Hargin Posted February 13, 2004 Report Share Posted February 13, 2004 witam z racji przystosowywania mojego g36 do zadan strzelectwa wyborowego zakupilem przy okazji ostatniej wizyty w goscinnym gdansku kulki TAJGUN 0,33 - jako, ze o dziwo nie zacinaja mi sie ani w precyzyjnej lufie, ani w magach, postanowilem im sie przyjrzec dokladniej-- tzn. przeliczyc .... wyszlo 412 kuleczek.... czyli o 1/5 mniej niz zapewniano... a koszt takiej paczuszki to 18zl !!! czyli za 2000 trzeba zaplacic 72zl! jak za TOKYO! czy sprzedawca odsypal, czy TAJGUN oszukuje? ma ktos jakies doswiadczenia? Quote Link to post Share on other sites
RONIN_FST Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 z tego co wiem to opakowanie jest kompletowane wagowo , czyli "X" x gramatura kulki= waga kulek odpowiadająca ilości kulek , pytanie jest czy przy pakowaniu biorą pod uwage wage opakowania , może zapominaja , a może waga jest nie wyzerowana...ect może ktoś wzioł pare kulek do sprawdzenia ich jakości ?.... Quote Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 Też miałem taki problem i to już kilka razy, ale nie trzeba się tym przejmować (przynajmniej ja tak sądzę :wink: ) bo raz dali mi ok 400 a raz 570 (czy coś takiego) ...to może być źle w "fabryce" rozdzielane i z tego co pamiętam to na opakowaniu pisze +/- 5% Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 5% to nie 1/5 :( Jest to towar na tyle drogi ze opakowania powinny byc w jakiś sposób pieczętowane - np. naklejki typu VALID albo nawet zszywaczami (TM chyba tak robi ?)... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 nie robi. normalna torebka ktora mozna otworzyc i zamknac. Jedynie zszyta u gory jedna zszywka ale to nie przeszkadza w ew. odsypywaniu. PS a moze ktos kupi w military kuleczki ICS (paczka 3500) i przeliczy wszyskie? ;) tylko nie wagowo! przeliczy! :D Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 Foka: ok :) Jak tylko dojda do mnie w przyszlym tygodniu od razu je przelicze :D Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 Powodzenia ! Ja jak chciałem przeliczyć kulki 0.23 z Cyber Gun'a to przy 980 omało nie dostałem czegoś co się zaczyna "P" a kończy na "A" :D Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 Standardowa rurka do ladowania low capow ma pojemnosc 70 kulek :) znacznei ulatwia liczenie :) Wiec ja nie bede liczyl jedna po drugiej a calymi siedemdziesiatkami :) Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 Niestety w/w użądzenia nie posiadam :D Jakbym miał to pewnie bym się doliczył :] Rureczke kupie... jak będe miał AEG'a (czyli za HOHOHO i ciul to wie :D) Hmm ale nadal mnie korci przeliczyć te kulki bo coś mi się wydaje, że pudełko było otwierane :? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 14, 2004 Author Report Share Posted February 14, 2004 Standardowa rurka do ladowania low capow ma pojemnosc 70 kulek :) znacznei ulatwia liczenie :) Wiec ja nie bede liczyl jedna po drugiej a calymi siedemdziesiatkami :) hmm ladowarka miescila 62 kulki tajguna Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 To weź obojętne jaką rurkę o średnicy około 6 mm(ja użyłem rurki termokurczliwej o średnicy ok. 7mm za 1 zł) wsyp kulki i sprawdź ile się ich mieści. Możesz nawet ją sobie uciąć i liczyć pełnymi 20, 30 czy 50(zależy jak długą masz rurkę). Co do kompozytów: FILER ma racje te kulki są pakowane z dokładnością do 5% czyli nie powinno ich być mniej niż 475. Ja przeliczyłem kiedyś 4 paczki kulek żółtych(również importer TAJGUN czyli tak jak kompozyty) i w wszystkich miałem poniżej 500 ale nie mniej niż 479. Quote Link to post Share on other sites
LP Maly Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 No niee, co to forum robi z ludzi, normalnie spisek :). Liczcie wsyztskie kulki jakie dostajecie, bo moze nie byc tych 100 czy 200, a to przeciez cały hi-cup! Licze na więcej pomysłów liczenia kulek, bo to przeciez taka powazna sprawa... Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 14, 2004 Report Share Posted February 14, 2004 W większości przypadków nie chodzi o te pare kulek(choć w przypadku kompozytów jest to już trochę kosztowne) ale o potrzebe zaspokojenia swojej czystej ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 a liczyl ktos z TM? Jak kiedys nie bede mial co robic to moze sie podejme;) heh Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 15, 2004 Author Report Share Posted February 15, 2004 szegol -- kupuje paczke nominalna 500 kulek i place 18zl - czyli 72zl za 2000 - a dostaje mniej o ok. 350 - czyli ok 12zl... mysle, ze tylko glupiec nie szanuje pieniedzy, ktore ciezko zarobil poza tym nie lubie jak ktos robi takie kanty Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 W innych paczkach też brakowało? To już kant na maxa :evil: . Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 Kto mowi ze Twoj temat jest bez sensu. Moze by jakis protest do nich zlozyc?? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 15, 2004 Author Report Share Posted February 15, 2004 heheh :) i oflagujmy zaklad ;) ten topic jest dla przestrogi innych Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 protest w sensie sportowym... Reklamacje czy cos, powidomic ich niech cos z tym zrobia Quote Link to post Share on other sites
PA Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 Tak - niech od dziś dosypują conajmniej tyle co wcześniej odsypali bo leci do mnie moja upragniona snajpeka :P Czy nie można kupić kulek 0,3 poza Tajgunem ? Quote Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 szegol -- kupuje paczke nominalna 500 kulek i place 18zl - czyli 72zl za 2000 - a dostaje mniej o ok. 350 - czyli ok 12zl... mysle, ze tylko glupiec nie szanuje pieniedzy, ktore ciezko zarobil poza tym nie lubie jak ktos robi takie kanty ... 0.20g?- u mnie (w rz-owie) są po 12zł (i może się zgościem dogadam bo sympatyczny, i kupię taniej o zeta, czy mniej, hurtem) Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 ee, Filer, tutah mowa o kulkach 0,3 :P Quote Link to post Share on other sites
JAD_FILER Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 No to w rzeszowie są bardzo drogie dwójki :? ...sorki Quote Link to post Share on other sites
Tie Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 Ja zawsze kupowałem 0,2 które ważą jednak około 0,23 i nigdy nie brakowało, nie liczyłem ;) ale dwa woreczki zapełniają całkowicie słoiczek 1000 BB z STTI. Jest inna możliwość że jak ważyli kulki najpierw puścili właśnie te 0,23 (500X0,23 =115g.) a potem 0,33 (500X0,33 =165g.) czyli mamy różnicę 165-115=50g. Więc 50g/0,33g= -+150 sztuk ciężkich kulek(pewnie z błędem 5%), z opakowaniem może wyjdzie inaczej, jest . Błąd lub niedokładność ważącego lub nieprzestawiona maszyne, lokalne sklepy tego nie chyba nie dzielą na miejscu, nie wiem czy Tajgun dzieli je u sbiebie czy importuje już opakowane po "500". Ale ja bym reklamował i tyle. To tylko moje dywagacje, więc mnie i sprzedawców nie linczujecie ;) Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 niewiem ja w sumie swoje kulki kupilem w San Marino w sierpniu i mi starczaja. WIec jak sie skoncza i nie bede mogl znopwu jechac zaczne sie martiwc... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts