wish Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Witam. Zastanawiam się nad zakupem czegoś na zrzut. No i właśnie czego. Co byście polecali? Zastanawiałem się nad torbą z MIWO jednak zastanawiam się czy przypadkiem za duża ona nie jest (magazynki z M14 z czasem pewno M16). Chciałem się popytać użytkowników co sądzą o takiej torbie czy nie przeszkadza czy nie lata za bardzo na udzie. Czy można się na niej położyć. A może kupić lepiej worek zrzutowy 1. taniej 2.może wygodniej. Nie wiem dlatego pytam. Za wszelkie info będę wdzięczny. Linki do przedmiotów: torba http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...Torba-na-odzysk worek http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...Worek-na-odzysk a może jeszcze jakieś inne pomysły. Dodam, że na drugim udzie noszę kaburę z Glockiem i nie wiem czy zbyt szeroko nie będę wyglądał ;) Pozdrawiam WISH Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Worek "miękki" sobie odpuść - chyba że wersję "twardą" robioną przez M/L - miękki jest super jak wsadzisz tam 2-3 magi... przy 8 zaczyna się telepać o nogę tak że szlag i jasna niespodziewana Cię trafi. ps. Wiem że lans jest ważny ale "gruby wygląd" to chyba jedna z ostatnich rzeczy którą powinieneś się kierować przy wyborze ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Ja osobiście używam torby udowej (ale nie z MIWO tylko NFM). Do tego dobry sztywny pas który będzie ją podtrzymywał i jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Miałem "miękki" worek i z całego serca nie polecam. Opinia jak wyżej. Torba zrzutowa - moim zdaniem dziwne rozwiązanie, jakoś "panele udowe" nie przemawiały do mnie. Mogę polecić Ci torbę na odzysk sztywną, mam takową z CROMa. click Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=1014 a takie coś się nadaje do czegokolwiek? Quote Link to post Share on other sites
wish Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 No dobra a jak to się w boju sprawdza? Przy czołganiu nie przeszkadza? Przy przyklejeniu się do drzewa/ściany nie uwiera? No i czy można na tym leżeć przez dłuższy czas bez ryzykowania zmiany kształtu nogi po 30min. No tak już patrzyłem na tą sztywną torbę na odzyska by CROM ale ona zdaje się tylko w jednym ubarwieniu a ja potrzebuję woodland lub CCE który z bólem ale woodland przypomina. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Wish skontaktuj się ze St3rydem on używa takiej torby, powinien Tobie pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Swoją torbę noszą na godzinie 10, więc nie przeszkadza w żaden sposób w czołganiu się i przyklejaniu do ściany/drzewa. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 no cóż ja raczej myślałem o czymś na udo(torba)/pas(worek). i zastanawiam się jak to sprawdza się w boju. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 No tak już patrzyłem na tą sztywną torbę na odzyska by CROM ale ona zdaje się tylko w jednym ubarwieniu a ja potrzebuję woodland lub CCE który z bólem ale woodland przypomina. Subiektywna rada ode mnie: jeśli zdecydowałbyś się na Miwo, to weź CCE a nie ich woodlanda, bo on nijak tego co pewnie rozumiesz pod pojęciem "woodland" nie przypomina. W jednym z wątków "Pokaż swój sprzęt, pozowane" są zdjęcia człowieka w woodlandzie i z kamizelką z Miwo i wygląda to tak-sobie :) A CCE jest OK. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 Mam już kamizelkę z ładownicami i kaburę od nich w CCE dlatego przede wszystkim myślę o CCE. Całkiem ładnie pasuje z kontraktowym woodlandem. Wiem, że woodland by MIWO jest hmm... oryginalny, ale myślę o woodlandach innych firm. Quote Link to post Share on other sites
Cien Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Ja używam czegoś takiego: http://miwo-military.pl/?p=8.86.WOREK-NA-O...2.MIWO-MILITARY Jest rewelacyjny - zwija się i jednocześnie jest całkiem sztywny i pojemny. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 A powiedz Cien czy nie bije po nodze jak biegasz? No i jak się magazynki w nim zachowują? Grzechoczą mocno? Układają się jakoś dziwnie i kłują w bok? No i czy w ferworze walki nie sypie się za dużo piasku do środka. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Ja zaś mam to http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3131 Przypięte do CIRASa i do paska i nie lata na boki podczas biegu, magi nie wypadają i użytkowanie jest wygodne. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 (edited) Wish a jak myślisz czy taki worek wypełniony magazynkami nie będzie sie obijac o noge podczas biegu?, owszem będzie i w dodatku będzie robić dużo hałasu. Mam identyczny worek M.L. z linku Cien-ia. Zawsze przy czołganiu zbieram do niej dużo piachu i innego syfu, a na każdym możliwym postoju staram sie zawsze ją opróżniać i przekładam magazynki z powrotem do ładownic, żeby nie przeszkadzały w biegu i narazie daje rade. Edited September 10, 2008 by shellshock Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Mi w torbie udowej nic nie hałasuje i nic na postojach nie muszę przemieniać ;) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Mi w torbie udowej nic nie hałasuje i nic na postojach nie muszę przemieniać ;) Daj linka. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Jeśli to ma być "do lasu" (nie mylić z "do lansu"), to torbę na odzysk sobie odpuść- szkoda miejsca. Bluza w gacie, puste magazynki pod bluzę, i tyle. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Tak, bo w dobie cargo z molle i shingli czy czegokolwiek innego nie ma miejsca na worki na odzysk. :F Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 To która jest najlepsza? Która nie zbiera piasku przy czołganiu? Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Wszystkie beda zbierac jak je sobie przypniesz na godzinie 10. Przypnij na 7, to jak bedziesz lezal i pelzal, to torba bedzie sie wlokla po ziemi bardziej dnem niz otworem. Daje to pewne szanse, ze zlapiesz w nia mniej syfu - zwlaszcza, jak uzyjesz sciagacza. Ja uzywam jakiejs chinskiej kopii w CB, ze sciagaczem i podwojnymi sciankami, wiec to chyba jest sztywna. Nie dostalem od niej kokluszu ani odlezyn od uzywania, a magazynki mam wszystkie i sprawne. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Daj linka. www.kawerna.org W zakładce NFM itp Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts