penio151 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 To już drugi skok cen, który zaobserwowałem...przerzucam się na procę. Problem w tym, że mój aktualny zawód jest związany z Ersoftem i nie jest to dla mnie dobra nowina. Teraz ciekawi mnie czy to skok punktowy czy obejmie i inne artykuły. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Zbyt prędko nie minie, o ile nie będzie gorzej, więc szykujcie się na większy kryzys :D kupować puki tanio! Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Zanim wszystko poupada lub też mocno dostanie po tyłkach to ssą z klienta jak najwięcej... BTW. Mam nadzieję ,że wszystkie ceny wrócą jak najszybciej do normy... Bo jak na razie cena zgina z radości, i do tego ta "promocja" P.S. Przypomniała mi się Francja kiedy to towar nie będący w promocji nie schodził w ogóle. A po daniu ceny powiedzmy 300$ większej i dodaniu tabliczki promocja zeszły wszystkie egzemplarze... (cóż kłaniają się francuzcy milionerzy kiedy ponad 50%publiczności stawiało ,że to słońce krąży wokół ziemi... :wink: ) Jak widać Polska coraz widoczniej staje się zachodnim państwem. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Witam Potrzebuję doradztwa i proszę o pomoc. Chciałbym kupić sr25 tylko nie wiem którego wybrać Ca czy PJ bo przy cenie ponad 2 koła za gp tą markę pomijam. Nie planuję wzmacniać repliki powyżej 450 fps w przyszłości a obecnie zatrzymam się przy 400 fps. ( słabsza sprężyna do pj). W przypadku pj wstawiam - gumkę, komorę i preckę. - ca - precka, gumka, srężyna Co w takim przypadku się bardziej opłaca albo inaczej co w takiej konfiguracji bedzie miało większą powtarzalność strzału i lepszy zasięg Dięki za podpowiedź Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Wg mnie bardziej warto P&J. W stocku - 470 FPS, które Cię zadowala z tego co widzę. Kupujesz preckę, komorę i gumkę i jeśli nie razi Cię głośny dźwięk GB, to masz bardzo dobrą replikę, z zasięgiem skutecznym około 60 metrów. Za całość dajesz 1200 zł. W przypadku CA, które nie wiem ile posłuży po zwykłej zmianie sprężyny (zamiast pełnego tuningu). W każdym bądź razie za to samo wychodzi Ci ponad 1800 złotych, a do tego dolicz baterię i ładowarkę, czyli w sumie masz około 2000 złotych za te same osiągi. 800 złotych różnicy nie jest wg mnie adekwatne do zalet płynących z posiadania CA. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 jeszcze jedno , plauję sobie dokupić zapasowego gearbox aby na milsimie nie obudzić się z ręką w nocniku a drugiej repliki nie będzie chciało mi się nosić - czy gb od gp będzie pasował. O co chodzi z tłumikami , tzn z zawirowaniami kulki itd, bo coś takiego pisaliście w temacie pj - jeżeli lufa precyzyjna dochodzi do konca tłumika to jakie znaczenie ma rodzaj materiału tłumiącego w tłumiku ( poza ewentualnie wątpliwym efektem tłumienia ) ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Jeśli mi dobrze wiadomo, to GB GnP pasuje po przeróbkach drobnych. Jeśli masz przedłużoną lufę (650mm, choć u mnie w 590mm też nie ma różnicy), to nie musisz przejmować się zawirowaniami, gdyż nie będą występować. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 thx za info , to chyba zapodam tego pj ( choć ta głośna praca trochę zastanawia) z drguiej srony miałem m249 pj i jedyne co padło po 10 miesiącach to sprężyna , poza tym śmigał aż miło tepiej niż nie jedna firmowa m;ka :) . Nowe m16 gp padło na drugiej strzelance ( tłok ) :) http://www.taiwangun.com/shop,show,881 ta komora jest ok ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Jeśli chcesz zmienić komorę, to zrób to na tą: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 Jest w tej samej cenie, a deklasuje rywali. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Nie wiem jak można tak beszcześcić replikę wstawiając tłumik tylko po to by fajnie wyglądało i zasłaniało wystającą lufę :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Jeśli chodzi Ci o PJ25 to dlatego, że ten tłumik to można sobie o kant dupy rozbić. On prawie nie działa. Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 jakie magi najlepiej współpracują z pj25 , zależy mi na low tylko nie jestem pewien czy g&g dobrze będą podawały. Może lepszym wyborem będą midy od G&P albo CA ? czy cylinder w tej replice pociągnie lufę długości 70 cm ? wiem że jest to do zrobienia tylko koszt takiej operacji będzie około 300 zeta. W jakim stopniu wydłużenie lufy z 65 do 70cm może poprawić zasięg lub skuteczność trafień ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 W jakim stopniu wydłużenie lufy z 65 do 70cm może poprawić zasięg lub skuteczność trafień ? W tak niewielkim, że wg mnie w tej replice nie warto w to inwestować. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 jakie magi najlepiej współpracują z pj25 , zależy mi na low tylko nie jestem pewien czy g&g dobrze będą podawały. Może lepszym wyborem będą midy od G&P albo CA ? Nie wiem jak z markowymi, ale PJ są niezłe, tyle, że tylko hajkapy. Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Gdzie do snajperki hi-cap :wink: Chyba obiło mi się o uszy że magi od G&G są kompatybilne co do CA też nie jestem pewien..... Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Czytać.... o magach było pisane tyle razy, że nie chce mi się kolejny raz tego powtarzać. Feder, sorry, ale większość ludzi którzy wstawiają tłumiki robią to dla wygladu bądź właśnie zasłonięcia dłuższej lufy. Jeżeli chcesz cichego AEG-a wyciszasz GB a nie odgłos strzału (lub kupujesz p90 od TM :D) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 W jakim stopniu wydłużenie lufy z 65 do 70cm może poprawić zasięg lub skuteczność trafień ? W małym za to spadają FPS , koledze z SR G&P spadło z 630 na 580 . Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Wpadłem na genialny pomysł! Czy w PJ/SR-25 dało by radę wymienić tylko to coś o nazwie lufa zewnętrzna? Zostawiając front grip? :D Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Feder...kup wreszcie SR, a odpowiedzi znajdą się same, albo kup SPR twoje problemy znikną :) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Oj SR-25 kupię za niedługo tylko kolega dostanie wypłatę :) Szpej itd... A SPR nie chcę bo nie ma wydłużonego gb. Pytam się tylko czy do tego mrocznego cholerstwa będzie pasować ta lufa zewnętrzna. Chcę wiedzieć co kupuję :) Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Feder91 nie pisz tu już nic, proszę. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Odpowiadam na pytanie, z kolei ty robisz ot. Pozdrawiam. P.S. Będę pisał tam gdzie będzie mi się podobało. Bo od tego to forum jest. A największy ot robi się przez takich jak ty -czepiających się do kogoś o byle co, byle by się przyczepić. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Witam Kupiłem sr'kę pierwsze przestrzelenie w terenie i wieeeelkie rozczarowanie. Rozczarowanie wynika z osiągniętego zasięgu 42-45 m ( zmniejszyłem moc do 400fps) mimo to lepszy zasięg miałem w m16 gp. Tor lotu niby precyzyjny ale niczym nie różniący się od poprzedniej m'ki. Strzelałem na kulkach 0,25 . Zasięg przychodzi z wielkimi bulami, końcówka lotu jest już o torze opadającym a jeżeli podkrecę hopa to automatycznie kulki w kosmos lecą. Dodam że wymieniłem : - chwyt - komorę na najlepszą polecaną - gumkę - preckę na 6,02 długości 590 mm da się coś z tym zrobić czy przy mocy 400 fps i włożeniu wyżej wymienionych części nic więcej nie wyciągnę ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 1. Masz na pewno wszystko dobrze pozakładane? 2. Jakich kulek używasz? 3. Spróbuj ponowić strzelanie ze zdjętym tłumikiem. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Sprawdź jeszcze raz, ja strzelałem z 0.28g i ten zasięg miałem zapewniony przy ograniczonym dystanserze. Luthorhuss nie martw się, czasem 50m nie jest równe drugim 50m :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts