Ijet Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Witam, Capri ASG ma już w swojej ofercie, tego pięknego kałasza, cena: 1320 zł. TUTAJ KLIK! HEJ! Ktoś już zamówił, kupił, dostał? Mocno różni sie od AKMa CYMY? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Mocno różni sie od AKMa CYMY?Czy mocno to nie wiem, ale się różnią.Różnice: - Kolba - Brak szyny w G&G na celownik. - Ładniejsze drewna w G&G, sklejkowe. - Brak śrub pod podstawą szczerbinki w G&G. Co sugeruje, że AKMS rozkłada się jak prawdziwek (jak VFC i Boyi). - Magazynek. Lepszy blaszany, niż brzydki cymowski pseudo-bakelit. - Suwadło. W G&G wygląda na typowe dla AKM/AKMS. W Cymie jest zwykłe od AK tylko pomalowane. Reszta wygląda podobnie, ale może być wykonana z innych materiałów (stal). Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Brak śrub pod podstawą szczerbinki w G&G. Co sugeruje, że AKMS rozkłada się jak prawdziwek (jak VFC i BoyiAKMS to zapewne, tak jak wcześniejszy AIMS, kopia Guardera/Inokatsu/RMW - oznacza to obecność śrubek w dużej ilości. Ładnie to przedstawia poniższy obrazek: Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 1, 2008 Author Report Share Posted August 1, 2008 Mocno różni sie od AKMa CYMY? :mrgreen: Hihi, żartowałem, różnice jakościowo-estetyczne widać na pierwszy rzut oka... Zresztą po za ABSem imitującym drewno w moim ak47 za wiele dobrego o wyglądzie kałaszy CYMY nie można powiedzieć... Co w środku AKMSa to się pewnie okaże, jak ktoś to kupi i rozłoży... Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 (edited) Mogę powiedzieć, że karabin wygląda bardzo realnie. Słuszna waga, wkońcu wszysko z metalu ( oprócz plastikowego maga :-o , lekkie przegięcie z tym magiem ;/) Każdy kto kupi tą replikę będzie chciał mieć maga stalowego ( +100 zl) Realność Celująca. Co do strzelania nie mam jeszcze zdania bo nie mam batki, ale dam znać. :killer: P.S nie rozkładam bo szkoda gwarki. Co jest w środku to sobie możesz poczytać w danych karabinu :D Edited August 5, 2008 by MS Commando Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 (edited) Każdy kto kupi tą replikę będzie chciał mieć maga stalowego ( +100 zl) Realność Celująca. Bez przesady magazynki do AK nie kosztują 100zł chyba, że Hi-cap'y z TM lub CA... Jakbyś mógł to napisz nam czy komora HU jest zgodna ze standardem TM i jak dostaniesz baterie- jak strzela. Edited August 5, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 (edited) Chodziło mi własnie o hi-capy. GG kosztuje 100zl, a Ca koło 130. Jutro napisze o strzleaniu. Komora Hu metal( chodzi Ci o to?) . Edited August 6, 2008 by MS Commando Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 (edited) Bo w G&G komora HU jest inna, jakbyś mógł napisz do sklepu czy jest w standardzie TM. Edited August 6, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 (edited) Przestrzelany hi-cap na batce 8,4 1100. Otóż, strzela porównywalnie z RK 103/4. Rof podobny/taki sam, moc także. Tyle tylko, że strzela kapeczke głośniej od Rk ( trzeba oba karabiny dokładnie przestrzelać, żeby to stwierdzić). Mag do złudzenia przypomina tłoczoną blachę,a może to jest ta blacha sam nie wiem, jeśli ktoś wie na pewno to niech da znać na temat tego maga.. O awaryjności napiszę za 5-10 strzelanek lub po większym przebiegu. Pozdrawiam. Edited August 6, 2008 by MS Commando Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 A jak zatrzask kolby? Wygląda na takie, który rozwali się przy byle pierdnięciu, jak w TM i Cymie? Quote Link to post Share on other sites
kryst Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Zatrzask wygląda na dość pancerny, kolba solidna. Dużo cięższy od ak74 vfc. Drewienka ładniejsze niż w vfc. Nie wiem skąd u kolegi wziął się plastikowy mag, polecam niezawodny test na wykrywanie metalu czubkiem języka. Mag jest z blachy i jest to chyba najładniejszy mag do ak na rynku asg. Blacha ładnie się mieni, tak w "benzynkę". Części są ciut gorzej spasowane niż w VFC, jest kilka dziwnych szpar i rzecz najweselsza - szczerbinka, przy zerowym ustawieniu, nie "leży" na podstawie szczerbinki, lecz "wisi" w powietrzu. Poza tym jest brzydka, tandetna jak w cymie i od razu do wymiany. Zamek też jakiś niedorobiony, wygląda jak zamek od 47 lekko przytarty pilnikiem w miejscu w którym powinno być wyżłobienie. Jeszcze nie miałem czasu postrzelać. Mimo niedoróbek jestem zachwycony. Kawał kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Można prosić o fotki? Dużo. Bardzo dużo ;) Quote Link to post Share on other sites
Shurtugal Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 A ja mam pytanie. Czy dałoby radę, właśnie tego AKMS'a, przemienić w zwykłe AK ze stałą kolbą? Chodzi mi o dokupienie zestawu części drewnianych do zwykłego kałasza i zamontowanie ich w G&G. Wybaczcie moją niekompetencję i ewentualną niewiedzę. Nie wiem, czy z ostrą bronią można taki manewr zrobić, a tym bardziej z airsoftową. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Z AKMS sie da się zrobić AK. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 A ja mam pytanie. Czy dałoby radę, właśnie tego AKMS'a, przemienić w zwykłe AK ze stałą kolbą? Chodzi mi o dokupienie zestawu części drewnianych do zwykłego kałasza i zamontowanie ich w G&G. Samym drewnem się nie da- AKMS ma inne body. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Może kolega na myśli miał zwykłego AKM'a ;) Quote Link to post Share on other sites
bronek1993 Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 A może ktos go bardziej opisać? I fotki dać. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Karabinek był na hrono gunfirowskim i wykazał średnią 310 fps zamiast tych 350-360. Przestrzelane 6k i zero defektów. Używam batki 8,4 na 9,6 przestrzelałem hi-capa, ale to za mało żeby stwierdzić, czy wytrzymałby gb. Czasami przy przeładowaniu zamkiem regulator hopa zeruje się :) Dołaczam fotki z akcji. Przy następnej okazji dam bardziej szczegółowe. p.s na jednej fotce zapomniałem się z paluszkiem :) http://images34.fotosik.pl/375/2a3c527bebd9a439med.jpg http://images38.fotosik.pl/17/9556e3d84ba4dd69med.jpg http://images39.fotosik.pl/17/5db490441e66715cmed.jpg http://images23.fotosik.pl/281/2ab43f8b664d306fmed.jpg Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 A jak kolba? Bo w AKSach mechanizm składania kolby był najsłabszym elementem broni. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Bardzo solidnie wykonana. Trzeba siły, żeby rozłożyć i złożyć spowrotem. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Jak dla mnie jest to najlepsza replika kałacha jaka do tej pory wyszła plusy - wszystkie zewnętrzne elementy metalowe są stalowe (łącznie z lufą) - większość z nich jest oksydowana a nie malowana - magazynek jest metalowy - metalowa jest również komora hop-up - zatrzask kolby jest również stalowy i wykonany tak, że ciężko go będzie zniszczyć - lufa precka 6.04 - łożyska metalowe z fosforobrązu - solidny tłok i głowica tłoka - drewna jak dotąd chyba najlepsze na rynku (ale i tak zamieniłem na ostre) - można założyć rurę gazową bez żadnych przeróbek minusy - osłabiacz podrzutu jest zbyt gruby i nie wchodzi na niego bagnet (ale można założyć oryginalny) - wycior jest do bani więc lepiej od razu wymienić na ostry (jest grubszy, dłuższy i nie lata luzem jak repliczany) - szczerbinka jest od 47-ki ,a powinna być skalowana na 1000m a nie 800 (dlatego wisi w powietrzu) to na razie tyle i parę zdjęć technicznych http://picasaweb.google.pl/flachenty/AKMS# Quote Link to post Share on other sites
bronek1993 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Czy ktoś może powiedzieć więcej o tej replice? Zastanawiam sie też nad m14 veteran G&G ale bardziej wolałbym kałacha :killer: , nie chcę też wyrzucic pieniedzy w błoto. Czy ktoś może bardziej opisać tego AKMS'a? ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Tak jak konwersje Inokatsu...Jakość bardzo fajna :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Mi tam rosyjski bagnet od razu wszedł na osłabiacz - bez problemów. Za to lekko za daleko był przewód skośny :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Czy szanowni posiadacze - użytkownicy tej repliki mogliby powiedzieć jakie magazynki do niej pasują (firma) i czy ktoś próbował podpiąć maga bębnowego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts