Ratoll Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Prowadnica v3 nie pasuje na 100%. Wydaje mi się, że prowadnica v2 będzie idealnie pasowała, nie mam jak sprawdzić. Daj znać, jeśli przymierzysz. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Swoją drogą nadal zastanawiam się czy nie wziąć jednak precki SRC 6.03 . Ale nie jestem pewien , ponieważ część ludzi pisze , że sprawują się nadzwyczaj dobrze a część , że są po prostu koszmarne ... Miał ktoś z was do czynienia z tą lufą ? http://www.taiwangun.com/shop,show,130 Jest o 30 zł tańsza od systemy i z tego co obserwuję sprzedaje się dosyć dobrze , ponieważ dosyć często jej brakuje ... Oczywiście wiem że co systema to systema , ale te 0.01 mm robi różnicę .. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Bierz Systemę. Tu chodzi o jakość wykonania a nie o te mm. Systema jest na 100% lepsza. Jak chcesz 6.03 to bierz Prometheus. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Dobra to teraz z odrobinę innej beczki . Co myślicie o tym ?? http://www.taiwangun.com/shop,show,921 Chciałbym , żeby broń miała fajny dźwięk wystrzału , ale zastanawiam się ,czy aluminiowa głowica nie zniszczy mi szybko cylindra [ w końcu normalnie to guma uderza a tutaj samo aluminium ... ] . PS : W poniedziałek oddaję broń do wymiany tych części :P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 What?? Głowica zniszczy cylinder? Paliłeś coś, też to chcę?! :D Co najwyżej będą większe naprężenia na GB i szybciej Ci sypnie. Jakiego masz springa? Przy M130 będzie większe prawdopodobieństwo, że szybciej Ci pęknie GB, chociaż to loteria. Będzie głośniejszy dźwięk wystrzału, taki hmm bardziej metaliczny. Quote Link to post Share on other sites
Zacny_John Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Nie ma co wstawiać preclify, bo przy tej długości nie bedzie robiła dużej różnicy. Ja postawiłem na rof na stockowym GB - batka w orinale sie "nadaje" na rezerwe, więc mały firefox i naprawde widać różnice. Tylko że nie można używać dłuższych, tzn zmieści sie dłużcza (9.6), ale nie można składac kolby. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Znaczy się masz elektrykę podpiętą oryginalnie pod front czy przepinałeś do kolby ? W sumie to " przy tej długości lufy " znaczy się lufa jest tu nieco krótsza od tej w kałachu [chyba o 2 cm ] . Zdaje mi się jednak , że preclufa daje i to sporo , chodzi tutaj bardziej o mniejszy rozrzut a nie większą moc :P Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Ja mam preckę 455mm, dochodzi gdzieś do połowy tłumika płomienia. Okleiłem jej koniec czarną taśmą, aby nie rzucała się w oczy. Co do baterii używam Stick'a Li-po 1600mAh 11,1V. Ogólnie używanie NiMh do AEG'ów uważam za niepoważne. NiCd już są nieporównywalnie lepsze, ale coraz trudniej dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 No dobra dzisiaj oddałem moją 89 do taiwangunu [ nie pytajcie dla czego nie zrobiłem tego w poniedziałek jak mówiłem ... ] . Do wymiany polazły : Preclufa Systemy 6.04 455mm Gumka Systemy czarna Dystansery HU Sprężyna 120% Mad Onion Następnie dogadałem się z serwisantem , żeby sprawdził czy podejdzie mi tam łożyskowana prowadnica sprężyny od v2 , jak nie podejdzie to zamiast tego wymieni mi głowicę tłoka :] Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Łożyskowana głowica tłoka jest stockowo. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Chmmm w takim razie co wybrać jakby się nie dało wstawić tej prowadnicy ? [ coś w tej samej cenie , ale nie na siłę bo jeszcze i tak nie zapłaciłem ] Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Trudno powiedzieć. Wymienisz prowadnicę, to i tak nie zauważysz różnicy w działaniu repliki. Tylko teoretycznie "wydłużysz żywotność" itp. Ja bym olał, skoro już głowica tłoka łożyskuje. Jak wcześniej napisałem, pękł mi pierwszy ząb tłoka. Może ci się to samo przytrafić. Może nie. Może warto tłok lepszy wstawić. Głowicę tłoka też możesz lepszą kupić. I także w tym przypadku masz dużą szansę nigdy się nie dowiedzieć, czy wydatek tych kilkudziesięciu złotych miał jakikolwiek sens. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 To od zawsze było wiadomo . Czasami złościmy się że kupiliśmy coś i to cuś nic nie robi , ale tak na prawdę gdyby nie to małe coś , to całość polazła by się grzać :P Chciałbym tam wstawić tą łożyskowaną prowadnicę , bo sprężynę wymieniłem na 120% . Tłok metalowy kosztuje 39 zł [ niestety metalowe jedynie zęby ] Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Dzisiaj odebrałem replikę z krakmana [ po równych 2 tygodniach .. ] Wymienione zostały tylko : Gumka + Precka Systemy . Dowiedziałem się , że GB jest za słabe , aby wymienić sprężynę na jakąkolwiek mocniejszą . Teraz ma mierzone 344 fps Co jeszcze by zrobić , żeby polepszyć osiągi ?? Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Polecam sprężynę M130. Gearbox jest niesamowicie mocny jak na stockowy chiński. Ma do tego ściskającą go od góry stalową szynę. Oczywiście, na M130 może ci pęknąć zarówno nigdy, jak i po 3 strzełach. I teraz może ci nawalić. Kto wie. U mnie już poszło kilka tysięcy kulek w takiej konfiguracji. Podejrzewam, że serwis poprostu lęka się zaryzykować tuning tego GB, ponieważ jeśli coś strzeli, to nie będą mieli części do naprawy, i będą musieli albo oddać kasę, albo poświęcić drugi taki sam karabin .. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Chmmm , ciekawe . Sam się zastanawiałem dla czego właściwie nie chcą wkładać tej sprężyny . Pytanie , jakiej firmy sprężynę masz założoną ?? Myślę , że założę tą 120% [ znów brak mojej ukochanej broni przez 2 tygodnie ;( ] Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 M130 King Arms. Daje to prawie 430fps na precce i gumce systemy. ps. gumka nieciekawie siedzi na lufie i w komorze, muszę nad tym posiedzieć, może jeszcze coś się polepszy. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Chmmm w takim razie myślę , że jak tam wstawię 120% Mad Oniona no to nie powinno mi się nic stać . Następnym razem jak będę w taiwangunie to kupie ją sobie i sam zamontuje [ nie chce mi się czekać 2 tygodni na robotę , którą można wykonać w 2 godziny ... ] Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Broń była już na 2 swojej strzelaninie więc teraz opiszę co i jak . Wymienione zostały jedynie Precka i Guma przypominam . Strzelanina 1 : Broń ma lepszy zasięg, lepsze skupienie ale dystans nawet na podkręconym na maxa HU nie działa . Strzela dobrze , żadnych zacinek , zawsze trafia w ten sam punkt [ bez przesady ale na dystansie 10 metrów rozrzut wynosi około 5 cm ] . Wróciłem do domu średnio zadowolony i rozłożyłem karabinek . Okazało się , że ludzie z krakmana przetrzymując mój karabinek przez 2 tygodnie nie potrafili nawet poprawnie założyć precki i gumki . Mieli mi dołożyć w "gratisie " lepszy dystanser , jednak po rozebraniu okazało się , że nie dość , że dystanser nie został zmieniony , to nawet go tam nie było [ za to pozytywnie zaskoczyli mnie , dodając metalowy pierścień uszczelniający ] . Dorobiłem dystanser ze starej izolacji od kabla . Całość zajęła mi 40 minut . Strzelanina 2 : Karabinek chodzi o niebo lepiej . Zasięg znacznie wzrósł [ co tu porównywać karabinek z hu a bez ... ] . Stracił odrobinę na celności , ale zasięg wynosi teraz ok 45m [ skuteczny ] . Wszystko dobrze działa , zero zacinek . W planach : Musze kupić sprężynę 120 i Dystanser porządny . Pytanie na dzisiaj : Opłaca się wymieniać stockowe łożyska GB na metalowe ?? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Łożyska się opłaca jak najbardziej. Zwiększy Ci się kultura pracy jak i wytrzymałość. Do M120 najlepiej kulkowe potem ślizgi. Chociaż ja przy M140 używam kulki :-F [HK w sygnaturze] Weź kulkowe. Dystanser H, rozumiem do kupienia? ;-) A teflon fix zrobiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Innych dystanserów w krakmanie nie mają :P Teflon fixa nie ma po co robić , bo całość układu jest idelanie szczelna [ Precka systemy , guma systemy , pierścień uszczelniający , dobra komora HU] , więc nie będę tam niepotrzebnie pchał śmieci :P Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Kupiłem dzisiaj springa 120 systemy i dystanserki [ swoją drogą cusik małe się wydają :P ] . Teraz siedzę nad moim type 89 i klnę , bo nie wiem jak wyjąć GB ! Rozłożone jest już praktycznie wszystko , został jedynie uchwyt pistoletowy , jakby przyklejony do GB ! Ktoś coś poradzi ?? Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Najlepiej by było odkręcić ten chwyt :) Wyjmij silnik, pod nim są 4 śruby wchodzące w gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Wczoraj uporałem się z tą sprężyną . Jest ona sporo dłuższa od stockowej i przy wkładaniu gięła się niemiłosiernie ale opanowałem potwora . Wszystko już złożone i hula . Moje obserwacje : Rof zmniejszył się widocznie Moc duuuużo większa . Rada na dzisiaj : Zamiast wydawać 130 zł na preclufę , lepiej jest wydać je na części do GB :] Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Teraz siedzę nad moim type 89 i klnę , bo nie wiem jak wyjąć GBe Zrymowało się :F Tak tylko jak Ci pójdzie GB to będziesz miał. Ja tuning zaczynam od gumki, lufy. Potem GB. PS: Jaka szyna pasuje do tego? Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts