Garrison Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 Gdzie znajdę repliki tych broni: Sten, Browning, M1, Proszę mi nie podawać do Thompsona, bo tych jest jak psów. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 BARa robi VFC i Inokatsu, Garanda i M1 Carbine robi Marushin, Stenów nie ma. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Są steny ale powstające wysiłkiem rąk własnych. :) Quote Link to post Share on other sites
szuwi Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Tu masz BARa: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3518 Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Skoro prawdziwego ("palnego") Stena można było łatwo zrobić w garażu, to nie widzę problemów w zrobieniu Stena ASG samemu. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Cóż jednak upchanie gearboxa do stena nie jest rzeczą łatwą... Quote Link to post Share on other sites
tomcajs Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 www.wwiiguns.com jest sporo replik, zarówno ersoftowych, jak i modeli nie strzelających bądź "strzelających łuskami", trochę oporządznia dla rekonstruktorów etc. Z alianckich wiem, że był garand, m1 i m2, springfield, bar i sten bodajrze też ;). Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Witam, a widzieliście może gdzieś lee-enfielda? Obojętnie którą wersję, byle drugowojenną. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Repliki asg chyba nie ma. Ale jest to: http://www.artdeco.sklep.pl/index.php?p421...eld-smle-mk-iii Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 No właśnie to już znalazłem, ale jednak taka broń - w przeciwieństwie do mausera 98 którego powinno się zasilać łuskami z łódek - mogłaby być grywalna w ASG z racji magazynków. W najgorszym wypadku trzeba będzie w takim razie pobawić się w robienie z tego repliki przekładając wnętrze z czegoś innego. Ale wciąż czekam, może ktoś jednak widział? Quote Link to post Share on other sites
crsh Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Replike lee-enfielda'a mozesz dostac w sklepie www.rekonsrukcja.pl Quote Link to post Share on other sites
Zalmen Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 http://ww2aa.proboards45.com/index.cgi?boa...amp;thread=2231 Tutaj jest opisany Sten... Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Ten ze strony rekonstrukcja.pl to chyba ten sam, co z podanej powyżej. I może zaznaczę wyraźnie - chodzi mi o "strzelną" replikę do asg. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Fabrycznej repliki l-e do airsoftu nigdy nie widdziałem. Widziałem za to sporo replik przerobionych ze snajperek spreżynowych, niektóre nawet bardzo ładne. Na jedendojednego jest facet który jest właśnie w trakcie takiego projektu. No a linki do zagranicznych forów może wieczorem wrzucę. Quote Link to post Share on other sites
badger Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Na jedendojednego jest facet który jest właśnie w trakcie takiego projektu. Nawet dwóch... i mam nadzieję że na tym się nie skończy :uśmiech: http://www.jedendojednego.fora.pl/przerobi...z-mb03,545.html -tu link na jedendojednego A co do magów: w ostrym Lee Enfieldzie pełniły funkcję stałego pudełka nabojowego, karabin był zasilany tak samo jak Mauser- z pięcionabojowych łódek, tyle że mieścił dwie, co daje 10 szt. amunicji. Karabin fasowano tylko z jednym magazynkiem bo regulaminy przewidywały jego odłączanie tylko do czyszczenia; nie za bardzo można też było zdobyc zapasowe. Nie wiem tylko czy było to podyktowane oderwaniem regulaminów od rzeczywistości, czy jakąś słabością mechanizmu. W każdm razie używanie ich jak zwykłych magów byłoby wbrew prawdzie historycznej; byłoby też niepraktycznie, bo taki mag jest sporo większy od magazynka do VSR czy Warriora :-o Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Dzięki za dużą pomoc. Sam tez jeszcze grzebałem i np. na stronie www.arnhem1944.civ.pl (stronie grupy rekonstruującej polskich spadochroniarzy z Market Garden) jest kilka fotek z enfieldami nie tylko Denixa. Oczywiście wersja no4 Mk I, bo takie był na stanie 1.SBS. Zakładam jednak, że to jakieś domowe customy. Wysłałem zapytanie do nich o te repliki i czekam na odpowiedź. Co do magazynka - faktycznie, w miedzy czasie uzupełniłem już tę informacje. Też nie dotarłem do wytłumaczenia przyczyny ładowania broni nie z magów,a z łódek, ale wydaje mi się, że to może być albo kwestia ekonomiczna (np. w tamtych czasach produkcja magów mogła być stosunkowo droga a samo zwiększenie pojemności dwukrotnie względem standardu + przewaga szybkostrzelności mogły być wystarczające) lub zwyczajnie konstrukcyjna (wynikająca z budowy maga - np. po odłączeniu go amunicja nie blokowała się o karabin i zwyczajnie z maga wypadała). To jednak tylko moje hipotezy. Fakt faktem, jeśli by to miało być 100% reko, to trzeba by go zrobić na łuski. Ja jednak na coś takiego się nie porywam. O ile będę się podejmował "zrobienia" takiej repliki lub mój znajomy będzie, to pewnie i tak skończy się na stałym magazynku, zaś kulki będą ładowane z innych magazynków mniej więcej tak, jak w większości sprężynowych snajp bolt action, np. m6 black eagle. Jedendojednego - idzie dobrze, będę śledził, powodzenia ;) pozdrawiam, Paps. Quote Link to post Share on other sites
badger Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Jak dowiesz się czegoś ciekawego- daj cynk :-P A przejrzałeś topik z linka podanego przez cosmo w topiku na jedendojednego? No 100%reko to nie jest, ledwo stylizacja, ale zawsze coś... Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Obczajałem. Tam magazynek rozwiązano tak, jak ja bym go zrobił - ten oryginalny niech sobie będzie, a te z kulkami mimo niego. Znalazłem "spadochroniarskiego" enfielda tu: http://www.impactguns.com/store/RI017-GC.html jeszcze do końca nie doczytałem, co to za sklep itd. ale cena nie miecie na ziemię, napisano natomiast, że jest pęknięty. Ale pełne zestawy drewna widywałem na e-bayu po niskich cenach (rzędu 50$). Na tamtym forum nic się nie dzieje, jak by co - zero odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
retimnon Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Uoo, tylko nie wiem, czy pozwoliliby Ci z tą repliką wziąć udział w strzelance ze względu na prędkość wylotową - 2600 fpsów w sumie mało gdzie jest tolerowane, zwłaszcza przy kulce 12,8 grama... 8) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 No a do takich trzeba mieć mocne okulary :-F . Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Okulary? Może przyłbicę? Chłopaki, chodziło o źródło części jako bazę pod replikę asg. Tylko pozostają jeszcze kwestie prawne, czego, jak mówiłem, jeszcze nie doczytałem. Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 (edited) To ja sobie zrobiłem długiego mausa z m6 DE i po całej zabawie mechanizm się rozleciał. Czasami taka zabawa nie jest warta świeczki. Trzeba by było kupić nowy mechanizm i wymienić. Dlatego przed przystąpieniem do prac polecam przewidzieć opcje wymiany mechanizmu. Edited January 15, 2009 by wojt-as Quote Link to post Share on other sites
Kolek[PL] Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Mam na sprzedaż, mundur M42 Jump Suit- stan idealny (używany 3 razy)- sprzedam za 300, max 270zł, oraz Thompsona Cyber Gun'a (360 FPS) Kupiłem za 430, ale bez batki- z batką sprzedam za 450zł - Bateria jest D-Boy'a 8.4 (dałem za nią 80 zł). Replika również jest w idealnym stanie- przebieg to koło 10 magazynków... (low-cap na 48 kulek)... Jest na gwarancji, więc daje również i ją... Kontakt na PW :) Przepraszam, ze w tym temacie daje info, ale mało kto stąd pewnie zagląda do komisu wielkopolskiego ;) Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Znalazłem miejsce, w którym można (a przynajmniej można było) kupić kilka nietypowych replik z okresu Drugiej Wojny Światowej. Między innymi interesującego mnie Enfielda i wspominanego wcześniej stena. Ceny oczywiście hardkorowe, ale zawsze jakieś światełko w tunelu. http://www.shootnscoot.co.uk/custom_guns_lee_enfield.php Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 IMHO repliki as nie nadają sie do zabawy w reko... sa po prostu zbyt delikatne . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts