SAper111 Posted April 6, 2009 Author Report Share Posted April 6, 2009 Rura gazowa pasuje co do kolanka to nie wiem. A co do składanej kolby, moja ma wadę fabryczną i się gibie tak 5 mm góra w pionie i ze 3 w poziomie. Normalnie trzeba dokręcić porządnie i sie trzyma. Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Ktoś już próbował wymieniać części gearboxa? Jak jest z tym tłokiem? Jest możliwość dopasowania zwykłego V3 ? Mi udało się podłączyć dodatkową batkę w kolbie, własnej produkcji z sticka Intelecta 9.6V 1400mAh, bardzo przydatna rzecz, pod deklem mam suwadło:) Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 A po co Ci wymieniać tłok?? Na m130 prawie rok mi chodził i małe ślady zużycia... A wymiana na nowy to kwestia: 40 pln... :) Nawet dałem na chwilę M140 i złapałem 500 fps tylko co to za zabawa dla mnie?? Po strzelance zmieniłem ponownie na stockowy M130.. :) Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Chcę zmienić zębatki i zrobić "kosiarkę" ;) Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 Nio to zostaw tak jak jest i wstaw precke oraz batke 11.1 V Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Wejdzie magazynek od ostrego taki długi: http://www.works11.pl/?product_id=21231&category_id=501 Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Próbowałem normalny mag włożyć i wydaje się pasować, oczywiście nie zatrzasnąłem bo w magazynku wystają te uchwyty trzymające naboje i blokują o komorę HU:) Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Czytałem, oglądałem i niestety nie macałem tej repliki. Zdaje się że jest to naprawdę rewelacyjna replika jeśli chodzi o wykonanie i mam parę pytań. 1) Jak wygląda u was awaryjność tej repliki? 2) Co zrobić jeśli komora nawali i będzie trzeba ją wymienić? 3) w tym gb jest przerobiony tylko: szkielet, tłok i prowadnica? Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Jestem posiadaczem tej repliki od tygodnia. Wygląd jest rewelacyjny (chyba najładniejsza replika na rynku) no i ten zapach metalu :) wcześniej miałem ak cm035 i nie ma co porównywać Jedyne luzy w replice to dźwignia przeładowania Co do baterii to mi wejdzie max 9,6v i muszę na siłe wciskać okablowanie Osiągi - tutaj mnie replika rozczarowała jeśłi chodzi o skupienie ognia. Strzelałem z 0,25 goldenball. No ale dźwięk GB jest piękny Za tydzień wymienie lufe i gumkę to zobaczymy jak to wyjdzie (postaram się nagrać jakiś film) Quote Link to post Share on other sites
Wasilij21 Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Ja zamierzam kupić tą replikę :) a jeśli używałeś goldenballi to powiem nie dziw się ja w m14 ich użyłem i masakra jak dla mnie to nie są dobre kulki Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Jak u was wygląda sprawa z rdzą w type? Macie jakieś dobre sposoby na konserwacje swoich kałaszków? Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 Tak wycierać i smarować kiedy jest spora wilgotność. Smarować olejem silnikowym albo innym przeznaczonym do konserwacji. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 wcześniej wycierałem zwykłym olejem do maszyn i nic nie dawał. Teraz kupiłem specjalny smar do broni i puki co jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Najzwyklejszy sylikon w spray'u by w zupełności wystarczył :-P Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 możliwe ale majątku nie wybuliłem Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 no kupie chyba 56-2 powiedzcie mi jak wylaczyc bb czy to tylko wyciagnac jakis drucik jak w cymie czy cos skaplikowanego Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 a i powiedzcie http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2146 czy ta lufe da sie w nim zamontowac ... oczywiscie nadwyzke schowal bym se jakos w tlumniku Quote Link to post Share on other sites
DoW Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Witam, z tego co przeglądałem temat to nikt nie pisał o montażu optyki czy czegoś. Zatem zadam pytanie, czy można tu montować optykę tak samo jak w zwykłym akm/ak-74 ? Niby type-56 to kopia radzieckiego kałasza, ale różnice zapewne są. Chodzi mi głównie o zamontowanie celownika PSO. Nawet nie w celach airsoftowych, po prostu podoba mi się kałasz z optyką, a jednocześnie nie wyglądający jak amerykańska choinka. Byłbym wdzięczny gdyby któryś z posiadaczy udzielił odpowiedzi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OC14Groza Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Kałaszki od Real Sworda nie mają radzieckiej bocznej szyny montażowej więc nie można zamontować na nich PSO i podobnych. Jednak możesz sobie taką szynę do body przymocować np. Chińskie znalowe cudo: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/metalowa_szyna_montazowa_boczna_do_ak_cm-783.html ale ja bym raczej polecił coś porządnego: http://www.nokto.info/sklepik/?szyny,85 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 ale ja bym raczej polecił coś porządnego: http://www.nokto.info/sklepik/?szyny,85 Poza lansem posiadania czegoś od ostrego moim zdaniem ta szyna w niczym nie jest lepsza. Quote Link to post Share on other sites
DoktorBartas_PL Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Pytanie do posiadaczy - czy, a jak tak, to jakie, Turnigy Nano wejdzie pod dekiel? Wersja 56-2, z wywalonym bezpiecznikiem. 7,4 bądź 11,1. Zdechły mi darowane FF, gdzie pakiet wysokości 17mm ledwo co dawał się wsunąć. Quote Link to post Share on other sites
MarcinMarcin Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Witajcie, czy do rs 56 jest szansa włożyć inny GB v3 i co trzeba było by zrobić żeby wszedł? Jak wygląda sprawa z bore upem w orginalnym GB? Witajcie, czy do rs 56 jest szansa włożyć inny GB v3 i co trzeba było by zrobić żeby wszedł? Jak wygląda sprawa z bore upem w orginalnym GB? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 (edited) Korpus jest za krótki byś włożył tam standardowy v3 bez kombinacji. Z tego co się orientuję to cylinder, głowica tłoka i cylindra oraz dysza są standardowe więc tu nie ma problemu. Tłok można dociąć bez problemu. Lepiej używać słabszych tłoków bo zęby do RS są dedykowane. Tu masz z RA Parts compatibility: V3 TM compliant interchangeable with other brands: - cylinder - cylinder head - nozzle - piston head - trigger switch assembly and housing - semi auto cut off lever and spring - tappet plate and spring - 7mm bearing bushings - Anti reversal latch (while the latch fitted is a modifed type allowing external access there would be nothing to prevent it being replaced with a standard one if you were stuck and needs must) Mixed parts not TM AK but TM compliant nonetheless -Spur gear is a TM M14 equivalent - tu jest błąd, Type 97 ma środkową z m14, Type 56 ma standardową zębatkę 18:1 tylko musi być odpowiednio chuda np. Guarder - Bevel gear is a TM Type 89 equivalent RS specific parts Piston - 1 tooth shorter than normal and 7mm shorter than normal overall length Sector gear - correspondingly 1 tooth less than normal for the piston teeth Edited July 27, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Mixed parts not TM AK but TM compliant nonetheless -Spur gear is a TM M14 equivalent - tu jest błąd, Type 97 ma środkową z m14, Type 56 ma standardową zębatkę 18:1 tylko musi być odpowiednio chuda np. Guarder RS specific parts Piston - 1 tooth shorter than normal and 7mm shorter than normal overall length Precyzując: zębatka środkowa musi być na tyle cienka/niska aby przy maksymalnym zazębianiu się z zębatką tłokową nie tarła górnym talerzem o zęby tłokowej - te, które stykają się z tłokiem. W Real Swordzie te właśnie zęby (styczne z tłokiem) nie kończą się na równo z drugim rzędem zębów, a są lekko wypuszczone w dół, przez co np. środkowa SHS o nie wadzi - Jest za gruba, a żeby tego uniknąć pasowałoby zrezygnować z "full contact'u" współpracujących zębów co nie jest żadnym wyjściem. Jeśli o tłok chodzi, po usunięciu jednego zęba z jego listwy od strony gdzie zębatka już uwalnia tłok, a nie dopiero go zabiera (tak by pokrywał się z ilością zębów na zębatce tłokowej) i przycięciu tyłu można śmiało korzystać ze standardowych tłoków. Ja przyciąłem tłok SHS'a 15stkę z pełną szczęką stalową (usunąłem też drugi ząb co uczyniło z niego 14stkę, ale to już nie ma związku z RS). Polecam te tłoki bez wycięć, gdyż dziury w odchudzonej 14stce są zbyt blisko krawędzi (po modyfikacji) co może wpływać na trwałość całości. Quote Link to post Share on other sites
DoktorBartas_PL Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 (edited) Od pewnego czasu mam dwa problemy. Pacjent - RS Type 56-2. Obydwa chyba powiązane. Pierwszy - magi przestały dobrze podawać, zarówno hicap jak i midy (ilość sztuk sześć), wszystkie od RSa, zarówno nówki, jak i używki. Trzeba je dociskać do gniazda, lub wyciągnąć i w piąć znowu. Drugi - koszmarne działanie gumy HU. Na stockowej już były problemy, więc wymieniłem na G&G zielonego (kupiony w zeszłym roku). Stockowa guma trochę nadszarpnięta na "cycku". Ogólnie żeby mieć jakikolwiek zakres regulacji, musiałem wyciągnąć dystanser. Z dystanserem (zarówno stock jak i G&Gowy) lekka regulacja to kulki w niebo, na połowie skali to już zacinki na komorze. Na zero - po prostu lecą, ale bez szału. Lufa - KM Head, ale przez te problemy HU latają bardzo słabo. Bebechy, poza gumą, lufą i dołożonym mosfetem - stock, ok 415-420FPS. Podejrzewam komorę, jednak z tego co czytałem również w tym wątku, jest to niestandardowa komora. Czy można ją czymkolwiek zamienić? Czy może mieć na wszystko wpływ dysza (podobno zamiana na taką z marujca rozwiązuje jakieś problemy)? Zaznaczę, że problemy nie istniały od początku, dopiero po czasie się ujawniły. Edited February 21, 2016 by DoktorBartas_PL Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts