Mendi Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Panowie jest sens robić sr'ke jako karabin typu DMR z około 500/500+ FPS? Bo słyszałem że lubi niszczyć zębatki niestety, chyba że są się temu jakoś zaradzić? Hmm, kupić dobre zębatki? Shs supershooter pod sr-25 dzielnie znoszą nawet sp170 guardera, a na nim jest gruubo powyżej pińcet fps. Składałem tak 2 wiosła spr i póki co właściciele katują to około roku i nie marudzą. Quote Link to post Share on other sites
kupson16 Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 (edited) Czyli mogę spokojnie brać sr25 i ładować w nią kasę? Jakiej firmy najlepiej? Bo mam na oku używane CA (link http://wmasg.pl/pl/consignment/show/681928 ) i JG http://wmasg.pl/pl/consignment/show/693051 Edited March 19, 2016 by kupson16 Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 CA jest lepiej wykonane, ma mocniejszy szkielet GB i w stocku całkiem nie najgorsza komorę HU. Używałem SR od CA dłuższy czas, wiele razy miałem też w rękach od PJ/GFC/JG (to wszystko w sumie jeden pies) i gdybym miał znowu kupować, i wybierać wśród nich, to zdecydowanie byłoby to CA. Quote Link to post Share on other sites
kupson16 Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Dzięki za poradę. To teraz muszę się zastanowić nad wyborem pomiędzy CA a PJ. Bo słyszałem że słaby dostęp magów do CA jest, ale to tylko szczegół Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Szczegół, albo nie szczegół, bo faktycznie z mid/low capami jest ciężko, ale w temacie dotyczącym CA25 opisałem przeróbkę magazynków od PJ na CA. Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 (edited) Kupiłem Sr25 A&K z zamontowanym mancraftem, orientuje się ktoś jaką dawkę powietrza daje mc? Tzn chodzi mi o to jaką długość lufy wybrać, standard 500, czy 650 a może nawet edgi 650 z portowaniem? Pozdrawiam Edited March 26, 2016 by Giermen Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 A może zadasz to pytanie w bardziej odpowiednim temacie? Taką informację uzyskasz też od producenta. Jest jeszcze jeden sposób na sprawdzenie. Użyj opcji szukaj. Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Witam posiadam malutki problem nie mogę dobrać długości dyszy do SR25k od gfc gdzieś z recenzji wyczytałem że posiada 24mm a jak z wami mieliście kiedyś do czynienia z cudem od gfc przypominam że tam jest inny v2 long Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Wyciąg stockową, zmierz długość suwmiarką i szukaj na sklepie (najlepiej mosiężnej, bo przy nich niemal zawsze jest długość podana) według długości. Bardziej łopatologicznej i skutecznej metody chyba nie ma. Quote Link to post Share on other sites
oposki Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Przeczytałem cały temacik i trochę się naumiałem :) Lecz mam jeden duży problem i jeden mały. Pierwsza sprawa to nigdzie nie mogę dostać cylindra bore up. Czy ktoś się orientuje gdzie takowy dostanę? Druga sprawa to zębatki shs które są dostępne w sklepach są podobno do sprężyn nie mocniejszych niż 150. To jest prawda czy spokojnie wytrzymają 170? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Przeczytałem cały temacik i trochę się naumiałem :icon_smile: Lecz mam jeden duży problem i jeden mały. Pierwsza sprawa to nigdzie nie mogę dostać cylindra bore up. Czy ktoś się orientuje gdzie takowy dostanę? Druga sprawa to zębatki shs które są dostępne w sklepach są podobno do sprężyn nie mocniejszych niż 150. To jest prawda czy spokojnie wytrzymają 170? Seria super-shooter od shs znosi sp170 (odpowiednik m190), przy czym tam masz cylinder 15% większy więc rzadko kto stosuje coś mocniejszego niż sp150. A na cholerę ci bore up? Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Wyciąg stockową, zmierz długość suwmiarką i szukaj na sklepie (najlepiej mosiężnej, bo przy nich niemal zawsze jest długość podana) według długości. Bardziej łopatologicznej i skutecznej metody chyba nie ma. He he tyle to i ja wiem bo serwisuje repliki ale dzięki za podstawy dostałem sr25k gfc bez dyszy stąd te pytanie Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 He he tyle to i ja wiem bo serwisuje repliki ale dzięki za podstawy dostałem sr25k gfc bez dyszy stąd te pytanie A widzisz, to całkiem zmienia postać rzeczy, trzeba było od razu tak pisać. Miałem raz na serwisie gfc25 - według mnie woła to o pomstę do nieba. Tam jest ten śmieszny gb long z normalnym cylindrem i sztucznie wydłużoną głowicą cylindra, przez co nie ma głównej zalety v2 long. Dysza faktycznie była ok. 24mm, dokładne fotki dyszy stockowej i wymiar znajdziesz TUTAJ Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 A widzisz, to całkiem zmienia postać rzeczy, trzeba było od razu tak pisać. Miałem raz na serwisie gfc25 - według mnie woła to o pomstę do nieba. Tam jest ten śmieszny gb long z normalnym cylindrem i sztucznie wydłużoną głowicą cylindra, przez co nie ma głównej zalety v2 long. Dysza faktycznie była ok. 24mm, dokładne fotki dyszy stockowej i wymiar znajdziesz TUTAJ Dzięki Spróbuje SHS ar10 Propo GB to fakt trochę nieudany ten long od gfc Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 to jest JG. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 (edited) A teraz ciekawy myk dla posiadaczy GB v2 Long - zębatki torque up do Waszych SRek! Ponieważ na rynku nie ma normalnego rozwiązania, desperatom proponuję następujące: 1) potrzebujemy http://topguns.eu/ze...o-sr25-shs.html + http://gunfire.pl/pr...ch-100-300.html 2) rozkręcamy obie zębatki tłokowe, zamieniamy tarcze z zębami tłokowymi 3) profit - mamy zębatki 100:300 do SR 25 i zostajemy z zestawem standardowych zębatek od SHS Obecnie złożyłem już taki zestaw i wygląda to obiecująco, ale jeszcze nie mogę powiedzieć jak to pracuje, ponieważ jestem w trakcie korekty położenia łożysk w swoim GB2L. Helikalne zęby uwidoczniły niestaranne wykonanie mojego egzemplarza. Wcześniej zjadał mi on normalne zęby, a jak czytam Wasze komentarze powyżej, złe wykonanie odlewu GB jest problemem nie tylko w moim przypadku. Edited April 12, 2016 by Stopa Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 No to cię zaskoczę. Robiłem tak z zębatkami 100:200 i wyszło tak że opóźniacz listwy popychacza dyszy byl w innym polożeniu niż na zębatkach orginalnych do sr25. Ergo, nie podawało kulek. Wszystko zależy od otworów na dolnej części zębatki tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 (edited) To dziwne, zasada jest ta sama, a położenie wydaje się bardzo podobne. Rozumiem, że problem polegał na tym, że listwa popychacza nie cofała się wystarczająco, a nie w nieodpowiednim momencie? Edited April 12, 2016 by Stopa Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Oba przypadki :) Ale sprawdź u siebie i daj znać :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 (edited) Przeleciałem przez cały temat ale nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie Otóż, czy jest spora różnica pomiedzy zastosowaniem promyka 550mm od 650mm ? Czy przy long gb będzie jednak faktycznie więcej fps na tej 650 ? Pytam, bo różnica w cenie miedzy tymi preckami to 100zl i zastanawiam sie czy warto doplacac EDIT: Precyzująć - czy różnica między tymi preckami jest warta dopłacenia, bo to że dłuższa precka będzie miała lepsze skupienie to wiadomo Edited April 13, 2016 by Ari Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 (edited) Różnica w skupieniu między dwoma lufami będzie nieznaczna, ale trzeba wziąć pod uwagę stosunek pojemności cylindra do lufy. W V2 Long cylinder ma sporą pojemność, zwłaszcza jeśli to BU. Radziłbym zmierzyć pojemność cylindra w docelowym setupie (głowica tłoka, cylindra, może jakieś sorbo) i do niej dobrać lufę o odpowiedniej długości (pojemności). BTW 550 do tego cylindra będzie w zasadzie na pewno za krótka. Edited April 13, 2016 by MiKorn Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Narazie mam "bore-up" P&J, ale docelowo będzie coś lepszego. Dzięki za odpowiedz, w takim razie lepiej doplacic i kupic 650mm Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 No nie koniecznie, w moim przypadku 650 była za długa. Poskładaj to do kupy, sprawdź pojemność i dobierz odpowiednią lufę. Wtedy osiągniesz optymalną precyzję. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 No to cię zaskoczę. Robiłem tak z zębatkami 100:200 i wyszło tak że opóźniacz listwy popychacza dyszy byl w innym polożeniu niż na zębatkach orginalnych do sr25. Ergo, nie podawało kulek. Wszystko zależy od otworów na dolnej części zębatki tłokowej. Oba przypadki :icon_smile: Ale sprawdź u siebie i daj znać :icon_smile: Dziś zmontowałem w końcu eSeRę, działa! Podaje pięknie każdą kulkę :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 No to super! Dobrze wiedzieć :) Sprawdzałeś fps? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts