LogaN Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 A sam grzebales w bebechach czy serwis?czy u Ciebie jest problem z glosna praca czy pokombinowales troche i jak z batka w tej konfiguracji-dokupywales nowa czy stock? W bebechach grzebałem z pomocą kumpla, obyło się więc bez serwisu. SR pracuje głośno, nie robiłem nic w celu zmniejszenia tego hałasu. Stockowa bateria wystarcza na wystrzelenie około 2000 kulek przy tej konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
laskim Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 jeśli bedzie 500 to bede bardzo zadowolony. Jutro jade na chrono i kupic jakies bb bo wszystkie dzis poszly rano na testy ale niestety 0,25 tak jak myslalem lataly jak chcialy Quote Link to post Share on other sites
laskim Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Wynik na chrono od 490 do 498 fps. Do 500 zabrakło niewiele ;) Zasięg podobnie jak u Bajecznego przypuszczam, dokładnie nie mierzyłem ale kuleczka leci naprawde daleko (g&g0,28) Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Czy do body od PJ 25 będzie pasował ten Gearbox? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1488 Generalnie chcę zrobić para snajpę o mocy 550+ FPS z lufą 650mm lub 705 Pytam się bo nie wiem czy warto brać SR25 od Classica jak i tak wszystkie bebechy pójdą się rypać. Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 To wyjdzie kolo 2000 zl za giwerke i tuning (plus lufa itp) wiec zoonk wg mnie ale kazdy lubi to co lubi Skoro wypinasz bebechy to i korpus moze byc od pj i taniej o 600 zl bedzie a jak poczytasz ten temat to zobaczysz ze i bez wydawania prawie 600 zl na nowy geeer uzyskasz podobne wyniki do zalozonych Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Generalnie chodzi mi o to że przy sprężynie M160 M170 Gearbox wytrzymał... Korpus PJ, CA, GP dla mnie jeden **** byle by w tym PJ w razie czego pasował Gearbox CA albo G&P. Znajdę chwilę czasu to przejrzę cały ten temat. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Przed weekendem wrócił mój sprzęt zprzegladu ( od kumpla ). Obecnie jest wypodkładkowany i nasmarowany , jak chodził gośno tak chodzi. Wcześniej pisałem że po złożeniu gera zrobiły się problemy - okazało się że nowy silnik guardera ma wadę i czasem blokuje się pod obciążeniem. Obecnie jadę na sprężynie m120, komorze KA, precka 65cm/6,03 madbula. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić na chrono ale raczej coś około 400-410 fps będzie. Osiągi - całkowity zasięg około 80m Celność - dystans 60 m - cel drzewo średnicy 40 cm i na nim karton wielkości a4. Oddałem 4X po 50 strzałów - wynik średni - 5 trafień w karton, 30 w drzewo , pozostałe mijału konar w odległości max 10-15cm Test na kulkach G&G 0,28. Dla porównania jeden magazynekna 0,3 blastery wynik podobny,jedno trafienie więcej w karton. Strzelałem lekko pod wiatr więc może być lekkie przekłamanie w wyniku. Da się w jakiś sosób poprawić skupienie nie wzmacniając mocy? Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Witam, Z braku zajęcia postanowiłem skrócić magazynek od sr jak to tylko możliwe.Magazynek mieści 90kulek, dalej działa na zasadach hicupa.Po modzie nic nie lata w gnieździe,mag podaje wszystko w każdym trybie. Jeśli zajdzie potrzeba wrzuce fotki całości. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 (edited) Z tym całkowitym to pojechałeś :D Ale taki wynik na 60 m to już coś muszę powiedzieć, zwłaszcza że obniżyłeś moc. Silnik niepotrzebnie wymieniałeś, już kilka osób pisało, że stockowy jest potężny i ja się tego będe trzymać. Jestem zawiedziony, że wypodkładkowanie nic nie dało, że nadal ryczy. U mnie zmiana chwytu także nic nie dała, więc nie wiem co z tym bublem zrobić już :( Ciekawa opcja z tym magazynkiem, mógłbyś wrzucić więcej fotek ze środka jak to zrobiłeś? Edited March 10, 2009 by blaszko Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Ktoś już próbował puszczać rozruch bez tłoka i sprężyny? Wtedy najłatwiej wyeliminować przyczynę. Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Ciekawa opcja z tym magazynkiem, mógłbyś wrzucić więcej fotek ze środka jak to zrobiłeś? Niestety zdjęć środka nie posiadam, bo wymagał wklejenia na stałe. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 @penio: co masz na myśli? Wyciągnąć tłok, sprężynę i puścić same zębatki? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 W ten sposób sprawdza się dobre wypodkładkowanie, wyciągasz tłok i sprężynę, składasz do kupy GB, podłączasz baterie i oddajesz strzały. W ten sposób nie ma uderzenia tłoka tylko słyszysz sam ruch zębatek, w ten sposób można też dobrze ustawić silnik, choć to walka z wiatrakami w przypadku V.2 Quote Link to post Share on other sites
dragon_bp Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 SR'ka wróciła z serwisu, moc około 530fps a zasięg jak był 50m tak jest 50m (celnego). A tak chciałem wycisnąć z niej te 60 metrów. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 z tym całkowitym może i pojechałem ale nie jest określony na podstawie kroków ale faktycznie zmierzony. Specjalnie zabrałem długą miarę do lasu i tak wyszło. Oczywiście jest to całkowity zasięg i o trafieniu czegokolwiek na takim dystansie nie ma co marzyć. Max na jaki warto strzelac to w moim przypadku to 60-65 m . Czy zmiana lufy na bardziej markową może coś jeszcze poprawić w skupieniu ? Silnik postanowiłem zmienić bo miałem nadzieję że w połączeniu z nową zębatką pomoże wyeliminować głośną prace gb. Quote Link to post Share on other sites
Furion3 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Ja stosuje rozruch gera bez springa i tloka ale i bez silnika-latwiejszy i szybszy sposob. Wkladasz zebatki w szkielet , skrecasz to wszystko i palcem poprzez luke w gerze popychasz zebatki-jesli sie tocza baz oporow jest ok ale jesli nie ruszaja lub z trudem sie obracaja jest zonk i trzba to poprawic podkladkujac inaczej (nie musisz wkrecac wszystkich srubek a wystarcza te woklo zebatek) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ok! Jako ,że obiecałem po kupnie gb od G&P (v.2 long od SR-25 rzecz jasna) powiedzieć co i jak tak więc: Doszedł do mnie Silnik PJ oraz GB G&P. Z podnieceniem zacząłem montować to wszystko. Po założeniu niestety nie działa selektor ognia. nie mam opcji single. A jeżeli uda mi się wogóle odblokować spust (co zależy od farta) to mam opcję tylko i wyłącznie auto-tak właśnie na opcji single! Wyobraźmy sobie że siedzi tam sprężyna m170/wyższa... i pociągamy za spust i nagle leci seria :poddanie: mimo jednych z najmocniejszych zębatek na rynku może coś się szybko posypać ;/ Będę pracował nad tym z kolegą i zobaczymy co da się zrobić. Tym czasem stwierdzam ,że nie mieszajmy markowych części z chińszczyzną bo kończy się to dla nas wyrzuceniem pieniędzy w błoto albo dostosowywaniem części do danej repliki ;/ Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ja co prawda nie mam zamiaru kupić SR-25, a M16 ale w tym temacie na początku ktoś pisał, że na stockowej SR-25(stara wersja- 430fps) po wymianie komory na Guardera osiągnął bodajże coś ok. 470-480 nie pamiętam dokładnie. Ktoś jeszcze ma takie doświadczenia i mógłby to potwierdzić? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Z precką prometheusa 455 i komorą Elementa mam 395-410 fps na kulkach 0,25, nie wiem jak było by na 0,2 bo takich nie miałem aktualnie. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Info po wstawieniu gb na nowo otrzymacie dopiero w piątek. Na razie leży i czeka, spotkam się z kolegą w pt to będziemy zakładać... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 na początku ktoś pisał, że na stockowej SR-25(stara wersja- 430fps) po wymianie komory na Guardera osiągnął bodajże coś ok. 470-480 nie pamiętam dokładnie Prawdopodobnie o mnie chodzi. Na Guardera to wymieniłem sprężynę. Komorę wymieniłem na KA i z 410 FPS podskoczyło do 480 FPS na 0.2 . Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 (edited) Dobrze, tak na serio: jak sprawdza się ta komora elementa? Bo niby sobie chwalicie itd... ale może jednak ma jakieś wady czy coś? Ponieważ nie chcę wywalać 55pln w błoto... rozumiem ,że karabin wyborowy wykreśla się z oszczędnie, ale jednak jest dużo możliwych sposobów na alternatywe. Edited March 12, 2009 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 penio151 juz moge odpowiedziec na twoje pytanie. Mam wsadzoną komorę guardera. Wcześniej pisał, że po wymianie właśnie na tą komorę i do tego lufa prec. i gumka Guardera miał ok. 480fps. Robił ktoś tak jeszcze? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 (edited) Wsadziłem komorę KA, silikon Systemy i precę Guardera 650mm - na chrono Guarder Speeder 2000 wynik to stabilne 485 FPS. Z tym,że kupiłem tą wersję drugą co ma niby 470 FPS z pudełka. Edited March 12, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Sądze ,że to także dobry wynik milo. Po wstawieniu sprężyny Sp140 powinno dać przyjemny dla oka wynik >500fps. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts