kulkago Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Mam G&P WOC i jeden problem : czasami dochodzi do zacinki kulki w komorze HU, tak że widać ją po odciągnięciu zamka. Po przeładowaniu kulka wypada z lufy. Ktoś wie jak to rozwiązać? Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Po oddaniu strzału kulka nie zostaje wystrzelona i zostaje w komorze? Do puki masz kulki w magu-zawsze będziesz miał jedną w komorze,a ile razy przeładujesz tyle razy kulka ci z lufy wypadnie. Quote Link to post Share on other sites
kulkago Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 (edited) Po oddaniu strzału kulka nie zostaje wystrzelona i zostaje w komorze? Właśnie po oddaniu strzału kulka nie zostaje wystrzelona i zostaje w komorze. Uzywałem kilku rodzajów kulek i zawsze jest tak samo, przy różnych ustawieniach HU też się blokują. Do puki masz kulki w magu-zawsze będziesz miał jedną w komorze,a ile razy przeładujesz tyle razy kulka ci z lufy wypadnie. To ja wiem ;-) Edited April 15, 2009 by kulkago Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Ja tak miałem z kulkami madbulla,tyle że mi te kulki rozwalało na kawałki i wystrzeliwało szczątki, albo po wystrzeleniu kulka spadała metr od lufy. Sprawdzałeś czy regulacja HU pracuje płynnie na sucho-może się zawiesiła i nie chce kulki puszczać.Jeszcze jedna opcja-może masz coś nie teges z dyszą i całą dawkę gazu z mag przekazuje na blowback zamiast dzielić. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Powiedzcie co zrobić, jeśli w jednym z magazynków cieknie mi zawór? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 To chyba normalna przypadłość tych magów- ja w swoim magu rozebrałem zawór na części pierwsze i naciągłem sprężynę, i przez jakiś czas był spokój-ale z czasem się ubiła i znowu syczy. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 A ja właśnie nie wiem czym to rozebrać... Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2678 O do czego to służy? I czy można wstawić sprężynę od aega aby napędzała suwadło, i co to da? A co do lufy od aega też pasuje do metalowej komory hop-up? Edited April 16, 2009 by RuN_ Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2678 O do czego to służy? Mocniejsza sprężyna bijnika. Powoduje iż dozowanego gazu jest więcej, przez co zwiększa się teoretycznie moc zarówno strzału jak i odrzutu/podrzutu. Stosuje się ja też przy zasilaniu mocniejszymi gazami. I czy można wstawić sprężynę od aega aby napędzała suwadło, i co to da? To nie było mądre pytanie, przecież wiadomo, ze sprężyna powrotna w WA/ostrej M'ce jest zupełnie inna, bo przecież wypełnia całą przestrzeń przewodu kolby. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Powiedzcie co zrobić, jeśli w jednym z magazynków cieknie mi zawór? Pozdrawiam Po prostu staraj sie co 8-10 Dozowan gazu, psikac do srodka sylikonem. Proste i dziala. Bez recznego smarowania magi od WA same sie rozszczelniaja. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 witam Muszę zamówić komorę, pewnie gumkę i może jakąś preckę do swojej m'ki wa. Może ktoś coś polecić , najlepiej z linkami ? Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Panowie pomocy - poszukuje magów przeszukałem wszystkie znane mi sklepy - i nic macie może jakieś tajne źródełko by zakupić te magi? Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 ja kupiłem tu: www.airsoftglobal.com niby pre order ale już mi wysłali. bombery 58$ za sztukę. Nie wiem tylko która wersja jest tych magów bo podobno pierwsza partia miała jakąś wadę i źle podawała gaz. Powinienem dostać swoje w piątek lub w poniedziałek , przetestuję i napiszę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Co to może być rozpakowalem m4 pudełka załadowalem i: 1. brak strzału – zamek nie pozostaję w tylnym położeniu bez wsadzenia magazynka. 2. bezpiecznik – nie można powrócić do pozycji zabezpieczony 3. rączka przeładowania - nie powraca na swoją pozycje 4. strzał można oddać tylko po zwolnieniu zamka do pozycji zaryglowanej (zrzut zamka następuje po zwolnieniu bold catch`a) Jakieś pomysły? oprócz odesłania do serwisu Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Taki żart, nie? :). 1. brak strzału – zamek nie pozostaję w tylnym położeniu bez wsadzenia magazynka. No bo bolt catch działa tylko z pustym magiem? W ostrej jest to samo z tego co wiem. 2. bezpiecznik – nie można powrócić do pozycji zabezpieczony No jeśli nie masz go przeładowanego to nie można go zabezpieczyć. 3. rączka przeładowania - nie powraca na swoją pozycje Co znaczy nie powraca? Chyba tylko jk masz zamek w tylnym położeniu, no ale to chyba logiczne. 4. strzał można oddać tylko po zwolnieniu zamka do pozycji zaryglowanej (zrzut zamka następuje po zwolnieniu bold catch`a) No a jak inaczej? to chyba nie bardzo rozumiem... Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Co to może być rozpakowalem m4 pudełka załadowalem i: 1. brak strzału – zamek nie pozostaję w tylnym położeniu bez wsadzenia magazynka. 2. bezpiecznik – nie można powrócić do pozycji zabezpieczony 3. rączka przeładowania - nie powraca na swoją pozycje 4. strzał można oddać tylko po zwolnieniu zamka do pozycji zaryglowanej (zrzut zamka następuje po zwolnieniu bold catch`a) Jakieś pomysły? oprócz odesłania do serwisu ty tak na serio? :strach: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 (edited) ... prima aprylis był pare tygodni temu chyba ... sory tytus_5 ale miałeś już kiedyś gazówkę ? "1. brak strzału – zamek nie pozostaję w tylnym położeniu bez wsadzenia magazynka." bo w magazynku jest gaz który powoduje blowback - po wystrzeleniu ostatniego pocisku zamek zostaje przez gaz wywalony do tyłu i dzięki odpowiedniemu mechanizmowi zatrzymany w tylnej pozycji (...czyli kiedy w magu nima kulek zamek zostaje złapany przez boltcath- bez maga ta sztuczka nie wyjdzie.. lol ) jak byś sobie to wyobraził żeby zamek sam skakał do tyłu na napierającą na niego sprężynę ? chyba że panowie z WA wymyślili sprężynę która zasysa i zarazem dociska sama zamki :P gaz byłby chyba wtedy zbędny "2. bezpiecznik – nie można powrócić do pozycji zabezpieczony" to chyba wynika z odwzorowania orginału 3. rozwiń :D "4. strzał można oddać tylko po zwolnieniu zamka do pozycji zaryglowanej (zrzut zamka następuje po zwolnieniu bold catch`a) ... " zamek musi zabrać kulkę i się zaryglować przy/w komorze hu (tak jak w orginale - zamek musi pobrać pocisk i wprowadzić do komory i dopiero jest gotowy do strzału) zasada taka sama jak przy klamkach - trzeba przeładować i dopiero sie strzela (bolt catch tylko trzyma zamek z tyłu po wystrzeleniu ostatniego pocisku żebyś nie musiał go sam odciągać po wymianie maga- klikasz i zamek sam wraca zabierając kulkę) jak się myle proszę sprostować :P a i ostatecznie po przemyśleniu ... pomiń to co napisałem przy 3 punkcie :P Edited April 21, 2009 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
lusia Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 (edited) jesli moge komus pomoc to mam komore G&P nowke na gwarancji za 200zl sowadlo stalowe wraz ze sprezyna(kop masakra) doskonaly zestaw przy stosowaniu mocniejszych gazow 500zl http://www.airsoftextreme.com/store/index....roducts_id=3910 wszystko to co w linku WA CQB stalowe body, plus mag, kolba A2, 1500zl fotki wysle na maila Edited April 21, 2009 by lusia Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Dobra to byl zart pryma aprylisowy sorry Panowie zamotałem sie strasznie - jak młody - ok Panie Moderatorze prosze o usuniecie mojego wypoconego i durnego posta - sorry za zamieszanie - tak wiem to nie ma GearBoxu Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Dobra to byl zart pryma aprylisowy sorry Panowie zamotałem sie strasznie - jak młody - ok Panie Moderatorze prosze o usuniecie mojego wypoconego i durnego posta - sorry za zamieszanie - tak wiem to nie ma GearBoxu Chyba się nie wstydzisz tego, że pytasz ;) To tak jak z jazdą pojazdami - nie każdy kierowca poprowadzi ciężarówkę. Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Nie nie wstydzę po prostu się zamotałem - po 5 latach zabawy AEG - ciężko jest przesiąść na coś co działa jak oryginał i człowiek się mota jak dzieciak. A tak to jest jak człowiek jest napalony i nie myśli o niczym innym jak tylko swojej zabawce :) hehehehe Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Nie nie wstydzę po prostu się zamotałem - po 5 latach zabawy AEG - ciężko jest przesiąść na coś co działa jak oryginał i człowiek się mota jak dzieciak. A tak to jest jak człowiek jest napalony i nie myśli o niczym innym jak tylko swojej zabawce :) hehehehe respect za przyznanie sie do bledu.. ;-) racja dziala to calkowicie inaczej niz AEG i jest to doskonaly dowod na to ze obsluga repliki AEG (po za nowym TM Sopmod) nie ma praktycznie nic wspolnego z obsluga ostrej broni. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) racja dziala to calkowicie inaczej niz AEG i jest to doskonaly dowod na to ze obsluga repliki AEG (po za nowym TM Sopmod) nie ma praktycznie nic wspolnego z obsluga ostrej broni. Kupujemy je, męczymy i pieścimy się z nimi właśnie dlatego, że GBB w pracy przypominają ostrą broń. Edited April 23, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) Powiedzcie mi, jakiej mocy można się spodziweać wkłądając lufę precyzyjną o długości około 600mm? Składam coś na kształt SAM-R'a :) Pozdrawiam Edited April 23, 2009 by sebin Quote Link to post Share on other sites
fdawid Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 (edited) Mógłby ktoś umieścić zdjęcie chwytu (pistoletowego) od dołu ? I odpowiedzieć na jedno pytanie, czy w rzeczywistości cała eMka jest cieńsza od AEG'a ? Edited April 27, 2009 by fdawid Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts