militaryk Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Sklep Custom's wymienia parę elementów Gearbox'a na lepsze :killer: . Ale jak to potem wygląda. Bo jak mówią ,że jest tam łożyskowana prowadnica sprężyny to równie dobrze może być z tworzywa :-F . Prosiłbym o zdjęcia Gearbox'a wszystkich którzy mają go modyfikowanego przez tę firmę. P.S.Żeby nie było na mnie - kto tego nie potrafi niech tego nie robi! Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Gdzie znaleźć taką łożyskowaną prowadnicę z tworzywa? Jak kupują hurtowo, wymieniają części i lekko podnoszą cenę to i tak się im to zwraca. Nie muszą naprawiać 100 razy ABS'owej prowadnicy. A potem mają pełno sprężyn M100-M120 nowych i masę akcesoriów do tuningu... Przynajmniej tak mi sie zdaję. Chyba, że od razu kupują "ulepszone"...(w co wątpię) Militaryk- prościej by było się ich zapytać bo oni wiedzą najlepiej co wkładają. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 A jesli zalezy Ci na niezaleznej opinii, to kup i rozloz. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Co daje "Custom'owanie?" Ano daje to że po 30000 kulek mój kałach (mimo pękniętej ramki silnika :P ) strzela jak nowy i to bardzo ładnie. Nie wiem co daje ten ich tuning, ale na pewno nie szkodzi i gearbox działa cacy. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 (edited) "Customowanie" polega ni mniej ni więcej tylko na wymianie chińskich części na trochę lepsze chińskie części. Czyt. jeżeli masz do wyboru kupić na gunfrajer lub na customs, kup na customs. Edited June 19, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Z tego co widziałem po hurtowniach i sklepach internetowych, w kilku przypadkach było tak, że towar na hurtowni jest mocniejszy od tego w sklepie internetowym, a sklep się chwali, że wymieniliśmy to i tam to podnosząc żywotność i moc replik. Więc wygląda na to, że faktycznie podnoszą ich żywotność przez zmniejszenie ich mocy. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) Co też wychodzi na zdrowie walczącym :-P . Ale w przypadku "II generacji" chińczyków (z +-340fps) wymiana tych kilku plastikowyh części na metalowe + wyregulowanie pozytywnie odbija się trwałości. Stockowy szkielet i zębatki przeżywają na M110, więc by coś padło to trzeba postarać się. Edited June 21, 2008 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Mam już 2gą replikę z "customowanym" GB. I polecam. Strzela i działa lepiej niż stock, podkładkowanie zębatek robi swoje. Zcustomowany chinol plus gumka HU plus preca i mamy w miarę porządna replikę. Quote Link to post Share on other sites
sasza Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) Co do podnoszenia mocy i zwiększania żywotności.. W stocku 'chińskim' dostajesz łożyska plastik fantastik, prowadnicę full ABS, głowicę plastikową która rozpada się w rękach.. no i gwóźdź programu - spring - twardy jakby było to m130 albo i więcej, daje pierdyliard fps, ale przez tydzień, potem się zdepta i masz kichę.. Sam decydujesz czy mają Ci wsadzić m110(360fps) czy m120(400-420fps) Jak Ci wymienią te części to GB nabiera kultury pracy i jest cacy. Tak jak kolega wyżej napisał, precka plus gumka do repliki Customs.pl i śmigasz aż miło. Edited June 21, 2008 by sasza Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 a co powiecie na tuningowaniu u Krakamana. Oni też zaczeli sprzedawać karabinki ze sklepowym upgrejdem takim jak na customs.pl Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Jakoś po "sukcesie" PJ 2-giej generacji nie ufam ich tuningowi :D Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 No i nie wszystkie repliki przechodzą przez tuning. Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Zamiast upgrade, mają downgrade. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 a co powiecie na tuningowaniu u Krakamana. Oni też zaczeli sprzedawać karabinki ze sklepowym upgrejdem takim jak na customs.pl Części w obu sklepach są wymieniane na podobnej jakości, różnice mogą występować jedynie w jakości serwisu. Poczytaj opinie o sklepach w dziale "Polskie sklepy" to się rozeznasz mniej więcej co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Krakman daje PJ, a customs Apple. Quote Link to post Share on other sites
Matzel Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 no to ja sie zapytam o zbrojownie :D czy ich tuning jest rownie podobny do krakmana i customsa? :> co prawda wymieniaja mniej czesci, ale i ceny maja troche mniejsze :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Riddick' date='5/7/2008, 01:29' post='803470']Krakman daje PJ, a customs Apple. Piszesz to na podstawie dedukcji czy dowiedziałeś się bezpośrednio ze sklepu? Pytam, bo mnie ta kwestia od dłuższego czasu nurtuje. no to ja sie zapytam o zbrojownie icon_biggrin.gif czy ich tuning jest rownie podobny do krakmana i customsa? :> co prawda wymieniaja mniej czesci, ale i ceny maja troche mniejsze O którym tuningu zbrojowni piszesz konkretnie? Z tego co wiem, oni nie robią czegoś takiego jak PJ i Customs, tylko sprzedają albo stoki albo konkretnie wzmocnione repliki, każdą z odpowiednią modyfikacją. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Nie pamiętem, ale chyba się pytałem. Poza tym to w jakimś temacie ktoś stwierdza jasno, że customs daje Apple. Temat oczywiście o M4A1 BOYI'a. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Customs kiedyś na stronie pisali, że części są Apple, teraz na informacja zniknęła. Być może zmienili markę części, które wymieniają. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 no to ja sie zapytam o zbrojownie :D czy ich tuning jest rownie podobny do krakmana i customsa? :> co prawda wymieniaja mniej czesci, ale i ceny maja troche mniejsze :D Oni nie tuningują wszystkich replik(tylko na życzenie). Z resztą... Ich oferta z takimi cenami wygląda słabo... Np.: hmmm.. heh, właśnie ścieli ceny :) . Ale 440zeta za nie wzmacnianego AKS74N Boyia to nadal słabo. Krakmani dają już w tej cenie sprężynę, łożyska i prowadnicę. Ale customs dodaje jeszcze głowicę tłoka i zębatki za niecałe 40 zeta więcej. I tak to jest lepsza oferta :) . Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Problem w tym, że sklepy piszą iż w replice są "wzmocnione części" nie wyszczególniając często czy one są zmienione w stosunku do "stoka" czy też po prostu w stoku one są wzmocnione. Tak jak pisałem - mniejsza nawet o części, podstawa to dobry serwis. Części wkładane do PJ są wystarczającej jakości na te repliki. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Sam osobiście mam większe zauwafnie do Apple niż do PJ (no chyba, że customs zmieniło części). Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Standardowo replika posiada wiele wzmocnionych cześci Gearboxa: - kierunkowa głowica tłoka - wzmocniona prowadnica sprężyny - stalowe zębatki z czterema zapadkami przeciwpowrotnymi Czyli nie wymieniane. Z resztą... Lepiej zapytać o to OLO'a :) . Quote Link to post Share on other sites
Cysiu20 Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Jakiej firmy prec. lufkę i gumkę HU byście polecali do GB m4a1 od customsów ?? Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Gumcia Systemy silikonowa (wszyscy, nawet sklep polecają i sam zamówiłem, czekam na paczkę). Co do rurki to nie wiem bo mi wcisneli "precke" Elementa i dziwnie chodzi, ale to pewnie wina tego czegoś przypominającego gumke HU w stock'u. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts