Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

60-70 zasięgu skutecznego M4 G&P

Recommended Posts

Chciałbym w swojej emce uzyskać do 70m zasiegu, żebym był w stanie trafić w sylwetkę. Narazie mam sprężynę prometeusa ms135, bore up guardera, i tlok poliwęglanowy z systemy. W planach zmiana komory HU na KA, bo standardowa jest masakra. Czy lufa ok 455 mm nie będzie za długa do tego cylindra? I czy taki zestaw da mi ok 60-70m skutecznego zasiegu?

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Proponuję:

preclufa 509mm

spring m140/sp140 BYLE BY NIE PROMETEUSH

borek z cylindrem typu "0"

komora KA, gumka czarna SYSTEMY i dystanser samoróbka tu dzież Big Out "H"

dobre kulki 0,25g

może lepszy tłok.

Przy tej konfiguracji i dobrym poskładaniu wszystkiego do kupy powinieneś mieć te 60 pare metrów skutecznego.

A co jest złego w sprężynach promyka? Zmiana borka narazie nie wchodzi w grę, bo mam go dopiero od piątku :) Czy lufa 455mm będzie dobrze wspólgrama z tym borkiem?

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1061

1. Ta sprężyna czasami daje niższe prędkości niż oczekiwane, najczęściej jest to odpowiednik M120 (nie wiem czemu) po prostu znam wiele przypadków kiedy fpsy przy tej sprężynie były znacznie niższe.

Lufa będzie za długa do tego cylindra... Max przy tym cylindrze to ok 40cm

Jeżeli nie "wejdziesz" w lufy powyżej 500 mm to cała reszta nie ma sensu. Przy krótszych lufach nie ma bata żebyś coś trafił na dystansie powyżej 65m.

A obawiam sie, patrząc na swoja M4 i lufę 650 która wydaje sie jedynym słusznym rozwiązaniem przy takich zakładanych odległosciach, że żaden tłumik tego nie przykryje bez zmiany lufy zewnętrznej i przeróbki w "okolice" SPRa.

Borol, fpsy nie zawsze przekładają się na zasięg. Długa precka daje ci lepszy zasięg+lepsze skupienie i zaledwie minimalny wzrost fps.

Szafek, ja bym stawiał na max 55 metrów na które będziesz mógł powiedzieć, że celujesz, bo powyżej to już raczej losowanie by było. No i tak jak napisał thor - musisz wstawić dłuższą preckę która się nie zmieści w stockowej lufie zewn. Ja w swoim AK mam w tej chwili preckę 509 mm i nawet nie będę próbował "snajpić" na więcej niż 45-50 m bo rozrzut jest za duży.

U mnie siedzi Bore Up Systemy, M120 Guardera, tlok Prometheusa, komora King Arms, precka KM Head i pod 60 podchodzi (calosc daje 450 fps, glownei dlatego ze szczelnosc jest ekstremalna. Mysle ze jak dasz do takiego zestawu Super Torque Upy Prometheusa i sprezyne M140 (szkielet G&P wbrew opiniom jest dosc wytrzymaly) to osiagniesz zamierzony rezultat. Konieczna jest komora KA, jako ze uszczelnia calosc do granic mozliwosci!

no nie wiem, u mnie siedzi m140 G&G na borku CA z tłokiem madbulla + komora KA i chrono uparcie pokazuje 480fps tak jakby borek nie pracował :-/ precka systemy i gumka głader (o dziwo jeszcze wytrzymuje) daje mi mierzone 70m ale celny 60...

Przechodząc do meritum - zmieniłem komorę na KA po tym jak zdziwiły mnie odczyty. Po wymianie dalej jest tyle samo... jedyne co się poprawiło to powtarzalność strzałów.

A propos szkieletu- dziś ukręcił mi się znów imbus na ładne kółko i musiałem rozwiercać. Wierciłem, wierciłem i wierciłem aż w końcu został kawałek 4 mm po 2 mm z każdej str. szkieletu. Za chu** pana nie chciało dalej wiercić. Złamałem 4 wierła 2mm i 2x 4mm... W końcu stwierdziłem "pieprzyć- kupie najwyżej nowy szkielet. (śruba na samym przodzie szkieletu ta długa). Więc odkręciłem pozostałe i zacząłem "rozkładać" a raczej odginać połowy. W końcu śruba puściła- złamała się i wykręciłem ją. Gwint bez śladu zniszczenia, szkielet pasuje do siebie tak jak pasował wcześniej i ani śladu zniszczeń.

Po podobnej akcji kiedyś ze szkieletem CA "wzmocnionym" poszedł się mnożyć cały przód.

G&P- there is no other way... :mrgreen:

Właśnie!

Szkoda, że nie wierzą wszyscy zakochani w "pancernym GB" minimi CA jaki to hiper-stop...

A swoją drogą, mogliby robić śruby ze znacznie twardszej stali i to wszyscy producenci - ciągle mam ten sam kłopot. Jakby to był jakiś kurcze problem... ;-)

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert