taki_jeden Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 witam! Cały czas zbieram na AEGa więc ostatnio postanowilem trochę się zabawić wraz z moim bratem. Oto efekty upgradu dwóch bazarowych kałasznikowów firmy WEIBAO. Model numer 1. -dodano kawałek gumowej linki jako pas do broni -pokryto kawałkami materiału z munduru polskiego pantera -dodano ruski laserek Model numer 2. -oberwano lufę (niechcący) -zamontowano uchwyt od wiertarki udarowej (imitujący takie coś do m4) -tłumik wykonany z materiału, rolki papieru toaletowego i papieru kolorowego zdjęcia tutaj: co o tym sądzicie? Czekam na opninie. a także wasze projekty :) pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Cybul Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Bardzo piękne, w szczególności to z tą wiertarką, Link to post Share on other sites
Lukzari Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 No elegancko, mistrzowska robota :) chłopaki myślę, że możecie śmiało startować do tytułu rusznikarza roku :wink: Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 ...fajnie wygląda :D , ale te kałachy są drogie (przynajmniej w Rz-owie są po około 20 zł) i ja wiem, czy warto tak naprawdę się z tym bawić :wink: Chociaż z nudów wszystko można zdziałać :D pozdrawiam Link to post Share on other sites
taki_jeden Posted February 3, 2004 Author Report Share Posted February 3, 2004 Jednego z nich odstalem, a drugiego kupilem sobie w wakacje rok temu. Reszte materialów miałem w domu. A karabin można przezcież zdemontować na części w każdej chwili. Więc za dużo pieniędzy nie straciłem. Może teraz przerobie któregoś na dragunowa? Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Jak ktos moze zalatwic te AK po 20zl, to walcie na priva i od razu tysiackrotne dzieki Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 Crazy_Ivan takiego kałaszka można dostać na kazdym wiekszym rynku lub sklepie zabawkowym więc jest dostępny w całym kraju jako produkt masowo importowany z kraju środka. Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 To by znaczylo, ze mieszkam na zadupiu totalnym ( zreszta zgodnei z prawda ;) ). Jedyne takie zabawki jakie widywalem zdecydowanie nie trzymaly wymiarow.... Link to post Share on other sites
Medium Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 Te też nie trzymają. Są około 0,6-0,65 długości oryginału. Pozdrawiam Medium Link to post Share on other sites
lukdrz Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 A taki AK z bazaru to na ile wali i jak jest przy tym celny? :) Bo też bym sobie kupił ale widocznie też mieszkam na zatyłczu bo nigdzie nie mogłem takiego cuda znaleźć :) Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 A moze taki??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20827044 :roll: Link to post Share on other sites
Medium Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 Tu masz skrótowy opis. Od siebie dodam, że lufa składa się z dwóch plastikowych rurek połączonych „na wcisk” (coś jak w odkurzaczu tylko o wiele gorzej - połączenie lata luźno jak chce). Do czasu wymiany lufy wewnętrznej na coś normalnego nie można nawet marzyć o celności. Pozdrawiam. Medium Link to post Share on other sites
Zjawa Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 no upgrade fenomenalny :) strach sie bac co Ty zrobisz z aegiem :D ten tlumik, ta raczka, maskowanie i nawet pasek jest, ba! laser! :) zrob szkice, projekty i wyslij to jako conversion kit :D bedziesz bogaty :P Link to post Share on other sites
Chopin Posted February 4, 2004 Report Share Posted February 4, 2004 Ja też prosze schematy. :) Przed Tobą świetlana przyszłość... Może jakaś firma produkująca uzbrojenie chciałaby cię na projektanta? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Skok Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 nice ... sprzedawaj to do Iraku jako bron XXI wieku :P ... nawet sie do braku koncesji nie przyczepia Link to post Share on other sites
Procent Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 Co do zasięgu tego czegoś to jest niezły biorąc pod uwagę długość lotu kulki bo w lini prostej jest niski a wygląda to tak jakby ta zabaweczka miała hop-upa podkręcającego kulkę prawo/lewo Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 to jak, chce ktoś takiego/takie kałachy? :) sprzedaję po 20 zł, dla pierwszych dziesięciu osób dołączam 80 kulek GRATIS! Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 Przepraszam ze ..... nie moge ukryc zachwytu ta ronczunia od m-ki z wiertarki (udarowej bo to wazne) czy ja mogie prosic o schemat montowania bo mnie siem nie trzyma no o :) Link to post Share on other sites
sas Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Witam miałem te cacko firmy Weibao. Jak dla mnie super(w stosunku do innych bazarowców) Zmodyfikowałem lufę i z jakiś 20 metrów(może mniej) trafaiałem w drzewo szerokości 0,5m oraz 0,3m moc spręzyny nawet niezła. Potrzymał mi aż rok :!: :wink: I niedawno się rozwalił. Zapłaciłem za niego 12zł więc niedużo. Link to post Share on other sites
misha Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Heh, moje początki... Z zasięgiem myśle że niejest źle, ma taki sam jak P99 HFC, lecz P99 mam do dzis, a ak rozwalił sie po 2 miesiącah :D . Z celnością już nieco gożej, lecz do kartona (kwadratowego) o boku 30cm z 6m trafic to zaden problem. Moim zdaniem na pierwsza strzelanke (w zyciu) ASG w sam raz. P.S. Sory ze na koncu niepisalem polskich znakow ale cos mi sie z klawiatura popsulo :evil: [/code] Link to post Share on other sites
sas Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Sorki, że wznawiam topic, ale widzę, że gun cieszy się dużym powodzeniem. Tutaj daje linka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52401107 Link to post Share on other sites
AlexG Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Posiada replikę noża montowanego na lufie do walk ręcznych. Widziałem to to na bazarze ;) tym "nożem" to by się nawet listu nie otwarło ;) "Ostrze" pomalowane jest srebrzanką, która od razu odpada (w oglądanym przeze mnie egzeplażu już jej częściowo nie było :D ). Całość nadaje się może do zabawy w mongolskiego partyzanta :D Link to post Share on other sites
sas Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Nio ale bebechy ma dosyć mocne. Mój wytrzymał rok strzelania. Link to post Share on other sites
misha Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Od przedszkola do opola- od mongolskiego partyzanta do żołnieża royal navy :D po moim zostalo mi tylko loze, kolba, sprezyna i bagnet, ale niezaluje tych 20zl wydanych na ta splowe. Link to post Share on other sites
Medi Posted May 24, 2005 Report Share Posted May 24, 2005 Kupiłem sobie takiego na kolonii - identycznego... Za 14.90zł bodaj... Końcówka tłoka odpadła po tygodniu chyba... Link to post Share on other sites
Recommended Posts