Spirit Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Mix Stalkera i Obka :P Nawet Howard w końcu przyznał (oczywiście z dumą) jakiś czas temu że TES V: Fallout to "Oblivion with guns" (za co wcześniej banowali na swoim forum :) ) Niestety 'Wasteland' jak na dzisiejsze czasy okazała się dla mnie niezbyt grywalna Cóż, wielu ludzi twierdzi że Wolf 3d jest obecnie niegrywalny (bullshit!), ale nikt chyba nie powie że nie był kamieniem milowym w historii gier :P . Tak samo Wasteland jest kamieniem milowym w historii gier post-apo i nic na to nie poradzimy :) . Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 24, 2008 Author Report Share Posted October 24, 2008 Nawet Howard w końcu przyznał (oczywiście z dumą) jakiś czas temu że TES V: Fallout to "Oblivion with guns" O Jezusie, ale błysł... Normalnie zabrakło mi nazw artykułów budowlanych na tego faceta... Ale i tak zagram. Wypłata już za tydzień. :P Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Spirit. Ale wasteland to też sequel... 100% Prawda, że wasteland nei był pierwszy. rok przed nim wyszła gra, która byla prawie identyczna, lecz naprawde NIE PAMIETAM JEJ NAZWY :( Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 (edited) Jeszcze tak na "zachętę" :P : KLIK Gra jest bardzo podobna do Obliviona i raczej nie zachowuje klimatu pierwszych dwóch części. Nie jest to raczej zaskoczeniem, ale na pewno zasmuci wielu bardziej nostalgicznych fanów serii. System dialogów jest niemal identyczny, podobnie ma się sprawa z zadaniami zlecanymi przez inne postaci ze świata gry, gracz po chwili zaczyna się czuć, jakby przebywał w postapokaliptycznym Oblivionie. Nie jest wada, ale z pewnością wielu graczy będzie nastawionych krytycznie. Z drugiej strony fani serii Elder Scrolls będą zachwyceni. W ogóle zauważyłem że po "udostępnieniu" pirata w necie, w środowisku fanbojów Obliviona wszyscy się zachwycają nowym TES V: fallout (większość ludzi pierwszy raz się z nim zetknęła, przynajmniej tak wynika z ich wypowiedzi), za to fanboje fallouta jeszcze bardziej psioczą na TeESa. Więc jeśli podobał się Wam Obek, to i TES V-tka będzie dla was świetny :P Edited October 30, 2008 by Spirit Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Ok, grałem... Po pograniu ok 3h zastanawiałem się czy nie scancelować zamówienia w EMPIKU ale stwierdziłem że to by było mało etyczne... Niejmniej jednak... Powiem tak.. Gra jest bardzo fajna, miła, śliczna, dynamiczna... Ale z Falloutem ma wspólną tylko nazwę... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 31, 2008 Author Report Share Posted October 31, 2008 A poczucie humoru? Dialogi? Klimat? Jak to wszystko poszło na psy, to faktycznie można się wahać... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Ja tam się nie wahałem, jest pre-order i trudno ;-). Sama gra pogramy, zobaczymy, sam muszę ocenić. Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Westie, cieżko pwiedzieć czy zeszło na psy... Po prostu oczekiwałem czegoś... bardziej Falloutowego... Nie mówię że ta gra jest zła... Że nie ma klimatu.. Ma klimat i jest fajna... Ale to nie fallout... Od poniedziałku pogram nieco więcej więc napiszę wrażenia :) Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Kurde a wie ktoś kiedy będzie dostępna ta wersja pre-orderowa w empku (kolekcjonerska) bo kupiłem a chciałbym wiedzieć czy moge już dzisiaj ją odebrać :P Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Ja właśnie dzisiaj tą grę w empiku. Jak narazie jest całkiem ciekawie, klimat jest zajefajny, zobaczę jak się to dalej rozwinie, czyli jak opadną pierwsze emocje związane z tą grą. Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Flame, byłem dzisiaj w naszym empiku, tylko puszki z pre-orderem :P Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Jako że edita nie ma... Ponoć Edycja Kolekcjonerska przesunęła się o tydzień, prawda to? KLIK Polskie quasi-recki ;-) Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Mi się f3 podoba, jak narazie, system walki i reszta dobrze sie sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 O, widze ze pi dostarczyl :-P... Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Wg mnie gierka daje radę, strasznie wciągająca, ciekawi mnie tylko jaka będzie długa :) Quote Link to post Share on other sites
bender Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Tylko nie spamujcie, bo jeszcze jej nie dorwałem. :D Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 The Elder Scrolls V : Fallout Sorry, ja chciałem Fallouta, nie Obliviona w wersji postapokaliptycznej, halo? Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 kto grał w Van Burena (zapewne tylko prawdziwi fani, którzy dorwali ten cud) wiedzą, że F3 Bethesdy to shit. swoją drogą łezka mi się kręci w oczku gdy patrze na "oryginalnego" F3 Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Takie pitolenie, a czego sie spodziewaliście? Nawet sztuczne lansowanie się chyba na siłę na fana ( fana czego? nurtu "post apoc" czy serii gier, do ktorej Van nie należy oficjalnie ) wymaga od niektorych widze jeżdzenia po tytule. Kwestia nastawienia czy krakania za większością? Opinia osoby zaczynającej zabawę jeszcze na c64 i liczącej na kartce swego czasu, czy aby wystarczy mięsa ze skorpiona na podróż... Ciuszki ładne, bandyci, świat, bronie ( pomijając zasilanie G3 na 5.56 czy ta nieszczęsna pojemnośc maga ) a i humor jest, choc często między wierszami, muties okładający się z botsiakami, vaulty... Stąd nie rozumiem narzekania że "mało fallouta w falloucie3". Ta gra nazywa się Fallout, jest o post apoc, jest spójnie połaczona realiami świata z pozostałymi, dobrze sie przy niej bawię - narazie na etapie zawieszania anteny 3Dogowi - jeżeli bedzie trzymać tak do końca to bedzie godną kontynacją serii. A potem już tylko mody :D Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Masz zamiar udowadniać, że mi się powinno podobać coś, co mi się nie podoba czy jak? ;) Po prostu "Fallout 3" to nie jest kontynuacja Fallouta 2, sorry, taka prawda. Inny klimat, inna gra. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 No dobra, dorzucę oliwy do ognia to nie jest kontynuacja Fallouta 2 To akurat dobrze. Mało było fallouta w falloucie jeśli chodzi o dwójkę :roll: Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Masz zamiar udowadniać, że mi się powinno podobać coś, co mi się nie podoba czy jak? ;) Raczej przedstawic opinię, iż MNIE sie podoba, mimo iż z racji wieku/uopdobań/historii grania nie powinno, bo wtedy wyjdę na fana Obliviona, lamera i wogóle dziecko neo :lol: . To Fallout, ma klimat <dla mnie> :D Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 F3 Bethesdy ma klimat i to całkiem niezły, ale polemizujemy chyba o tym, czy jest to kontunuacją serii. generalnei przecież nawet twórcy powiedzieli, że z F1 i F2 nic ta gra wspolnego HISTORIĄ nie będzie miała. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Pytanie z innej beczki. Ktoś dotarł już do schronu 102? Jestem w tej "symulacji" na etapie rozbicia jakiegoś małżeństwa i nie mam pojęcia jak to zrobić. Nie ważne, poradziłem sobie. Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Panowie, jedna prośba. Co bym nie psioczył na TES V: fallout, to jednak mam w planach w niego zagrać, więc bez spoilerów :P (tak na zapas proszę) :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts