. Zasięg wzrósł , mam 382 fps (przynajmniej tyle było na początku :)) , celność także się poprawiła , a zarazem nie muszę się martwić , że coś mi , mówiąc kolokwialnie , piardnie...

Oczywiście zawsze się coś może zdarzyć (ostatnio rozszczelniła mi się głowica cylindra:) , ale mówią na mnie "ręce które leczą" , bo już niejeden karabin zniszczyłem :)) , ale zasadniczo nie powinieneś się obawiać.

Niedługo mam zamiar przedłużyć lufę (H-bar! :twisted: :twisted: ) , wstawić bore-up'a , sprężynę m120-m130 , może wzmocniony GB i zębatki CA. Powinno dać jakieś 430-450 fps.

• 2 weeks later...

Zależy. Strzelasz na semi czy na auto? Jak długo użytkowany jest ten szkielet? Czy jest zużyty? Itp. Oczywiście może się zdarzyć , że jeden szkielet pęknie przy m110 , a drugi wytrzyma m130 , chociaż przy TM aż takich różnic za często nie ma.

Marui ? Ja polecę od siebie tuning wykonywany przez Capri ASG , ECO, na podzespołach Prometheusa. Mam już 2 miesiące i śmiga pięknie, zasięg bardzo się poprawił. No i do tego zamontowałem preckę. Całośc na m110, czyli bez wymiany zębatek i znacznej części gearboxa. Bo przy M120 to już masz zabawy ... cylinder, tłok, obie głowice, prowadnica, spring, zębatki wzmacniane, i w zależności od gearboxa, nowy szkielet ( gb v.3 wytrzymuje M120 przykładowo).