Lajon Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 To chyba nie ten dział ale generalnie coś tu z czymś się będzie porównywać więc jakoś tam ujdzie. Mianowicie - potrzebny mi karabin/pm maksymalnie wyciszony. Z góry zakładam, że będzie miał tłumik ( nie do schowania precki tylko do tłumienia ;) ) ale pozostaje sprawa GB. Co byście polecili jeśli chodzi o średnią półkę cenową, tj. 500-1000 zł. Powtarzam, nie chodzi mi o miliard fpsów ani wytrzymałość, tylko o głośność. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 (edited) Wydaje mi się, że P90 będzie dobrym wyborem. Plastikowe body będzie wygłuszało pracę gaerbox'a która stoi tutaj na bardzo wysokim poziomie, co też przekłada się na emitowany hałas. Do szczęścia potrezbne są ci jeszcze: łożyska kulkowe, głowica tłoka i cylindra systemy (cicha-grzybek). ewentualnie jakiś jeszcze lekki tłok aby zmiejszyć masę zespołu poruszjącą się w gearboxie. Edited July 27, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Wiele replik w łapkach miałem ale MP7 od TM po prostu było cichym zabójcą XD. Stock z małym tłumikiem dźwięku był niesamowicie cichy, a jak jeszcze wstawi się ciche głowice do GB to efekt będzie niesamowity. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Generalnie większość replik TM. Np M14 jest też niesamowicie ciche nawet w stocku... Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 M14 od TM to poezja. Kumpel posiadł i nie dość że cicha, to celna i posiada najbardziej magiczny z magicznych HU od TM ;) Quote Link to post Share on other sites
grenadier Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 ja bym polecił Sig-a 552 Seals od TM, cichutko naprawdę... Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 Wybrałem, po części ze swoich doświadczeń z MP5SD5, po części z waszych rad, głównie dlatego, że trafiła się okazja, AK47 TMki. Tłumik, wyciszona głowica etc., mata tłumiąca na wewnętrznej stronie body, doświadczenia niedługo opiszę. ;) Quote Link to post Share on other sites
Augustus Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Słyszałem że jedną z najlepszych do wyciszania replik jest AUG TM (niniejszym chciałbym poszerzyć temat o zaganienie replik łatwych do wyciszenia, a nie tylko cichych w stocku), który za pomocą tłumika i wsadzenia w środek maty do wyciszania komputerów jest na prawdę cichutki. Może ktoś z forumowiczów coś o tym wie lub próbował? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Najcichsze jest Mp7 TM z tłumikiem. Kropka :D Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Popieram xD Ostatnio bawiłem się takim, tyle że z wyciszonym GB, no po prostu poezja. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 na serio ta gąbka działa? Może obkleje całe G3 SG/1 gąbką w srodku??? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Jak zmieścisz :roll: ... Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Witam again. Jakie polecacie częsci do tuningu na dźwięk. Mam G3 SG/1 JG098 Bore-Up Systema do G3; Prometheus 6.03 590mm; A do obnizenia pracy mechanizmu hałasu, czy silnik tak dudni? Jakbym wymienił na Systemę Magnum to by coś zmieniło? Ale wtedy to nowa bateria i ładowarka nie? Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 odgrzanie kotleta 2 :P steyr aug (jak Ca tak i JG) z założonym tłumikiem to najcichsze repliki stockowe z jakimi miałem kiedykolwiek doczynienia z Dumą mogę dodać że mojego świetej pamięci auga z JG nie było słychać na auto z ok 15 metrów,faktem jest że coś mi się dziwnego z GB stało bo na chrono pokazywał mi 290 fps ale po doszczelnieniu układu strzelał jak "normalny chinol" Osoby z Rybnika,Jastrzębia i okolic mogą potwierdzić że ta zabawka póki żyła była naprawdę cicha (miałem konkretną glebę i aug połamał się w kilku miejscach) Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Aug TM + mata bitumiczna + dobry tłumik + ciche głowice, i nie słychać Cię z 7-8metrów:D Pozdrawiam serdecznie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts