zz2 Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Witam potrzebuje kamizelki do lasu tak do 200zl. Mam marpata wiec najlepiej kolor zielony bądź CB ... co sądzicie o tym? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=994 albo o tym http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=810 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Chińska tandeta. Ale rzeczywiście są poniżej 200 zł. Bardzo dziwne, że speshop pisze iż kamizelka za 89 zł została wykonana z cordury dupontowskiej. Podstawowa kwestia, to co chcesz w tym nosić... Edited July 19, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 CB za cholerę nie będzie w lesie maskował. Co do linków to ani chestrig ani plate carrier nie jest przeznaczony do lasu. Jak nie masz kasy a bonus do lansu ci nie jest potrzebny to kup dobry pas+szelki i w lesie będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Czy chest rigg nie nadaje się do lasu to bym się kłócił :) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Jedno i drugie wykonane z kodury. Do 200zl to mozna np u prywatnych krawcow dostac cos czasami dobrego. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Czy chest rigg nie nadaje się do lasu to bym się kłócił :) Jeśli chodzi o PC to też można się kłócić dlatego napisałem, że nie są przeznaczone a nie, że się nie nadają ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Jeśli chodzi o PC to też można się kłócić dlatego napisałem, że nie są przeznaczone a nie, że się nie nadają ;) Rzeczywiście, muszę się zgodzić. To prawda, że pas jest najwygodniejszy, aczkolwiek ma ograniczoną pojemność. Jeżeli tylko nie ma potrzeby noszenia dużej ilości szpeju to jak najbardziej pas. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Czasami na Allegro trafiają się oryginalne TAC-1 za jakieś 100 PLN. Chociaż za mniej niż 200 PLN można też skompletować ładny sprzęt od MIWO. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Np. pt-3 z miękkimi szelkami + kilka ładownic, wedle potrzeb. Quote Link to post Share on other sites
pitersgs Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 LBV - najlepsza kamizelka - poparte własnymi doświadczeniami. Dostaniesz za około 70zł na allegro. Ja swoją za 50zł kupiłem do tego pas LC 1/2/3 i masz glanc ;) JA osobiście używam LC1 ;) który można kupić od 10zł Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Tylko palsy :D Nic nie ujmując LBV - to przeżytek. Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted July 20, 2008 Author Report Share Posted July 20, 2008 Ja właśnie nie za bardzo chcę mieć LBV bo do marpata niezbyt pasuje i jest już trochę stareee... co sądzicie o tej FSBE1 z zbrojowni ? Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Słuchaj, jak chcesz się z tym męczyć to możesz to kupić. Na moje oko to ten system szybkiego rozpinania będzie cię pozbawiał kamizelki przy każdej nadarzającej się okazji (linki są wyraźnie na wierzchu i zahaczyć o nie nie będzie trudno). Jak chcesz coś co się da nosić do dozbieraj jeszcze co najmniej ze 100zł i jak nie z miwo to z chińskich zestawów będzie można wybrać bo za 200zł szczerze mówiąc nie ma zbytniego wyboru. Chyba że starczy ci kamizelka bez ładownic. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 (edited) W 200 zł można się zmieścić np. z FLC (bodajże gunsmoke ma stale w ofercie używki) i jakimiś ładownicami np. Condora. Alternatywnie, to co pisałem wcześniej tj. pt-3 + ładownice albo chińczyk modułowy + ładownice. Moim zdaniem kamizelki typu FSBE czy Ciras są średnio wygodne, bo bardzo zabudowane, ale to już tylko moje zdanie... Edited July 20, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Popytaj krawców amatorów :) Za taką kasę można dostać czasami perełki :) Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Tzn ,że R.A.C.K który zamówiłem nie będzie się nadawał do lasu? :( Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Będzie :) Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Ja w tej chwili np. używam kopii PC eagla i daje radę więc tak naprawdę to czego będziecie używać w lesie to całkowicie subiektywna sprawa ;) Co nie zmienia faktu, że jedne kamizelki są projektowane pod tym kątem a inne nie. Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 RACK? jest superowy jak dla mnie!:D Chociaż niektórzy mają odmienne zdanie na ten temat :/ (sprzedaje nawet takowego) Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Nie będę oryginalny. Polecam szelki i pas. Za 200zł można zrobić takie combo: Kupić lbvkę najlepiej jak najtańszą, kupić szelki Y alice i pas lc/1/2/3, comfort pada, komplet ładownic na magi od alice i butpacka. Zapewne zastanawia was poco szelki od alice. W zasadzie potrzebne są 2 przednie paski z zaczepami, ci którzy mają zdolności manualne mogą sobie darować zakup szelek Y i samemu zrobić zaczepy po wywaleniu paneli od lbv. Przez pewien czas takiego zestawu używałem i byłem bardziej zadowolony. Wcześniej używałem kopii PC HSGI weesatch i było ok. Konstrukcja dość podobna do RACKa z tym wyjątkiem, że posiada zintegrowane ładownice na magazynki i ma pełne plecy, wcześniej miałem przepakowane sFLC od SDS. Mimo iż chestrigowaty PC od HSGI (bo noszony bez wkładów i czasem bez pleców) był wygodniejszy od FLC, to szelki wciągnęły te 2 zestawy nosem. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Alternatywnie po prostu comfortbelt z miękkimi szelkami. Myślę, że dobry comfortbelt, szczególnie profilowany, będzie znacznie wygodniejszy niż LC z comfortpadem (które są swoją drogą często przystosowane do pasów z rzepem, dla stabilności). Mam i RACK'a i comfortbelt i używam ich zamiennie, zależnie od okoliczności. A jak trzeba więcej nosić na sobie to razem, z płaskimi szelkami. Niestety nie dorobiłem się jeszcze miękkich szelek, ale są w planach :) Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted July 26, 2008 Author Report Share Posted July 26, 2008 a ktoś kupił już tą kamizelkę FSBE1 z zbrojowni ??? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts