granat91 Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Witam. Mam problem jak każdy na tym forum :uśmiech: kulki skręcają mi w lewo. Czasami jest to przydatne. Np. gdy ktoś jest za drzewem, ale asg to realistyczne pole walki. Czy może to być wina gumki HU? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Gumka najprawdopodobniej jest przesunięta w lewo. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 czyli mogę ją przesunąć? nie muszę kupować nowej? I jeszcze jedno jak sie do niej dostać? nie lubię grzebać w aug'u dla frajdy (boje się zę rozwale). Mam go od 2 miesięcy i nie miałem okazji go naprawiać Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Powinienneś mieś w instrukcji pokazane, jak się wyciąga lufę. Odkręcasz 2 śróbki trzymające komorę hopa, ściągasz komorę z lufy delikatnie, acz zdecydowanie, zakładasz gumkę prosto na lufę i zakładasz komorę. Ewentualnie zamiast ściągać komorę możesz pokręcić nią, ale możesz uszkodzić gumkę lub jeszcze bardziej ją wykrzywić. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 dzięki za pomoc. A jaką precke można zamontować do aug'a? czy jest jakas roznica w połączeniu? Mam metalowa komore hop-up Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 (edited) >>Systema<< będzie dobra. Wkłada się ją tak samo jak stockową. Edited May 25, 2008 by sledz Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 26, 2008 Author Report Share Posted May 26, 2008 OK. dzięki Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 28, 2008 Author Report Share Posted May 28, 2008 chciałbym poddać mojego kochanego aug'a tiuningowi. Wszystko jest oryginalne (od nowości) poza komorą hop-up(metalowa). Co można wymienić, żeby zyskać celność, fps nietracąc na żywotności firmy TM. Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Ja wymieniłem sprężynę na M110 , łożyska na metelowe G&P , głowicę cylindra na G&P i właśnie preckę. Zasięg wzrósł , mam 382 fps (przynajmniej tyle było na początku :)) , celność także się poprawiła , a zarazem nie muszę się martwić , że coś mi , mówiąc kolokwialnie , piardnie... Oczywiście zawsze się coś może zdarzyć (ostatnio rozszczelniła mi się głowica cylindra:) , ale mówią na mnie "ręce które leczą" , bo już niejeden karabin zniszczyłem :)) , ale zasadniczo nie powinieneś się obawiać. Niedługo mam zamiar przedłużyć lufę (H-bar! :twisted: :twisted: ) , wstawić bore-up'a , sprężynę m120-m130 , może wzmocniony GB i zębatki CA. Powinno dać jakieś 430-450 fps. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 A co to jest bore'up? Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 To układ sprężający powietrze w twojej replice. Dziwie się Ci chcesz robić tuning a nie wiesz z czego replika się składa. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 31, 2008 Author Report Share Posted May 31, 2008 gdybym wiedział to bym nie robił tematu :-) Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 (edited) Jaką max. spreżyne wytrzyma standardowy gearbox? Edited June 2, 2008 by granat91 Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Co to znaczy standardowy gearbox? gearbox gearboxowi nie równy, czy może ci chodzi o szkielet garboxa? Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 o szkielet TM standardowy w aug'u. słyszałem że jak zamontuje m130 to mi peknie. i jak możecie to napiszcie ogółem co do wytrzymałości fabrycznych części aug'a Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted June 3, 2008 Author Report Share Posted June 3, 2008 Zastanawiam się nad kupnem zestawu http://asgshop.pl/produkt.php?id=1823 proszę o opinie? Czy trzeba zmieniać standardowy silnik Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted June 5, 2008 Author Report Share Posted June 5, 2008 I czy trzeba zmienić szkielet GB? chce zamontować sprężyne m120 lub m130 Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Zależy. Strzelasz na semi czy na auto? Jak długo użytkowany jest ten szkielet? Czy jest zużyty? Itp. Oczywiście może się zdarzyć , że jeden szkielet pęknie przy m110 , a drugi wytrzyma m130 , chociaż przy TM aż takich różnic za często nie ma. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 (edited) mozna powiedziec ze jest zużyty a co do strzelania to wale często auto. A co do tuningu to zainteresowala mnie inna wersja http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1586 dokupiłbym zębatki. Jakie są dobre i w miarę tanie? i co ze szkieletem przy M100 Edited June 15, 2008 by granat91 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Polecam lekturę działu Upgrade i tuning, tam się dowiesz wszystkiego na temat tuningu swojej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Marui ? Ja polecę od siebie tuning wykonywany przez Capri ASG , ECO, na podzespołach Prometheusa. Mam już 2 miesiące i śmiga pięknie, zasięg bardzo się poprawił. No i do tego zamontowałem preckę. Całośc na m110, czyli bez wymiany zębatek i znacznej części gearboxa. Bo przy M120 to już masz zabawy ... cylinder, tłok, obie głowice, prowadnica, spring, zębatki wzmacniane, i w zależności od gearboxa, nowy szkielet ( gb v.3 wytrzymuje M120 przykładowo). Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted June 20, 2008 Author Report Share Posted June 20, 2008 ok. dzieki wam za pomoc. coś wykombinuje Quote Link to post Share on other sites
Miki_ck Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Ja zrobiłem u siebie level III z asgshopu i jest już ok ale w AUG-u CA. Zdecydowanie polecam i masz gwarancje na tuning Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts